Tuesday, January 3, 2017

Dah Sekolah??

Assalamualaikum...
Salam tahun 2017

Alhamdullilah masih diberi peluang untuk di bumi Allah..

Pejam celik pejam celik sekejap je masuk tahun 2017...

1.1.2017 hari tu Muhammad Darwisy Zulkarnain dah mula sekolah tadika..
Dah umur 5 tahun dah anak mama ni ya..





Sebelum nak tiba hari sekolah tu, mama nya yang berdebor debor tau tak..macam macam fikir dah..
Tapi harap harap semuanya positif..

Hari pertama Darwisy nak pergi sekolah..menangis macam mama nya akan tinggalkan lama lama kat sekolah..
Padahal sekejap je sekolah nya..
Start sekolah dari 7.30am sampai 11.30am..
Mama pun sebenarnya sebak jugak..sbb mcm rasa cepatnya membesar anak anak ni..huhuhu..

Alhamdullillah masa ambil balik..
Darwisy dah ok dan ade perkembangan positif..



Dah sampai rumah mama nya dok pesan je..esok kene pegi sekolah lagi tau..
Maunya tak risau..
Bukan berfikiran negative untuk anak anak tapi cuma risau..
Budak ni ragam nye tu secaa tiba tiba je..

Bila tiba hari esok..
Bangun pagi ok..
Pegi sekolah ok..
Alhamdullillah semuanya ok dan berjalan lancar..

P/s : Darwisy cakap makan kat sekolah tak sedap...haissyy..pandai complaint plak skang ni..hihihi



Thursday, December 15, 2016

New Mission -Jaket Milo

Assalamualaikum
Salam Sejahtera

Dah beberapa hari jugak nampak iklan Milo 
dok boleh tebus jaket segala..
Mula mula macam buat tak tau je..
Sekali tiba tiba tergerak nak pegi Maslee..
ternampaklah borang Milo tu..
Gadis terus sreett je borang tu..


Tengok jaket jaket tu lawa2 pulak..
Adesss..
Memang tak tahan tengok..
Tiba tiba terus berazam nak kan jaket jaket yg ada tu..
Terus je capai tin milo semata nak tebus jaket tu..
Dengan harapan usaha Gadis ni tercapai..
Aminn..

Daaaa..
P/s: husband dok perati je peti ais penuh ngan air milo..hihihi

Tuesday, December 13, 2016

Kek Coklat Moist Ni Sedap Ke?

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera..

Wah..sekarang Gadis dah ada masa nak menjenguk semula blog kesayangan...

Memang dah takde masa sangat sekarang ni..
ni pun askar askar muda dah tido..
kalau tak memang takde masa la nak mengetuk keyboard ni memalam..

Sekarang Gadis dah buat kek coklat moist..
baru menjinakkan diri ke alam perniagaan secara kecil kecilan..
perniagaan dari rumah..

Kalau u ollss ada masa boleh la jengah ke page kedai kek coklat Gadis..
mana tau tiba tiba teringin nak merasa kek ceklat air tangan Gadis..

Boleh klik kat link tu ya..

Setakat ni Alhamdullillah sambutan agak memberangsangkan dengan sokongan pihak keluarga, rakan-rakan terdekat dan ada jugak on9 dan juga offline..
Terima kasih kerana percaya apa yang Gadis buat untuk korang..
Gadis pun masih belajar macam macam lagi dalam dunia kek ni..
hihihi..

ni adalah contoh kek coklat moist yang Gadis jual..



Terima kasih kepada yang menyokong..
Bye..^_^

P/s : kek ceklat moist ni sedap ke..haaa..meh try dulu..😉😉😉😉