Posts

Dah Sekolah??

Image
Assalamualaikum... Salam tahun 2017
Alhamdullilah masih diberi peluang untuk di bumi Allah..

Pejam celik pejam celik sekejap je masuk tahun 2017...
1.1.2017 hari tu Muhammad Darwisy Zulkarnain dah mula sekolah tadika.. Dah umur 5 tahun dah anak mama ni ya..





Sebelum nak tiba hari sekolah tu, mama nya yang berdebor debor tau tak..macam macam fikir dah.. Tapi harap harap semuanya positif..
Hari pertama Darwisy nak pergi sekolah..menangis macam mama nya akan tinggalkan lama lama kat sekolah.. Padahal sekejap je sekolah nya.. Start sekolah dari 7.30am sampai 11.30am.. Mama pun sebenarnya sebak jugak..sbb mcm rasa cepatnya membesar anak anak ni..huhuhu..
Alhamdullillah masa ambil balik.. Darwisy dah ok dan ade perkembangan positif..


Dah sampai rumah mama nya dok pesan je..esok kene pegi sekolah lagi tau.. Maunya tak risau.. Bukan berfikiran negative untuk anak anak tapi cuma risau.. Budak ni ragam nye tu secaa tiba tiba je..
Bila tiba hari esok.. Bangun pagi ok.. Pegi sekolah ok.. Alhamdullillah semuanya ok dan…

New Mission -Jaket Milo

Image
Assalamualaikum Salam Sejahtera
Dah beberapa hari jugak nampak iklan Milo  dok boleh tebus jaket segala.. Mula mula macam buat tak tau je.. Sekali tiba tiba tergerak nak pegi Maslee.. ternampaklah borang Milo tu.. Gadis terus sreett je borang tu..

Tengok jaket jaket tu lawa2 pulak.. Adesss.. Memang tak tahan tengok.. Tiba tiba terus berazam nak kan jaket jaket yg ada tu.. Terus je capai tin milo semata nak tebus jaket tu.. Dengan harapan usaha Gadis ni tercapai.. Aminn..
Daaaa.. P/s: husband dok perati je peti ais penuh ngan air milo..hihihi

Kek Coklat Moist Ni Sedap Ke?

Image
Assalamualaikum... Salam Sejahtera..
Wah..sekarang Gadis dah ada masa nak menjenguk semula blog kesayangan...
Memang dah takde masa sangat sekarang ni.. ni pun askar askar muda dah tido.. kalau tak memang takde masa la nak mengetuk keyboard ni memalam..
Sekarang Gadis dah buat kek coklat moist.. baru menjinakkan diri ke alam perniagaan secara kecil kecilan.. perniagaan dari rumah..
Kalau u ollss ada masa boleh la jengah ke page kedai kek coklat Gadis.. mana tau tiba tiba teringin nak merasa kek ceklat air tangan Gadis..
Boleh klik kat link tu ya.. Aimie's Homemade
Setakat ni Alhamdullillah sambutan agak memberangsangkan dengan sokongan pihak keluarga, rakan-rakan terdekat dan ada jugak on9 dan juga offline.. Terima kasih kerana percaya apa yang Gadis buat untuk korang.. Gadis pun masih belajar macam macam lagi dalam dunia kek ni.. hihihi..
ni adalah contoh kek coklat moist yang Gadis jual..



Terima kasih kepada yang menyokong.. Bye..^_^

P/s : kek ceklat moist ni sedap ke..haaa..meh try dulu..😉😉😉😉

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Image
Assalamualaikum.. Salam Sejahtera..
Hai kawan kawan sekalian semua..
Pada 2 Dec 2016 Gadis dijemput dari pihak Legoland Malaysia Resort untuk memeriahkan pelancaran Pembaharuan KL-Cluster Miniland  & Brictacular Holiday Celebration

Suasana perasmian dengan pelbagai barisan media yang sangat happening.
Sebelum perasmian ada sesi pendaftaran dimana semua wakil wakil media menerima 1 press kit dimana di dalam beg tersebut mengandungi aturcara dan cenderahati dari pihak Legoland Malaysia Resort dan yang paling utama sekali pass masuk Legoland.


Selepas pendaftaran kami terus dibawa ke Miniland di mana kawasan pembaharuan  KL-Cluster Miniland . Perasmian KL - Cluster Miniland & Brictacular Holiday Celebration. Bila Gadis nampak je KLCC Tower waktu tu, bangunan tu sangat WOW sbb KLCC Tower dah tak macam dulu..memang superb..

Perasmian KL-Cluster Miniland & Brictacular Holiday Celebration dirasmikan oleh Pengurus Besar Legoland Malaysia Resort Mr. Young Pil Kim 


Penambahan untuk Miniland -K…

Crosstitch - 6

Image
Assalamualaikum...
Semenjak 2 menjak ni sangat aktif menjahit silang pangkah ni.. rase sangat tenang... tapi bil dah takde mood jangan harap la nak pandang pun tak nak.. hahahaha... setiap orang kan ade hobi masing masing... Gadis semenjak mengandungkan Damia lagi asyik dok menjahit ni je..hahaha..
Masa dalam pantang hari tu sempat siapkan satu design jam.. cantik kalau letak kat dapur atau kat mana mana la yang sesuai kan..
Meh tengok gambar nya..
ta daaaa,... ini la gambar nye... siap dah.. kalau ada yang berminat nak design ni boleh inform Gadis ya.. harga tanpa frame tau.. ^_^
ok la.. Gadis nak sambung tempahan lagi ni..
P/s : lenguh tapi berbaloi...

Abang VS Adik

Image
Assalamualaikun....
Meh..cuci mata tgk gambar anak fresh from labour room.. . Muhammad Darwisy Zulkarnain 1 Hari

Nur Damia Zulaikha
I Hari


Gambar Terkini...

Abang = 3 tahun 6 bulan
Adik = 6 bulan

daaaaaaa.....

I'm Back

Image
Assalamaualaikum...
Hai rakan rakan blogger ku sekalian,.. memang lama betul tak menaip kat sini.. hari ni macam baru tergerak nak menaip kat sini..

tapi walaupun Gadis dah jarang menaip blog ni.. tetap pegi jalan jalan blog kamu semua... nak tahu perkembangan masing masing...
Sekarang ni Gadis pun dah kerja kat tempat lain.. Alhamdullillah rezzeki anak anak.. dapat yang lebih baik untuk masa depan..
Jiran jiran ku macam mana sekarang ni.. mesti dah lama tak dtg blog Gadis yang sangat sunyi macam takde orang ni kan.. Insyaallah lepas ni Gadis akan rajin update blog sebab kat opis baru ni boleh menip dengan tenang... hahahahah... nampak sangat macam mengular cara halus.. hihihi,...
Ok la .. nanti kita boleh sembang sembang lagi ya... daaaa...
p's : Hari ni bawak Damia cek up 6 bulan..sekejap je masa berlalu sekarang ni..