Posts

Showing posts from June, 2011

Kemaruk ke????

Image
Assalamualaikum...
skang Gadis dah jadi semakin kemaruk dah...
habis la kalau dh jadi sampai mcm ni..
nak tau kemaruk ape???
kemaruk nyer adalahh..

.........
.......
.....
....
...
..
.

tengok drama Korea..
mmg best la kalau tengok diorg ni berlakon..
kalau pelakon lelaki nyer hensem
kalau pelakon perempuan nyer comei nyerrrr...
kalau sesape yang ader astro HD kat umah mmg 24 jam mengadap citer korea..
channel 393..

x cukup dengan tengok kat tv..tengok plak koreadrama online..
bukannyer aper..kadang-kadang x sabo2 nak tgk episod last..
tu yang pegi tengok kat online nyer..
tau episod last pun cukup la..

ni la laman web yang Gadis slalu pegi ..hihihi

sebenarnyer tgk citer korea ni bagus untuk budak-budak yang nak membesar..
sbb positive nyer rakyat Korea teramat-amat menghormati antara satu sama lain x kira besar atau kecik...
kalau nak marah pun masih memikirkan nilai hormat-menghormati

lagunyer pun semua best-best...sampai dah hafal dah...
bahasa korea pun dh leh cakap la skit2..
kalau nak pegi Korea no hal pun…

Sungai-sungai yang terpanjang di dunia..

Image
SubhanAllah.... terkagum sekejap bila Gadis tengok gambar-gambar sungai ni semua..


Sungai Amur berada di Eropah dan Asia memiliki 4444 panjang kilometer

Sungai Nil berada di Afrika yang memiliki 6690 kilometer


Sungai Amazon berada di Amerika Syarikat memiliki panjang 6400 kilometer

Sungai Yangtze atau Chang Jiang berada di negara China memiliki panjang 6300 kilometer

Sungai Mississippi-Missouri berada di Amerika Utara memiliki panjang 6275 kilometer

Sungai Yenisei-Angara-Selenga berada di Rusia dan Mongolia memiliki panjang 5539 kilometer

Sungai Ob-Irtysh berada di Eropah dan Asia memiliki panjang 5410 kilometer

Sungai Kongo berada di Afrika memiliki panjang 5400 kilometer

Indahnyer ciptaan Allah s.w.t

VCO memang best...!!!!

Image
Hari ni citer pasal VCO ( Virgin Coconut Oil) dalam bahasa melayu nyer Minyak Kelapa Dara actually dah ramai customer Gadis yang dh mencuba VCO ni.. Alhamdullillah semuanya bagi komen yang positive pasal produk ni..
Gadis sendiri pun dh mencuba produk ni hampir 4 bulan.. hasilnyer mmg tip top.. banyak kelebihan nyer kalau makan VCO ni... antara kelebihan VCO ni :
- mengurangkan period pain - mengurangkan kelemumur n kulit gatal pada kepala - menghilangkan minyak di muke - mengurangkan kadar kolestrol - mengelakkan risiko penyakit kanser - mengawal kencing manis - tubuh lebih tahan apabila serangan penyakit - terhindar dari segala jenis alahan - mengurangkan berat badan - memperbaiki kandungan asid dalam rahim (bagi wanita yang susah hamil amat bagus) - melambatkan proses monopos bagi perempuan - mengatasi masalah keputihan -masalah jerawat, kulit kering
produk ni kalau untuk wanita yang mengandung mmg digalakkan makan n xde sebarang kemudaratan pada badan kalau mkn VCO ni...
VCO ni x kira jantina..lelaki n…

eppy bezday..!!!

Image
Gadis nak wish ni hari ni... nak wish bezday mak Gadis... Selamat Hari Lahir mak ...ni blog nyer...mak Gadis..jangan x tau,ader blog jugak tu..zaman dah millenium la katakan.. Semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki...aminnnn... sayang mak sangat-sangat...mmmmmuuuuuaaaaaahhhhhh....

Hello...!!!!!!

Assalamualaikum... Hello..!!!Hello..!!! Anybody home...!!!!
Xde orang jawab pulak...adoihhh..mmg la xde orang jawab,dh name Gadis sorg je dalam umah kot... al-maklum la baru bayar deposit umah sewa...ni baru dapat kunci...hahaha... dengan habuknyer lain, naik resdung idung ni haa...nak mengemas 1 keje lagi... tapi wallpaper umah dh macam sekolah tadika dah..xper2 nnti Gadis pegi beli lain la wallpaper umah ni..cari yang exclusive skit...baru la org nak dtg raye senang..ni dh macam skolah tadika dah haaa...adoihhh...
ni nak kene cari teman untuk kongsi baya sewa banglo ni...kalau x, x mampu nak bayo sewa banglo ni sowg...kihkihkih...xde maknenyer..Gadis lebih sukekan privacy org putih cakap...perghh ckp london plak dh..hahah..
so Welcome To The Blogger House...!!! hope semuanyer akan berjalan ngan lancar...kene tegur jiran2 ni..kalau x orang kata Gadis sombong...hihihi cau dulu beb...gadis nak mengemas umah yang berhabuk ni... dah kemas nnti Gadis panggil dtg raye skali ...senang...hahahha....