Posts

Showing posts from July, 2011

Sudah jumpa...!!! Tunggu Hasilnya..^_^

Image
fuhhhhh....semalam kan Gadis ade wat entry misi mencari bahan dIY... Gadis pegi Carefour Sutera Mall Johor n Tesco Bkt Indah.. mmg dah jumpe ape yang di cari... yang tukang melayan kan Gadis sape lagi kan.. adik Gadis yang 2 orang tu ... hihihi... diorg pun bersemangat nak tolong buatkan Gadis punyer projek DIY.. bile kepala kami 3 orang dh bergabung ia akan megeluarkan satu kuasa elektrik untuk idea yang ok.. hahahah...dh mcm citer otomen la pulak..siap ader karen bagai..hahahah

gunting zig zag n paper punch... suke-suke..^_^

kertas ni tersangat la murah Gadis pernah jumpe.. RM0.50 je utk satu set.. Gadis beli 8 set baru rm4.00 je..hihi.. ape lagi Gadis terus amik je.. senang kalau nak buat keje nnti... ^_^
ok la..Gadis nak DIY skit daripada barang-barang ni semua... yeeeehaaaaa..... ^_^

Misi Mencari Bahan-bahan DIY

Image
Hari ni hari Ahad... mmg la hari ahad kan...Gadis dh bengong n dah miong sekejap ni.. bangun-bangun tido jek dah memikirkan nak cari bahan untuk goodie bag..
macam-macam dalam kepala ni nak di beli.. tapi cari slow-slow dulu.. mane yang jumpe Gadis akan beli.. memandangkan esok dh start kiter puase sebulan.. mmg lagi bagus utk DIY macam-macam.. bukan sebab ape.. nak ilangkan rase lapar.. hihihi..
ape yang Gadis nak cari eh? Gadis nak cari gunting yang zig zag tu.. senang..gunting dah siap ader bentuk... jap Gadis tunjukkan yang Gadis search kat acik google..^_^
ni la bentuk nyer lebih kurang..
lagi nak cari ape eh..?? Gadis igt nak cari ni.. alaa yang mcm tekan-tekan kuar bentuk.. alaaa...paper puncher ...^_^ ssh sangat Gadis ni..
 nak satu kotak ni boleh x?? suke sgt2..kalau x gune pun Gadis akan simpan je.. suke sbb colouring...
 buat mcm ni pun ok jugak.. x yah beli dolly paper..^_^

ni ader size yang lagi beso kot.. tapi harga nyer x tau lagi... =)
lagi ape ek, yang Gadis nak cari ni.. x terpikir lagi ni.. xper…

Dimana saya jumpe jodoh saya..?????

Hari ni Gadis nak cube untuk masuk contest yang di anjurkan oleh KUEH BAKAR... url dier je dah buatkan perut Gadis ni lapar je.. hihihi...
tajuk contest yang dier buat... ``Dimana Saya Jumpa Jodoh Saya``
tanpa melengahkan masa..jom baca citer Gadis ni dulu...
Dimana Gadis jumpe jodoh Gadis? ni kisah betul-betul tau..^_^ haaa...sebenarnyer Gadis jumpe tunang Gadis ni dah lame dah sebenarnyer.. sejak darjah 3 kat sekolah agama di Melaka.. yang pasti jumpe kat Sekolah Agama Melaka kat Bachang.. sape yang tau mungkin tau la..^_^ tapi waktu tu biasela..budak-budak yang masih mengalami sindrom nakal kan..kihkihkih.. yang pasti bukan Gadis la..of course la en.tunang..hahaha..
Actually, Gadis boleh ingat dier sampai sekarang hanya dengan satu jajan n satu kartun ni.. nak tau ape dier..ceklat CHoki-Choki ngan Garfield... 2 perkara ru mmg dh sebati ngan dier.. n kalau Gadis sebut-sebut je mmg dier akan tersenyum dengan tibe-tibe.. hahaha...
kenape dengan Choki-choki ngan garfield eh? adalah satu hari tu, Gadis peg…

x percaya??? baik percaya skang...^_^

Image
2 3 bulan sebelum ni Gadis pening jugak nak cari tudung untuk nikah nnti... nak beli yang mahal-mahal, pakainyer sekejap jek.. kalau beli yang mahal-mahal..bagus jugak..sbb lepas tu dah tau dah sape yang tukang menggayakan tudung tu nnti...kihkihkih... nak tau sape??? of course la mak Gadis..
lagi pulak kalau mak dh pakai tudung mcm tu, mmg orang ingat tu kakak Gadis.. kalau keluar mmg orang ingat adik beradik je kitorg ni.. huhuhu.. bukan sesekali..tapi dh slalu ckp mcm tu..huhuhu.. yang paling best tu ader nyonya tu cakap Gadis yang mak.. kurang asam boi betul la..
kadang-kadang rase tergugat jugak ni... gerammmm niii... tapi nak wat mcm mane.. mak sendiri dh awet muda kan..hihihi.. nnti kalau dah ader anak besar-besar nak jadi mcm mak Gadis la.. nampak mude sentiasa walaupun anak-anak Gadis nyer dh besor panjang..^_^
betul x mak Gadis nampak mude ??? dah ader 3 anak Gadis  x percaya??? mmg kene percaya... hihihi... ni link blog mak Gadis..kalah anak-anak dier bile berblogging.. dahsyat sungguh..hihihi.…

^_^...Jom join page Bride to Be...^_^

yuhuuuu...jiran-jiran ku sekalian... Gadis baru jumpa page untuk B2b kat facebook.. x sangke plak ader page tu..
jalan punyer jalan.. jengah punyer jengah.. rupenyer umah jiran-jiran kiter jugak...
jom kiter join page tu... like-like kat facebook tau.. klik link kat bawah tu yer jiran-jiran ku sekalian..^_^
^^^...Bride-To-Be Malaysia...^^^

Dah nak puase dah..!!! OMG!!! puase lom ganti lagi ni...

Image
Minggu depan kiter sbg umat Islam dah nak menyambut bulan yang mulia.. Bulan Ramadhan Al-Mubarak...
Bulan Ramadhan mmg ditunggu setiap tahun oleh umat Islam.. sbb bulan Ramadhan ni ader keistimewaannyer tersendiri..
yang pasti selepas Ramdhan bulan Syawal.. mmg meriah time tu... lagi dh nak ujung-ujung puase.. semua dh sibuk dengan itu ini dan segala bagai yang nak di beli.. slagi lom raye slagi tu la ader je bende nak di beli.. seronok nyer yang amat...
puase mmg puase jugak .. tapi bagi yang nak mengganti puase sebelum bulan puase tu mmg berderet-deret je la gantinyer.. lagi-lagi orang perempuan.. mesti ader `cuti` bile time puase.. maknenyer mmg kene ganti la jawabnyer.. huhuhu..
Gadis nak citer org plak eh... hihihi..Gadis sendiri pun tengah ganti puase yang lepas... kalau x ganti mmg bergande2 la jawabnyer..

jiran-jiran dh ganti puase x???


Gadis ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua umat Islam...

Idea Pilihan Guest Book....

Image
Nak citer pasal guest book lak kali ni.. sbnrnyer Gadis dh ader idea dh untuk guest book untuk majlis nnti..  try juga cari kat en.google contoh gambar yang ader dalam bayangan fikiran Gadis ni.. tapi x dela pulak..
Gadis cume jumpe yang mane Gadis rase mcm berkenan je.... dulu x terpikir pun nak ader guest book ni sbnr nyer.. tapi bile jalan-jalan blog bride2be.. banyak idea yang Gadis dapat.. bukan meniru atau ape pun.. tapi cume idea masing-masing tu kreatif.. idea semua same tapi cara mengolahkan semula tu yang buat cantik n kreatif..
sbnrnyer idea Gadis untuk guest book ni lain sikit kot.. hhihi.. mungkin ader yang dh gune idea Gadis untuk guest book ni.. tapi maybe Gadis x jumpe lagi jiran-jiran yang ader idea same ngan Gadis..
jom Gadis nak kongsi skit.. cume leh bagi gambaran je ni..
Gadis x kan gune buku lagi.. tapi Gadis akan cari meja panjang n cari kain hitam atau aper kaler yang cantikla.. n then Gadis akan alaskan meja tu ngan kain.. Gadis prefer hitam atau gold...
bile kain tu dah dijadikan…

Testimoni pengguna VCO

Image
Pagi ni Gadis nak kongsi testimoni jiran-jiran Gadis yang dh cube gunakan VCO ni..
tapi pada yang x tau ape lagi VCO ni.. meh Gadis citerkan skit ape dier VCO yang diorg skrg sibuk sebut2kan ni... ;-)
nama VCO ni nama singkatan... nama panjang nyer Virgin Coconut Oil..senang ckp minyak kelapa dara dlm bahasa melayu.. hihihi...
VCO ni banyak khasiatnyer.. kalau nak tau kelebihannya pegi katlink
ramai jugak yang dah mencube VCO ni.. semua bagi pandangan yang positif tau..


yang pasti Gadis mmg dh cube la kan.. dulu berat Gadis agak mendadak jugak la... tapi bile dh try gune..berat Gadis mmg turun sbb perut kiter akan rase lapar tapi kiter akan makan dlm kuantiti yang amat sikit.. kalau jiran-jiran x percaye cube la try.. InsyaAllah mmg berkesan..
kalau kat muke lagi la best kan.. lagi plak dh nak nak jadi pengantin ni kan.. muke pun nak licin jugak..
lagi plak time jerawat keluar..juz sapu je..
sekejap je dh hilang.. ^_6
tapi dh lame dh Gadis xde jerawat semenjak mkn vco ni..

lelaki pun boleh mkn tau ... bany…

Kurangkan berat ngan Dance Mat...Jommmm..!!!

Image
nak kurangkan berat badan kan..mmg kene ader semangat yang kuat... hihihi... sebab selama ni Gadis bersenam kat dalam umah jek.. mmg x pernah nak bersenam kat luar.. sbb kadang-kadang malu nak bersenam kat tpt org ramai.. walaupun 1 family skali ikut..hahah..
kadang-kadang tu dok ikut ayah je yang pegi bersenam.. kitorg adik beradik termasuk mak Gadis skali pegi dok posing je la.. mcm x biase plak kan.. hahaha.. tu mmg rutin kami..
tapi walaupun bersenam kat dlm umah pun makin lame makin jadi malas.. malas lagi ..hihihi... tunang Gadis pun slalu ckp ''asyik malas je''... Gadis wat x tau je...hahaha... bukannyer aper,Gadis bersenam gune skipping.. so tiap-tiap hari bersenam dok mcm gitu je..Gadis pun bosan.. last-last tali skipping tu ntah kemane tah.. kihkihkih..
mak dok bising.. ''alonggggg..bile nak kuruskan badan..nnti nak pakai baju pengantin x muat..''
ayah pun same jugak dah.. ''cube kuruskan badan tu skit''
klako pun ader jugak kan.. tapi niat tu mmg ade…

Pergi oh penyakit malas...!!!

Image
entry kali ni berkisarkan kenape penyakit malas Gadis ni datang secara tibe-tibe.. bukannya malas aper, tapi malas pasal malas nak buat DIY cenderahati guest untuk majlis Gadis nnti.. padahal dok kat umah je ni.. bukannya keje pun.. huhuhu..
mase mule-mule lepas tunang hari tu terase rajin sesangat... semua nak buat sendiri kononnyer... hihihi... last last dh tinggal bpe bulan ni, Gadis jadi semakin malas plak.. nape ni cik adik oiii...!!!
dah tinggal 124 hari lagi .. xper, mungkin pesyen Gadis suke wat last minit kot.. tapi bile difikirkan, nnti Gadis jugak yang tergolong dlm kategori kelam kabut... sbb ader je bende yang x disettlekan lagi.. nak ikutkan banyak yang jenis dh siap kat kedai tapi sikit2 mesti ader jugak yang Gadis nak wat sendiri, tapi rase malas sesangat dh ni...hihihi
tengok b2b yang lain rajin je dier buat.. cantik cantik plak tu... best je...
yang pasti Gadis akan lawan penyakit malas ni.. Gadis akan rajinkan diri jugak utk DIY skit utk majlis Gadis..


eppy bezday to ayah..!!!

Image
eppy bezday to ayah...!!!! semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki.. aminnnnn.... along saaaayang ayah....mmmuuuuaaahhhhhh...!!!!

I`m Bride To Be..!!!!

Image
fuhhhh.... Gadis rase mcm baru je lagi Gadis bertunang... dah nak jadi isteri orang... hihihi... Gadis bertunang 01.01.2011 hari tu.. ^_^ Insyaallah bulan 11 tahun 2011 ni Gadis akan di ijab qabulkan...
rasenyer tak lame je lagi... secara kasar ..tinggal 4 bulan je lagi... fuhh..berdebar-debar jugak... tapi x per..selesaikan aper yang patut dulu sebelum melalui hari pernikahan Gadis...
dulu slalu jadi silent reader blogger2 bride to be especiallynana Gadis mmg selalu jadi silent reader dier... sbb dier banyak wat D.I.Y tutorial for wedding gift.. Gadis suke.. hihihi...
sampai sekarang masih meneruskan activity jengah blog dier.. teruskan mengupdated ye nana...
meh kiter tengok skit gambar-gambar ni..
Cincin tunang n cincin merisik

Cincin untuk tunang Gadis

OP untuk E-day Gadis ni adik Gadis sbnrnyer... tapi dier masih baru belajar..so nak menggalakan dier teruskan untuk amik gambar tu yang Gadis sowh dier je..mane la tau 1 hari nnti jadi professional...Insyaallah aminnnn..ni link nyer kalau nak tgk hasil …

Tutorial ????

Image
FYI, Gadis bukan lah pandai sangat bab meng adjust blog yang x seberapa ni.. tapi kalau sekadar buat tutorial dari blog org lain ok la...
tapi sbnrnyer best jugak tau bile wat tutorial ni.. dapat mencantikkan blog sendiri... jadi nnti kalau jiran-jiran Gadis singgah umah ni xdelah mcm orang x reti kemas umah..hihihih
ader 2 bloggies yang Gadis wat tutorial dari diorg...
NIESYA SYAHIRAH

SYAMIRA STORIES

banyak betul tutorial dari diorg ni... sbnrnyer ader lagi kot blogger-blogger yang buat tutorial ni.. tapi Gadis terjumpa 2 org ni je.. tu yang try sampai dapat...
last-last dapat la jugak hasil yang memuaskan... ^_^

mekasih yer dik... ^_^

Review : Three Sisters

Image
Kiter dengar OST Three Sister dulu... ^_^

Drama ini adalah berdasarkan kehidupan dua generasi tiga beradik, menggambarkan hubungan dan kesukaran yang mereka perlu berurusan dengan mereka.
Kakak yang sulong, Eun Young, mengalami masalah dengan suaminya dan seterusnya mengalami konflik perceraian. Adik kedua kepada Eun Yong, Eun Sil sentiasa ingin mencari lelaki kaya dimana padanya wang boleh menjamin masa depannya dan adik yang paling bongsu Eun Ju adalah seorang yang lemah lembut serta tidak membantah tetapi menghadapi masalah dengan bekas ibu mertuanya yang sentiasa mencari silapnya..
Ibu kepada 3 beradik ni mempunyai 3 adik beradik perempuan juga dimana mempunyai masalah mereka tersendiri...Dalam setiap perhubungan mereka sentiasa ader permasalahan, tetapi mempunyai plot cerita yang menarik dan mencuit hati juga... Sesuai untuk tontonan para suami dan isteri..banyak pengajaran dan teladan dari cerita ni...Jom kiter tengok pelakon-pelakon Three Sisters
Family Three Sisters


Myung Se Bi…

Promosi...!!! dari Wardrobe Clearance...!!! murah-murah...

Image
korang mesti nak tau aper yang promosi nyer kan... macam-macam promosi nyer tau... wahhhh....!!!! mmg banyak baju yang murah-murah u olllss... ;-) xper Gadis bagi riview skit aper baju yang murah-murah kat sini... aper yang bestnyer...harga semua rm50.00 kebawah.. x lebih pun..kira berpatutan la.. mampu di beli oleh semua orang... jom tengok tengok.... kalau berminat boleh la beli...
ni link nyer... Wardrobe Clearance...!!!!

T-shirt Lotto original (male)

Size : L

code : L 014

RM 15 include postage



Long sleeve (female)

Size : L

Code : L 019

RM 15 include postage




T-shirt Adidas original (male)

Size : L

Code : L 003

RM 20 include postage




Casual ware (female)

Size : S

Code : L 002

RM 10 include postage



Casual wear (female)

Size : S

code : L 015

RM 10 include postage




Casual wear (female)

Free size

code : L 017

RM 10 include postage



Casual wear (female)

Size : M

code : L 016

RM 20 include postage


Turtle neck (female)

Size : S

code : L 020

RM 10 include postage



Casual wear (male)

Size : XL

code : L 011

RM 10 include postage

amacam...??? …

Kasut oh Kasut...

Image
cube tanyer mane2 wanita ade bape banyak kasut dalam simpanan diorang...??
most mesti jawab banyak..
pastu siap mcm2 jenis plak tu..

Ade jenis kasut wedges la..bertumit tinggi la...
kasut sport pun ader jugak..
nak pakai kasut pun tengok keadaan jugak...
jangan pakai redah jek...nnti nampak mcm janggal..
tapi tu semua x penting kalau kiter pandai menggayakan setiap kasut yang kiter ader..

jom kiter tengok jenis2 kasut yang ader n bile masa yang sesuai untuk kiter pakai...
^_6
semua kasut yang Gadis kongsi ni semua dlm almari Gadis..
bukan nak menunjuk2 tau..tapi Gadis nak berkongsi yer..


kasut ni sesuai kalau pakai untuk ke pejabat atau kasual
suke kasut ni pasal ader reben..

sbrnyer jenis kasut jenis lebih kata nak pegi interview ala2 comel..hihihi


kasut ni lebih kepada casual..kalau pakai ngan seluar jeans mmg cun..


kaler turqoise ni mmg cun..sesuai pakai skirt atau jeans..

ni kasut manyak kiut...sesuai pakai baju kasual..

ni jenis wedges..ala2 wedges kfc..pegi pejabat atau casual leh pakai...


kasut s…