Kurangkan berat ngan Dance Mat...Jommmm..!!!

nak kurangkan berat badan kan..mmg kene ader semangat yang kuat...
hihihi...
sebab selama ni Gadis bersenam kat dalam umah jek..
mmg x pernah nak bersenam kat luar..
sbb kadang-kadang malu nak bersenam kat tpt org ramai..
walaupun 1 family skali ikut..hahah..

kadang-kadang tu dok ikut ayah je yang pegi bersenam..
kitorg adik beradik termasuk mak Gadis skali pegi dok posing je la..
mcm x biase plak kan..
hahaha..
tu mmg rutin kami..

tapi walaupun bersenam kat dlm umah pun makin lame makin jadi malas..
malas lagi ..hihihi...
tunang Gadis pun slalu ckp ''asyik malas je''...
Gadis wat x tau je...hahaha...
bukannyer aper,Gadis bersenam gune skipping..
so tiap-tiap hari bersenam dok mcm gitu je..Gadis pun bosan..
last-last tali skipping tu ntah kemane tah..
kihkihkih..

mak dok bising..
''alonggggg..bile nak kuruskan badan..nnti nak pakai baju pengantin x muat..''

ayah pun same jugak dah..
''cube kuruskan badan tu skit''

klako pun ader jugak kan..
tapi niat tu mmg ader nak kuruskan badan
tapi tu la..penyakit yang x leh nak di lawan..penyakit malas...

lagi pun Gadis makan VCO tu dh lame dh...
mmg dh terase perubahannyer...
daripada sblm mkn, bdn rase gemuk n berat je..
x yah la nak risau sgt...hihihi..
so boleh try VCO tu kalau sesape yang nak mencube..
wahh sempat promote..^_^

last-last..Gadis beli Dance Mat untuk menguruskan berat badan..
barula Gadis x bosan bile nak bersenam..
sambil tu leh menari n ikut nyanyi skali..
baru la leh feel..

jom kiter tengok mcm mane ghupenyer...
untuk b2b yang nak kuruskan bdn tu mmg boleh try beli..
siyes mmg best la..^_^

adik Gadis tgk kotak ni terus nk menari..x menyabo..hihihi

ni Mat nyer...^_^

boleh pilih lagu macam-macam utk bersenam..
sambung ke lappy n terus ke tv..

jom kiter dancing-dancing..!!!!


Comments

  1. nak kurus gakk....beli ktne ek. nk tny kalo mkn vco 2 leh krus x..

    ReplyDelete
  2. boleh cik azie kalau nak kurus...

    Gadis beli on9..
    tapi kalau nak Gadis leh bagi link nyer...

    insyaallah bile kiter mkn vco tu kiter akan kurang makan..

    kalau nak try boleh bgtau Gadis yer..;-)

    Gadis dh mkn 6 bulan..
    alhamdullillah mmg turun berat badan..
    cume beli dance mat ni nak kuruskan lagi..
    bagi pecah lemak..

    ReplyDelete
  3. skipping xmo amalkan selalu dear..takut bagi efek pd peranakan..tp kalo dancing tu ok la..senaman lompat2 ni kena kurangkan..hehe..

    cik anis ni nak diet tp nanti mak bising kata jgn ngada2 nk kurus2 sgt [situasi terbalik dgn gadis]..sabar je la..huhu..tp nasib tunang pn kata da ok je skrg ni..tinggal maintain je..hihi..

    ReplyDelete
  4. @cik anis :

    owhh ye ke cik anis..Gadis baru tau..mekasih yer for ur info..gadis igtkan asal boleh bersenam ok je..

    ni Gadis dh tau, mmg Gadis x nak la skipping lagi..hihii..

    kes dh terbalik plak yer..hihii..
    xper kalau family kata dh maintain,tunang pun kater ok..
    maknenyer ok la tu..

    ReplyDelete
  5. gadis : ape ek link die..leh emelkan x kat cik azie..
    nurazirahaznan@gmail.com

    ReplyDelete
  6. boleh cik azie..

    kejap yer..nnti Gadis hantar link tu..;-)

    ReplyDelete
  7. wah...dance mate leh kurus yer...nape x joget lg...frenz pun dah b'tambah good ada peningkatan...:)

    ReplyDelete
  8. maszull a.k.a mak: yup boleh kurus...biasela penyakit malas dh dtg balik..;-)

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan..

    1st time nak drop komen..sy pn b2b from johor..

    nak tanya la..cane gadis connet dari lappy ke TV ea..sebb sy pn ada dance mat tu. tapi tak puas joget2 ngadap lappy.kecik bebenor.tuh yg asik salah step (alasan je).

    ReplyDelete
  10. @zara zainuddin :

    wah ye ker..
    salam perkenalan dari Gadis jugak..

    kalau Zara nak connect kan dari lappy ke tv, zara kene ader lagi satu cabel sambung dari lappy ke tv...

    kalau x silap Gadis cabel nyer ader banyak2 lubang kat tepi lappy tu..

    mcm tu la ghupenyer..
    x cayer cube zara tengok...

    kalau main ikut lappy mmg x best n x puas..;-)

    ReplyDelete
  11. wahhh mcm best! blh exercise dlm rumah je kan? hehehe

    tp i ni cepat semput! huhu

    ReplyDelete
  12. @nana : mmg best nana..enjoy..!!! haah exercise dlm umah jek..

    laa ye ker..

    mmg ader semput ker?

    ReplyDelete
  13. waa best2 senang xyah kuar

    ReplyDelete
  14. @dyn: tau x per...mmg x yah kuar-kuar..hihihi

    ReplyDelete
  15. hye gadis..
    mmm..sedap name.=)

    dulu i pn ade mat ni.tiap ari jugak terlompat2.hee.
    tp skrg tatau da mane pegi.=P

    ReplyDelete
  16. @mawar :

    hai mawar..
    tu nama samaran blog je tu..hihihi..

    owhh ye ker..
    mcm la pegi mat tu..
    ader kot dier menyorok,dier dh mrajuk tu..hihihi...

    ReplyDelete
  17. hye ghadis, blh tlg bg link ktne beli dance mat 2? Puas crik tp ssh nk jmpe.. Hee, tq

    ReplyDelete
  18. @Zahidah Khalid

    Gadis beli ni dah lama sebenarnyer..
    masa Gadis beli pun last stock..

    Gadis tak ingat pulak link nyer sbb dah lama sangat..
    huhuhuuh...

    maaf tau...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...