Posts

Showing posts from September, 2011

WIFI punyer citer...

Image
Assalamualaikum..
meh Gadis nak share 1 citer ni.. ^_^
Man : dey mamak apa password WIFI kt sini?
Mamak : apa WIFI??
Man : ini kedai punya internet la..
... Mamak : Ooo..itu mcm kalu, password dia tujupakale jugak 
Man : hah??
Mamak : "tujupakale..!"
Man : Apa tu..??
Mamak : Aiyoo..awk tnya passwordkan..tujupakale la..
Man : Password dia tajupakale..!
Mamak : ya..tujupakale Man pun menaip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E. (ternyata salah)
Man : dey, mamak apa password dia??
Mamak : tujupakale la...sudah tnya byk kali jugak..aiyoo!!
Man : kau bg salah la, tu yg aku tnya balik
Mamak : mana ada slah..tujupakale
Man : x boleh la dey!!
Mamak : boleh la...
Man : ko dtg sini tgk aku taip..(mamak tu pun dtg) kalo x boleh kepala ko aku taju!
Mamak : aiyoo abg jgn marah la..awk satu kali saya tengok (Man pun taip)
Man : ko tgk aku taip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E... tgk,mana dapat!!
Mamak : dey, abg mari sini saya taip..awk kasi tekan salah butang jugak..
Man : eh, ye ke...kau tekan la
Mamak : ini mcm tekan la 7777
Man : "ini…

Wordless Wednesday : ~ Kembang

Image
Assalamualaikum... ^_^




^_^
daaaa...

Segmen : Jowm Join Bloglist Eyryn Bercerita !

Image
Assalamualaikum..
Selamat Pagi Jiran-jiran semua...!!!
Pagi-pagi lagi Gadis nak join segmen ni..
Jom join untuk menambahkan kenalan baru..

Gadis akan tag kat 3 orang ahli keluarga Gadis... Maszull (Mak) Lynnto (Adik no2) Syazzy  (Adik no3)
k la.. see u olss next entry... ^_^


8 Penyebab Anda Mudah Lupa

Image
Assalamualaikum...
Hari ni Gadis nak kongsi info-info yang berguna dengan jiran-jiran...
1. Kadar gula darah tinggi

Penyimpanan memori boleh terganggu akibat tingginya gula darah anda. Awas, keadaan ini boleh menggangu bahagian otak yang berhubungan dengan memori. Jika mempunyai keturunan keluarga yang ada penyakit kencing manis, sebaiknya kawal kandungan gula anda. 


Lakukan juga ujian gula dalam darah secara rutin. Jangan lupa menjaga pola makan seimbang serta tetap aktif. Berjalan kaki adalah salah satu alternatif berkesan mencegah diabetes.


2. Kurang berehat

Otak memerlukan cukup tidur untuk menyimpan memori baru. Dalam satu kajian, responden yang tidur enam jam setiap malam selama dua minggu mungkin tidak merasa kurang tidur. Namun, setelah dilakukan ujian memori secara tetap, hasilnya mereka sukar mengingat memori jangka pendek.

Pertajam daya ingatan anda dengan kadar rehat yang cukup. Jika anda tidak boleh, cuba lakukan tidur pendek selama enam minit semasa tubuh terasa lemah. Cara ini…

Promosi VCO & Hair Revitalizer...!!!

Image
Assalamualaikum..
Gadis nak buat promosi VCO softgel & Hair Revitalizer..
Beli 3 botol VCO softgel Gadis akan bagi free postage.. bagi semenanjung shj.. untuk Sabah dan Sarawak cume tambah rm3.00 shj untuk postage ^_^
Kalau nak COD pun boleh jugak.. tapi area Johor Bahru je.. ^_^
berminat boleh pm Gadis yer.. atau pun Klik je kat gambar VCO softgel yang ader kat blog Gadis area ruangan Kedai gadis ^_^



Hair Revitalizer... Harga nye RM39.90 shj (exclude postage)



Kelebihan Hair Revitalizer Insyaallah mmg berkesan.. untuk treatment rambut ni pun Gadis tgh amalkan...
Kalau nak tau kelebihan amalkan VCO softgel ni serta testimoni pengguna KLIK SINI
kalau berminat boleh pm Gadis.. kalau nak tanyer aper-aper pun boleh jugak.. =)
k la.. see u olss next entry ya.. ^_^

Contest Photogenik Pilihan BJB

Image
Salam Aidilfitri ^_^
Hari ni Gadis nak masuk 1 contest yang dianjurkan oleh blog bawah ni.. Klik je banner nye kalau nak join..

Gadis jarang-jarang nak join contest.. tapi bile ader frenlist join.. mcm teringin plak nak join.. so jom kiter join ramai-ramai..
Gambar yang Gadis akan submit untuk contest ni.. adalah gambar di bawah * * * * * * * * * * *
taa daaa... ni la gambar nyer...
Gadis nak tag kat mak Gadis sendiri.. Maszull
hopefully dengan menjoinkan diri kat contest ni.. Gadis akan menang.. tapi kalau x menang x per.. Gadis terima.. biase la .. adat pertandingan..
k la.. see u olss next entry yer.. ^_^

Dugaan Oh Dugaan

Image
Assalamualaikum.. n Selamat petang
petang ni entry Gadis nak citer pasal dugaan oh dugaan.. setiap perkara ader dugaannye masing-masing cume kiter tahu atau kiter mmg x tahu dugaan yang akan atau bakal kiter terima... kalau yang paling femes untuk b2b adalah dugaan time bertunang.. ramai yang dh pesan dulu.. time bertunang ni mmg banyak dugaan nyer.. pada Gadis mule2 terpikir jugak kan.. ye ke besar dugaannyer time bertunang ni.. sbb kami jauh n rasenyer mmg jarang berjumpe.. jarang kalau berjumpe tu nak bergaduh.. kalau gaduh pun bile time jauh.. tu pun kejap je.. x lame pun kalau gaduhnyer.. huhuhu..
tapi bile smakin tbe hari untuk di satukan.. smakin banyak dugaan yang datang.. Masyaallah... Astaghfirullahallazim... berat sungguh dugaan yang kene Gadis tempuh untuk seketika ni.. cume Gadis kene sentiasa bersabar dengan setiap dugaanNya.. Gadis pun akan menjadi seorang isteri dan apabila menjadi seorang isteri.. Gadis kene sentiasa bersabar dengan ape-ape yang akan berlaku..
Gadis pernah diberitahu oleh ad…

Penyakit Oh Penyakit...

Image
Salam Aidilfitri
eh masih dalam bulan raya lagi kan..
rasenye mmg lame dah Gadis x bercerita.. bukan x nak citer..tapi xde mase.. mcm2 yang berlaku semenjak 2 menjak ni..
ok..ni Gadis dh nak start citer dah ni.. minggu lepas Gadis pegi klinik.. alaa..Gadis pegi klinik kesihatan taman u je.. dekat la jugak dari umah..
punca Gadis nak pegi klinik adalah disebabkan..perghh ayat, macam ayat tulis surat ponteng sekolah...hihihi.. disebabkan Gadis mengalami simptom2 pitam yang berpanjangan.. kira slalu mkn ubat biase dh boleh baik.. ni langsung x boleh baik dah.. Gadis pun rase mcm dh x boleh thn.. tu yang Gadis pegi klinik..
sbb pada Gadis.. maybe Gadis ni ader darah rendah kot.. tu yang pitam... melayang-layang bile jalan... adusss..mmg terjadi sesuatu yang x kena...
pegi klinik.. amik no mcm biase.. pastu sowh pegi bilik 9...
pastu pembantu perubatan tu sowh pegi amik darah kat bilik 15.. sbb muke Gadis pucat.. urat pulak x keluar kat lengan utk amik darah.. mcm2 hal..nurse tu ckp urat menyorok.. then boleh jugak …

Nasib baik jumpa kasut ni..

Image
Selamat petang...
Alhamdullillah hujan turun dgn lebatnye ptg ni kat jb..
Sebenarnyer Gadis dok mencari kasut Gadis ni dari hari tu lagi sebenarnyer.. tanyer mak, tanyer adik2 x tau, tanyer ayah ape tah lagi mmg jawapannyer x tau.. huhuhu..
cek punyer cek dalam bilik stor kat bawah ni tadi.. weeee...jumpe sudah kasut Gadis ni.. salah satu kasut kesayangan sebenarnyer.. bukan la ader jename pun..brand biase2 je kot..tapi pada Gadis cantik n comel... sayang nak pakai kononnyer... jadi duduk la dier dgn kasut2 Gadis yang lain..
skali hari tu mase ngemas nak raya.. kasut tu tah mane pegi tah.. merungut jugak.. padahal sendiri salah letak agak nyer.. mungkin Gadis lupe kot..
tapi x perla.. dah jumpe dah pun.. rupenyer kotak nyer dh tertukar.. patutla x jumpe.. huhuhu..
ni la akibat nyer kalau lame dh x pakai.. terkopek sudah.. kene pakai jugak lepas ni..^_^
suke sgt dgn kasut ni... membuatkan diri tbe2 rase tercomel.. hihihi.. perasan je lebih Gadis ni kan..hihi..
k la .. see u ollss next entry yaa... ^_^

Doorgift dah siap...!!!

Image
Salam Aidilfitri..
Pagi ni Gadis nak story tentang doorgift Gadis yang baru siap.. hehehe.. Alhamdullillah.. spttnyer dh lame dh siap.. tapi mood Gadis yang kadang-kadang ok... kadang-kadang x ok.. mene dgn migrain nyer... mane ngan...aihhhh macam2 sungguh..
dah lame proses nak buat doorgift utk guest ni.. VIP punyer lom lagi.. tgh pikir2kan.. hihihi..
awal bulan 3 hari tu Gadis sibuk buat TQ Tag..
ni la dier TQ Tag yang Gadis buat sendiri.. print out je.. pastu nak menggunting nyer jenuh.. sampai bengkak tgn.. 1000 kpg bentuk love nak kene potong.. hihihi.. tapi Gadis rase happy.. tema doorgift Gadis : Warne Warni
mule igt nak gantung je kat beg.. tu yang kalau u olls nampak ader lubang kat tepi tu.. Gadis dh tebuk siap2.. skali dh sampai time mak n ayah Gadis cakap x yah gantung.. tampal je..lagi senang.. hihihi.. Gadis layankan je..
pastu mase bulan pose hari tu.. Gadis n family pegi Pontian.. ikut ayah atas urusan kerja lepas abis tu pegi beli paper beg jap.. 100 keping RM3.00 je.. murah kan.. then singgah Econsave…

Wedding Shoes

Image
Selamat petang semuanya...
Gadis jenjalan kat FB tadi.. skali terjumpe la page ni.. WeddIE
Gadis suke tengok kasut-kasut yang ader dalam page ni.. rase mcm semuanya Gadis nak..
jom cuci mata tgk kasut kahwin
 1.
 2.

 3.
 4.
 5.
 6.
 7.
 8.
 9.
 10.
 11.
 12.
 13.
 14.
 15.
16.
pilihan Gadis adalah no.9 tapi cantikkan semuanya... Gadis dapat cari yang seakan-akan pun ok.. risau jugak kalau nak tempah.. nnti gambar ngan ape yang kite terima x same.. takut sgt2..
see u olls next entry ya...

Gown Flower Gurl...

Image
Salam Aidilfitri.. Selamat pagi..
Bangun je pagi ni.. teringat nak updated pasal baju flower gurl.. Baju nyer, kasutnyer n segala aksesori nyer Gadis dah beli awl2 lagi.. tapi x diupdated je..
flower gurl untuk majlis Gadis nnti ader 2 orang kanak2 riang yang comei.. tapi Gadis baru beli 1 je utk baju n kasut..
untuk yang sorg lagi Gadis lom nak mencari awal2.. sbb tgk mcm cepat membesar kalau yang lagi sorg tu.. hihihi..
 Gown untuk flower gurl
 Kasut pun dah siap..
 Siap stokin ...
 Anting-anting pun ader.. permintaan  flower gurl.. hehehe...
Lengkap dah semuanya..
Ermm.. tinggal yang lagi sorg je nak kene cari bajunyer.. hari tu mcm dh jumpe gown.. tapi x nak beli dulu.. takut tbe2 membesar..dah nak kene beli lain plak dah.. huhuhu...