Kembang menjalani rutin mingguan...Jom tengok..


Salam Aidilfitri...
ader lagi jiran-jiran Gadis yang masih mood beraye...
mane x nyer dgn jemputan open house yang sampai 13 umah sehari..
perghhh..mmg lemak..
huhuhu..

Semalam petang Gadis buat satu rutin yang biase..
dulu , kini, dan selamanya...
opssss....yang selamanya tu x la kot..
sbb bile Gadis dh kahwin dh ikut husband..
someone kene take over Gadis punyer rutin...

rutin ape ehh??
memandikan kucing Gadis yang bernama KEMBANG...

slalunyer kalau nak mandikan Kembang ni pagi2..
tbe2 smlm Gadis mandikan dier ptg..
menggigil badan dier ...
hihihi..

bile dier nampak Gadis masak air pastu siap amik tuala dier..
bukan main lagi dier lari n menyorok bawah katil..
Kembang ni x pernah kuar umah tau jiran2..
dier dok dlm umah je..
kalau dier terkeluar umah pun kejap je n x jauh mane..
bile dh kuar jadi mcm org jakun..
hahaha..

Kembang buang air kecik n besar pun dlm bilik air..
Alhamdullillah pandai..
hihihi..senang keje..

nak mandikan kucing ni kene dengan air suam..
nnti bile kiter mandikan, kucing tu x bising..
diam je bile kiter mandikan...
kalau x cayer tryla..
hihihi

jom tgk aksi2 Kembang nak mandi

 mandi time...
kasi wangi ...

 shampoo bdn kembang..
^_^

 ilangkan kuman2 yang melekat..


 kembang dh siapp..!!!
opsss..jgn tengok saya pakai tuala...
malu lah..
=)


 wahhh kembang..
dah kering sempat posing atas katil lagi yer..
hihihi..

 letih...
time to tido..


ni la shampoo yang Gadis gunakan untuk mandikan kembang...

mcm2 aksi..
^_^

ok la..
see u olss next entry..
nak pegi amik wedding guestbook yang dh siap..
yeeehaaaa...

Comments

  1. Time Blog Walking

    waaa bagusnya...kasih mandi kucing..aku ada 5 ekor kucing di rumah...satu pun tak kasi mandi...maklumlah kucing KG heheh

    Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........

    http://cayob.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. bagus jek kucing u kan....dok diam jek mase mandi...hehehhehehehe....

    ReplyDelete
  3. aduh baiknyer dia tak ngamuk ngamuk kan :)
    bagus bagus..nak wangi kena duk baik baik hehe..

    ReplyDelete
  4. cute nyer kembang anak mama ...dah mangi yer...:)

    ReplyDelete
  5. laaaa...sm la syampu kucing tu ngn syampu kucing kita...bau aloe vera kn...wangiiiii

    ReplyDelete
  6. @honeybee

    mmg dh dari kecik ajar mandi..tu yg dier dok diam jek...=)

    ReplyDelete
  7. @PinKy MoMMa

    tu la kak..dier x ngamuk2..tapi merungut je..=)

    ReplyDelete
  8. @Yumida

    same ye..

    mmg wangi bau aloe vera..=)

    ReplyDelete
  9. salam dik...akak singgah dari blog mama adik! salam kenal ye!

    comelnya si kembang ni..senyap je dia kena mandi!

    ReplyDelete
  10. singgah dari belog mama alonggg
    heeee
    rindulah kembg kat along nnti yeee
    hehe
    comei gileeee ahhh!

    dah follow siniiii
    salam kenaiii ye =]

    ReplyDelete
  11. @mas saari

    waalaikumussalam...

    wahh ye ke..
    meh2 singgah..

    mmg senyap je kak kalau kembang mandi..=)

    ReplyDelete
  12. @aimie amalina

    wahhh ye ker..
    tau x per..
    dah kahwin nnti x dpt mandikan kembang slalu..=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....

Kek Coklat Moist Ni Sedap Ke?