Posts

Showing posts from October, 2011

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"

Image
Assalamualaikum...
Hai jiran-jiran.. tengah hari ni Gadis nak masuk lagi segmen.. hahaha.. tak menyudah gadis ni masuk segmen.. bukan ape..dok blogwalking skali terjumpa ni.. tu yang join jugak la.. saje nak menybukkan diri..hhihihi..
 kalau jiran-jiran nak join klik je kat banner tu yer.. terus pegi ke blog cik bunny ni...^_^
k la... Gadis nak sambung blogwalking lagi ni.. daaaa.. ^_^

Lencana Untuk Family Pada Majlis Persandingan

Image
Assalamualaikum...
Selama pagi buat jiran-jiran Gadis semua...
Gadis bangun pagi terus nak updated pasal majlis Gadis nnti.. ^_6 selagi belum sampai waktunya mmg ada je perkara yang nak disiapkan.. persiapan bukan main lama.. nanti bila tiba majlis nya..kejap je dah siap kan.. hihihi...
ok dah jom.. tengok sini lencana family.. sebutan dah macam nak pakai lencana sekolah pulak..hihihi.. Gadis beli kat kedai yang Gadis beli bunga besar untuk DIY guestbook {LINK}..
ada b2b yang pakai lencana yang moden.. yang jenis bulat je tu.. alaaa yang mcm badge yang letak kat beg sekolah tu... alaaa mcm ni la.. hihihi

tapi Gadis harus memikirkan budget yang ada.. so kiter pakai yang mcm ni je.. cantik jugak.. asalkan Gadis suke n gembira... ^_^


ini la lencana yang Gadis beli tu.. macam warna bunga telur kan.. itam putih.. mmg sengaja gadis kontra kan warna untuk semuanya... ^_^
k la see u olss next entry.. ^_^
p/s : 21 hari lagi...=)

11 perkara

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi jiran-jiran ku semua..
Ape yang 11 perkara tu? sebenarnyer 11 perkara ni adalah perkara yang Gadis wajib post rasenyer... hihihi.. sbb dah 2 orang telah tag Gadis dengan perkara yang sama tapi soalan yang berlainan...
sape yang tag GAdis? Wanie & Zimie so maknenyer kan...Gadis mmg wajib menjawab kedua-dua soalan tersebut...
so untuk 1st skali Gadis wajib tampal syarat-syarat nyer kat sini.. syarat-syarat nya adalah seperti di bawah...
1.You must post these rules. 2.Each person must post 11 things about themselves in their journal. 3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post. 5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER 6.No tag back! 7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

Sekara…

Apa Sudah Jadi Dengan Guestbook ku....!!!!!

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi jiran-jiran... pagi-pagi Gadis dah menaip entry ...hihihi
nak tau x.. wahhh mcm nak mengumpat.. hihihi..
sbnrnyer bukanla mengumpat.. tapi Gadis dah terkejut dengan Gadis punyer guestbook utk wedding dah di transform oleh adik-adik Gadis..
mmg best betol kan.. ^_^
Gadis hanya tersenyum je bile tengok guestbook Gadis dah di transform.. nasib baik diorg berdua transform page yang kat dalam.. 0_0




ni la hasil keje adik Gadis yang 2 orang tu... mmg kreatif & inovatif... hihihih...
sabar je la kan.. tapi xpe jugak.. nampak macam meriah & cantik jugak bila dah ditampal macam tu.. hihihi... Terima Kasih ye adik-adik ku..
k la.. see u ollss nest entry.. ^_^
p/s : 23 hari lagi...=)

Wordless Wednesday : 03 ~ Bunga Manggar

Image
Assalamualaikum... ^_^







p/s : 24 hari lagi..^_^

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

Image
Assalamualaikum..
opsss.. dah malam dah ye.. Alhamdullillah..
Gadis join kempen ni.. kempen meningkatkan jumlah followers..

Jiran-jiran Gadis nak join x? Klik je banner tu yer.. nnti akan terus ke blog yang menganjurkan kempen ni..=)

Solemnization Theme & Reception Theme

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi semuanya.... Alhamdullillah...
Gadis dah pilih warna untuk majlis ijab qabul dan majlis bersanding.. dah tak boleh tukar-tukar warna lagi dah.. sbb Gadis ni suke pada warna warni.. kalau boleh semua warna Gadis nak pakai.. hihihi...
untuk majlis ijab & qabul Gadis pilih warna light chocolate + gold



untuk majlis resepsi.. Gadis pilih warna Oren + Hitam



ok done... see u olss nest entry ya... ^_^
p/s : 25 hari lagi

Bunga Pahar

Image
Assalamualaikum...
Selamat sejahtera jiran-jiran Gadis semua...
Hari ni rase macam malas je nak updated apa-apa.. tapi tangan tu rase mcm ringan je nak menaip.. pelik kan..
bila tangan dah rajin nak menaip..apa lagi kan.. Gadis updated skit la pasal preparation wedding Gadis..
agak-agak mesti ada yang dah bosan... Gadis ni asyik updated pasal wedding je.. bukan Gadis nak eksen tapi Gadis berkongsi je.. ^_^ Harap jiran semua x marah yer...
zzeeettt.. berbalik pada tajuk entry.. Gadis dah siapkan bunga pahar yang nak diletakkan kat pelamin tu nnti.. dah siap beli tapi tinggal nak letak telur je.. Gadis nak letak telur pindang tau.. sedapp..
telur pindang tu Gadis rebus sendiri je nnti.. nnti Gadis updated pasal rebus telur pindang ye.. ^_^
jom tengok bunga pahar ni dulu..
Gadis beli 2 kotak rm100.00 je.. ada yang lagi murah.. tapi ni nak letak kat pelamin.. kene yang cantik..=)

Gadis pilih warna hitam dan putih.. sbb ikut tema.. tapi tema wedding Gadis bukan hitam putih yer... more kepada warna hitam je... ^_^


kat si…

Family outfit masa reception...DoNe..!!!

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi jiran-jiran Gadis... ^_^
hari Ahad ni biasela.. Gadis akan merasa terlampau malas.. Gadis pun x tau kenape.. hihihi... tapi kalau meng-updated Gadis x malas.. hihihi...
Pagi ni Gadis nak meng-updated tentang baju-baju yang akan dipakai oleh family Gadis mase reception... family Gadis buat pilihan untuk beli baju yang ready made.. diorg malas nak pegi tempah.. hihihi.. lagi senang kan.. x yah susah-susah lagi..
jom..Gadis kongsikan dengan readers semua... hihihi
baju untuk mak Gadis..
ni baju Melayu ayah Gadis.. of course la sepasang ngan mak kan...hihihi
yang ni baju adik2 Gadis yang 2 orang tu.. diorg bercadang nak pakai sama.. ala-ala kembar... dari tudung sampai ke kasut semuanya sama macam kembar.. hihihi...
baju atok je Gadis x sempat nak snap gambar.. sepasang jugak... tapi kaler merah maroon.. ^_^
k la.. Gadis jumpa u ollss next entry ya... ^_^
p/s : 27 hari lagi..^_^

Misi Mengecat Bilik..DONe...!!!

Image
Assalamualaikum...
Apa Khabar semua jiran-jiran..??
Hari ni gadis nak updated pasal mengecat bilik..
jom....
bilik ni dah dikosong kan untuk mengecat..
oppsss..jam lom tanggalkan lagi..=)
dah siap cat dah... kaler purple.. ayah yang pilih kaler ni.. Gadis nak warna hijau. huhuh.. yang mane-mane pun ok je..
tiba-tiba jadi kaler pink kan... ini bukan warna yang sebenar.. huhu.. flash kamera yang membuatkan warna bertukar..hihi
ni baru warna yang sebenar... hihihi..
terima kasih pada ayah n mak Gadis sbb catkan bilik Gadis.. sbb waktu kesihatan Gadis x mengizinkan untuk Gadis mengecat bilik.. huhuhu..
k la.. see u olss next entry...
p/s : 28 hari lagi...^_^

Doodle B2b Free Daripada Firdani..

Image
Assalamualaikum...
Selamat Pagi semua jiran-jiran...
pagi ni Gadis suke sangat sebab rakan blogger b2b bagi doodle b2b secara free.. bestnyer...
kalau ader rakan b2b yang nak request doodle free ni link nyer.. FIRDANI WEDDING DIARY

ni Gadis punyer doodle... ^_^ comeii.. terima kasih yer Wanie

Hal Dewan Dah Settle...

Image
Assalamualaikum...
Selamat petang semua jiran-jiran..
petang ni Gadis nak story pasal tempat Gadis punyer reception..
Alhamdullillah settle dah..
mula-mula fikir nak buat kat umah.. tapi adik ckp x nak umah berkecah.. so Gadis n family decide bersanding kat dewan.. tapi bukan dewan yang dekat ngan umah.. tapi dekat ngan umah atok.. atok sowh bersanding dekat ngan umah atok.. ok..no problem... Gadis pun akan nikah kat Masjid Nurul Takzim.. Kat Majidee..hihihi.. mmg dekat sgt ngan umah atok...
 ni la dewan nyer...





hari tu Gadis n family dah masuk dewan ni... tapi terlupe plak nak amik gambar kat sebelah dalam.. besar jugak la.. siap ader bilik persalinan utk pengantin lelaki n satu bilik persalinan untuk pengantin perempuan..
Alhamdullillah...
k la.. nnti kiter jumpe lagi next entry yer jiran-jiran... ^_^
p/s : 32 hari lagi...^_^

Gown Flower Gurl part 2...

Image
Assalamualaikum...
weeehaaaa... selamat petang semuanya.. dan Gadis harap semua jiran-jiran Gadis sihat sentiasa yer.. aminnn...
petang ni Gadis nak review baju flower gurl part 2.. xde la ramai flower gurl untuk majlis Gadis nnti.. 2 orang je..
ni link part 1 {Klik} lupe nak bagitahu kanak-kanak riang mane la yang jadi flower gurl Gadis nnti.. jom jengah jap.. hihihi
Nama : Siti Nur Sabrina Nama panggilan : Nina
ni gown yang Nina akan pakai untk reception Gadis.. hihihi..
ok dah.. baju si kenit ni semua dah siap.. Gadis review yang sorg lagi punyer baju plak..
ssh skit nak cari baju yang sorg lagi ni.. umo dah 8 tahun.. maknenyer dah tinggi skit la kan.. tapi Alhamdullillah.. jumpe jugak akhirnya.. xper kiter tgk orang nyer dlu.. ^_^
Nama : Sofiya (x igt nama panjang nyer) Nama panggilan : ochia... ^_^
ni la baju nyer... x same baju nina ngan ochia.. xperla kot lain-lain.. nnti diorg boleh bawak pegi jalan2.. hihihi
kasut pun x same jugak.. ^_^
yang ni same.. ^_^
aksesori nyer pun diorg akan pakai yang same.. =)
ok .. dah s…

DIY : Guest Book

Image
Assalamualaikum..
Dah lame rasenyer Gadis x menulis entry... biasela...ader time sihat...ader time x sihat... ikut musim agaknyer...
Alhamdullillah beransur ok.. harap-harap pulih sepenuhnyer.. Doakan Gadis yer..
ok.. pagi ni Gadis nak reveal guestbook yang Gadis DIY minggu lepas.. Gadis citer satu-satu la yer.. ^_^
first skali Gadis pegi buat hard cover utk guestbook Gadis tu..
ni page untuk guest sign.. colouring kan.. boleh dikatakan semua brg utk wedding Gadis berwarna warni... dalam belum siap sepenuhnye.. ^_^
Gadis pegi kedai ni nak cari hiasan untuk guestbook.. kedai ni kat bandar baru uda je.. betul2 tepi jalan.. best masuk kedai ni.. =) round-round skali dah ternampak yang ok.. terus amik je la.. malas dah nak cari2 lagi.. hehehe..
reben 1 stengah meter
bunga seketul beso..hihihi..
pastu start men DIY guestbook..
tampal reben tadi tu ikut kreativiti masing-masing.. Gadis x kreatif sangat.. idea x banyak sgt.. tu yang Gadis tampal mcm ni je.. ^_^
keliling buku tu Gadis gamkan reben tu.. hihihi..
taa daaa... dah s…