11 perkara

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran ku semua..

Ape yang 11 perkara tu?
sebenarnyer 11 perkara ni adalah perkara yang Gadis wajib post rasenyer...
hihihi..
sbb dah 2 orang telah tag Gadis dengan perkara yang sama tapi soalan yang berlainan...

sape yang tag GAdis?
so maknenyer kan...Gadis mmg wajib menjawab kedua-dua soalan tersebut...

so untuk 1st skali
Gadis wajib tampal syarat-syarat nyer kat sini..
syarat-syarat nya adalah seperti di bawah...

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


Sekarang Gadis nak story 11 perkara tentang diri Gadis
  • Nama Gadis sebenarnya Nurul Ain...Gadis tu adalah nama samaran dalam blog...sbb mase nak daftar blog nama Nurul Ain tu dah x ramai kot yang guna, tu yang cari altenatif lain untuk gantikan kepada nama sebenar...hihihi..
  • Umur plak..baru je 24 tahun..tapi Gadis rase mcm dah tua sangat dah ni...hahaha...
  • Gadis adalah anak sulung dari 3 orang adik beradik..adik beradik gadis semuanya perempuan..dan bila dah nama nya sulung of course la kuat membebel sampai adik-adik ckp asyik nak membebel je...hihihi...biarkan diorg...
  • Gadis suke makan aiskrim vannilla...yang paling penting sundae cone vanilla jenama Mc.D...selalu jugak la masuk Mc.D pastu drive thru semata-mata nak beli aiskirm vanilla jenama Mc.D
  • Gadis adalah seorang yang tak sukakan teka-teki..paling menyampah...hihihi...bukan x nak berfikir..tapi soalan jawapan teka teki tu mengarut dari jawapan sebenar...tu yang jadi malas nak berfikir...^_^
  • Ramai kawan-kawan Gadis cakap kalau tengok muka Gadis mmg orang akan cakap sombong giler minah ni...tapi bile dah tegur skali...mcm x same plak ngan muke..hahaha..mula-mula Gadis pun x perasan..tapi ramai jugak yang menyatakan statement mcm tu..pelik tol..dah lame-lame baru Gadis tau nak menggunakan muka Gadis yang diorg kata sombong tu..ada tempat-tempat yang Gadis akan gunakan nya...(boleh ke mcm tu)hahaha...
  • Kalau bab makan plak,Gadis paling x kisah sangat...janji jangan kotor...sedap tekak n kenyang kira Alhamdullillah ...makan warung-warung pun xde hal...^_^
  • Gadis adalah seorang yang kurang ber make up...tapi Gadis suke beli barang make up n buat collections..pelik kan..pakai x,tapi kumpul suke...Gadis pun x tau,agaknyer dah mmg fesyen mcm tu kot..family Gadis pun pelik tengok Gadis..hahaha
  • Teringin nak pakai contact lens tapi takut...dengan pelbagai cerita mengenai contact lens skang ni..semakin menakutkan...tapi nak kahwin nak kene pakai jugak kan...baru la nampak cantik...kihkihkih
  • Gadis suke window shopping walaupun tak de duit...hihih...
  • ermmmm...dah habis dah...^_^

11 soalan dari Cik Zimie


1) Adakah anda rasa anda HOT?

ermmmm...tak rasenyer..sbb Gadis biase-biase je...^_^

2) Upload gambar dekat wallpaper laptop/pc yang anda guna sekarang.
Gadis tengah guna lappy adik so upload desktop lappy dier la..
bersepah kan...ishy ishy

3) Bila kali terkahir anda makan fastfood? Berikan nama restoran/kedai tersebut.
Mc.Donald  Angsana

4) Korang masa kecik-kecik cita-cita nak jadi apa sebenarnya? Berjaya capai tak?
Masa kecik-kecik teringin nak jadi Cikgu tapi x dapat..belajar pun Mechanical Engineering..mmg tersasar jauh..

5) Lagu terakhir yang anda dengar?
I Live My Life For You-Firehouse

6) Macam mana life korang sekarang? Best ke tak best. Rate 1 (kureng) sehingga Rate 10 (sangat best asbestos meletops)
ermmmmm...Gadis bagi 8.5 la..sbb ada perkara lagi yang gadis belum capai..^_^

7) Pernah pergi luar negara tak? Listkan semua negara yang korang pernah pergi. :D
Gadis tak pernah pegi luar negara lagi...
sedih kan..
tapi nak habiskan dalam negara dulu..^_^

8) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa ya?
Along
Uyui

9) To bride to be, kenapa korang nak kahwin?
Hanya Allah yang tau 

10) Perasaan ketika anda jawab tag ni.
Best..!!!

11 soalan dari Cik Wanie

1) Nama boyfriend/girlfriend/tunang/suami/isteri?
Mohamad Suhaimi 


2) Dah berape kali clash sebelum juma cinta sejati?
4 kali dah clash termasuk clash ngan tunang sendiri(mase tu x tunang lagi)hihihi


3) Bagi 3 sebab nape buat blog?
Mula-mula cadangnya nak buat personal diary..
tapi bila dah join rupenyer ramai geng b2b..
so tujuan dah melencong la..
terjadi la blog gadissathome.blogspot.com

4) Bagi 4 blog korang suka usha?
Rahsia hatiku - Pn Nana
Firdani - Cik Wanie
Kahwin betul-betul -Cik Zimie
Xiolinblog - tempat download game
Syok.org - tempat download latest film
n banyak lagi sebenarnye yang Gadis rajin jenjalan..
x caye tengok la list bloglist Gadis..


5) Bagi 5 lagu favourite korang?
Pastikan - Siti Nurhaliza
Denting -Melly Goeslow
Kisah Hati -Alyah
Eren ft Romi - Pelengkap Hidupku
Goliath - Bawa Ku Pergi

6) Warna tema pertunangan, pernikahan, persandingan & resepsi
Tema Tunang : Krim Gold
Tema Nikah : Light Chocolate + Gold
Persandingan : Oren + Hitam
Resepsi : Silver


7) bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon?
Korea
Paris
Bali
Cameron Highlands
Bukit Tinggi
Pulau Langkawi
Melaka


8) Gelaran yang korang gune dan cinta hati korang? (abg & syg ke, syg & anje ke)
Gadis gelarkan en.tunang : Sayang
en,tunang gelarkan Gadis : Hney


9) Tarikh Tunangm Nikah, Sanding & Resepsi
Tarikh tunang : 01.01.2011
Tarikh sanding : 19.11.2011
Tarikh resepsi : 27.11.2011


10) bagi 10 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?
Kelakar
Caring
Baik Hati
dan
semuanya yang +ve

11) Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet..
sweet ker???
^_^

11 soalan yang wajib di jawab bagi rakan-rakan yang akan di tag..
Kalau orang senyum pada anda, adakah anda akan senyum pada dier semula?
Hp paling canggih yang pernah anda gunakan?
Suke shopping ape?
Suka dating kat mane dengan pasangan?
Kalau tengah marah dengan bf/gf/tunang/suami selalunya diorang akan buat apa?
Suke shopping barang ape?
Kerja gila yang korang pernah buat?
Apa yang ada dalam handbag korang?
Laman web ape yang baru sekejap korang singgah?
Game ape yang korang suke main bila dah xde buat ape-ape?
Apa yang korang tengah fikirkan sekarang ni?


11 orang yang gadis tag
Rahsia hatiku - Nana
haribahagiagadisini -Nurulain
Qaisulhayati -Qaisulhayati 
Bride-note -FY
Pn.To Be - Cik Ezasarey
My Life - Sue Zaman
Momentos of mine -Annor
Maszull - maszull
Lynnto - lynn
Mr. & Mrs SF - Sfarlina
Lea Isnawi - Lea


ok dah siap...

see u olss next entry yer...

p/s : 22 hari lagi..^_^

Comments

  1. saya juga di tag oleh wanie~

    happy tagged! hek

    ReplyDelete
  2. sy xde tunang suami utk dicerita

    xnak la jawab..hihihi

    ala kak gpun baru je wat tagged neh

    ReplyDelete
  3. @Lea Isnawi

    xde tunang n suami pun x per..

    ^_&

    ReplyDelete
  4. wah cik intan pn ditag lah.. blog saya qisatulhayati.. thanx tag..akan jawab soalan2 itu..=)

    ReplyDelete
  5. thanx sebab tag.. sure berpeluh2 la nk jawb gadis nye soklan nih.. hihi

    ReplyDelete
  6. gadis: da jawab sume soalan..baca lah..=) http://qisatulhayati.blogspot.com/2011/10/11-perkara.html

    ReplyDelete
  7. @cik eza

    wahhh sampai berpeluh-peluh yer..

    hihihi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...