Alhamdullillah..Selesai Bab Hal Pejabat Agama

Assalamualaikum...
Selamat pagi semua jiran-jiran Gadis..

Pagi ni Gadis nak story pasal settlekan hal kebenaran nikah kat pejabat agama Johor Bahru semalam..
fuhhh..mmg jenuh la semalam..
huhuhu...

pagi2 lagi Gadis & mak Gadis dah sampai pejabat agama Johor bahru...
orang lom masuk opis lagi kitorg dh sampai..
dahsyat kan..
cadangnyer nak selesaikan cepat...

parking pun banyak kosong lagi kan..
^_^

staff x masuk keje lagi..

Gadis orang yang 1st datang kat situ...
hihihi..
klakor la pulak..

then cukup time..
staff pun masuk keje..
skali Gadis pun submit la borang Gadis semua..
mmg dilayan dengan baik je semua..
mmg best..

skali, time borang Gadis kene cek..
pegawai pejabat agama tu suruh mak Gadis angkat sumpah sivil kat luar
then baru angkat sumpah kat pejabat agama..

igtkan nape rupenyer
angkat sumpah tu nak mengesahkan yang Gadis lahir x cukup bulan..
mak n ayah Gadis kahwin bulan 8 tahun 1986...
Gadis dilahirkan bulan 4 tahun 1987..
tu yang kene angkat sumpah..

jenuh jugak la..
pegi parking dekat menara ansar..
kononnyer kat situ ader pejabat pesuruhjaya sumpah..
skali tgk belom bukak lagi..
cari plak yang lain..
dgn jalan kakinyer..
mmg penat la rasenyer..
nasib baik ader pejabat pesuruhjaya sumpah yang dh bukak..


ni la pejabat pesuruhjaya sumpah tu..
bile masuk mmg terase yang pejabat ni mmg antik..
^_^

dah settle buat akuan sumpah...
pegi balik pej agama..
settlekan semula..

mak Gadis kene buat akuan sumpah kat pejabat agama plak..
peg tu suruh jumpa dier..
pegawai tu pun tgk muke kitorg mcm adik beradik..
hihihi..

then dier luluskan untuk menikah..
Alhamdullillah..

kami nikah di masjid..
dekat je ngan umah atok..
dewan pun dekat jugak..
senang..^_^

lepas dpt borang ni..
pegawai kat kaunter tu suruh terus hantar kat tok kadi kat dalam..
nasib baik tok kadi ader kat dalam
Gadis terus hantar..
senang dah..
nnti tinggal ingatkan dier balik je tentang pernikahan Gadis..
Gadis x kene interview pun..
en.tunang x dapat datang pun x per..
tapi kalau tunang dari negeri johor jugak mmg kene dtg la..
hihihi..


nama Tok Kadi yang akan nikahkan kami..
Insyaallah...

k la...
see uolls next entry yer..
^_^

Comments

  1. waaa..tahniah..dah nak menikah...
    semoga majlis berjalan lancar dan perkahwinan diberkati..~~~

    nak kawen jugak..huk~~ :)

    ReplyDelete
  2. thaniaaahhh dh boleh nikah dh tu.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    email address apa ya...ada nak tanya something pasal borang kebenaran utk bernikah...


    terima kasih...

    ReplyDelete
  4. @Anonymous

    waalaikumussalam..

    ni email gadis..

    www.gadisathome.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. eh...u pnye resepsi kat dewan majidee ke?????

    sama lah. :)

    u ddk mana?

    ReplyDelete
  6. @cik nurulain

    iyer...

    resepsi Gadis kat dewan majidee nnti...

    wahh sae ker?
    u punyer baper hb?

    Gadis dok pulai perdana..

    ReplyDelete
  7. mmg sah la sme gadis...

    i januari28. thun dpn. u dulu la. nk dtg jrnguk lah nanti. bole ke invite diri sendiri??? hehe...

    ReplyDelete
  8. @cik nurulain

    wahhh same tpt rupenyer kiter yer...

    boleh kalau nak dtg jenguk nnti...

    insyaallah nnti Gadis jemput yer...

    =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....

Kek Coklat Moist Ni Sedap Ke?