Sunday, July 31, 2011

Misi Mencari Bahan-bahan DIY

Hari ni hari Ahad...
mmg la hari ahad kan...Gadis dh bengong n dah miong sekejap ni..
bangun-bangun tido jek dah memikirkan nak cari bahan untuk goodie bag..

macam-macam dalam kepala ni nak di beli..
tapi cari slow-slow dulu..
mane yang jumpe Gadis akan beli..
memandangkan esok dh start kiter puase sebulan..
mmg lagi bagus utk DIY macam-macam..
bukan sebab ape..
nak ilangkan rase lapar..
hihihi..

ape yang Gadis nak cari eh?
Gadis nak cari gunting yang zig zag tu..
senang..gunting dah siap ader bentuk...
jap Gadis tunjukkan yang Gadis search kat acik google..^_^

ni la bentuk nyer lebih kurang..

lagi nak cari ape eh..??
Gadis igt nak cari ni..
alaa yang mcm tekan-tekan kuar bentuk..
alaaa...paper puncher ...^_^
ssh sangat Gadis ni..

 nak satu kotak ni boleh x??
suke sgt2..kalau x gune pun Gadis akan simpan je..
suke sbb colouring...

 buat mcm ni pun ok jugak..
x yah beli dolly paper..^_^

ni ader size yang lagi beso kot..
tapi harga nyer x tau lagi... =)

lagi ape ek, yang Gadis nak cari ni..
x terpikir lagi ni..
xper la..nnti bile dh pegi jalan-jalan baru la terpikir kot..
kadang-kadang Gadis ni bukannyer betul..
program cari lain..
beli nyer kang ke lain..
tu yang problem nyer..
hihihi..

Dahhh..jommmmm...nnti Gadis review lagi yer..^_^


Thursday, July 28, 2011

Dimana saya jumpe jodoh saya..?????

Hari ni Gadis nak cube untuk masuk contest yang di anjurkan oleh KUEH BAKAR...
url dier je dah buatkan perut Gadis ni lapar je..
hihihi...

tajuk contest yang dier buat...
``Dimana Saya Jumpa Jodoh Saya``

tanpa melengahkan masa..jom baca citer Gadis ni dulu...

Dimana Gadis jumpe jodoh Gadis?
ni kisah betul-betul tau..^_^
haaa...sebenarnyer Gadis jumpe tunang Gadis ni dah lame dah sebenarnyer..
sejak darjah 3 kat sekolah agama di Melaka..
yang pasti jumpe kat Sekolah Agama Melaka kat Bachang..
sape yang tau mungkin tau la..^_^
tapi waktu tu biasela..budak-budak yang masih mengalami sindrom nakal kan..kihkihkih..
yang pasti bukan Gadis la..of course la en.tunang..hahaha..

Actually, Gadis boleh ingat dier sampai sekarang hanya dengan satu jajan n satu kartun ni..
nak tau ape dier..ceklat CHoki-Choki ngan Garfield...
2 perkara ru mmg dh sebati ngan dier..
n kalau Gadis sebut-sebut je mmg dier akan tersenyum dengan tibe-tibe..
hahaha...

kenape dengan Choki-choki ngan garfield eh?
adalah satu hari tu, Gadis pegi skolah agama dlm kol 2pm mcm tu..bawak bekal choki-choki..
dengan eksen nyer Gadis makan kat dalam kelas..hahaha..
skali dtgla en.tunang time tu dgn kuncu-kuncu nyer tengok Gadis mkn dari jauh..
tibe-tibe dier dtg dekat Gadis,dier mintak ceklat tu dgn Gadis...
time tu Gadis kan budak-budak of course la x bagi kan..
sbb Gadis mmg x suke dier time tu..
Gadis mmg x nak bagi ceklat tu kat dier..
skali dier ckp ``ko x nak bagi x per..
tapi dh besar aku nak kahwin ngan ko``..hahahaha
Gadis ckp ngan dier ``eh x ingin la aku nak kawin ngan ko``hahah
Gadis ttp x nak bagi..skali dier rembat terus ceklat tu n lari keliling sekolah..
Gadis ape lagi la kan..
kejar dier satu skolah agama..
mmg menyirap tol la time tu..
dengan keadaan yang bengang Gadis tunggu  ayah amik dari balik skolah agama..
perghhh..dier boleh plak dtg ngan kuncu-kuncunyer tu..
``wei ain ko tunggu sape?`` Gadis pun dengan muke bengis n siap jeling lagi..``tunggu ayah aku la,yang ko sebuk sgt dah kenape?``
dier bleh plak ckp ``kalau ayah ko x dtg amik aku bleh tlg hantarkan``
ek eleh baru bawak basikal buruk ader hati nak hantar aku balik..dalam hati la Gadis ckp..hihihi..
balik je umah trus ckp ngan mak..budak ni bengong la ape la..
mak time tu senyum je la kan..hahahah

Garfield plak ???
ni lagi satu icon dier..
hahaha..
Gadis pegi skolah agama pakai beg GArfield..yela buku skolah agama x banyak mcm buku skolah pagi..
pakai beg kecik tu dh cukup dh..
Gadis pun dengan bangga bawak beg Garfield tu pegi skolah agama..
sbb kononnyer Gadis sorg je yang bawak beg tu..
skali dengan tibe-tibe lagi ....
dier dengan kuncu-kuncunyer dtg...
nak tau x kenape..??
dier boleh pakai beg garfield lebih kurang same mcm Gadis punyer..
perghhh time tu mmg rase nak tumbuk je muke dier..
budak lelaki yang paling menyibuk la penah Gadis kenal time tu..
dier siap bleh eksen ngan Gadis..
``ko igt ko sorg je ade beg Garfield,aku pun ader jugak..``
time tu Gadis mmg rase nak jahit mulut dier..
bengang tahap x tau ape lagi dah..
hihihihi...

semenjak dari hari tu..
Gadis akan jadi bhn kacauan dier dh kuncu-kuncunyer..
tapi Gadis jenis Gadis diam je..
skali Gadis geram mmg siapla kan..
hahaha...

dalam darjah 5 kat skolah agama..
Gadis dh x skolah agama..
so maknenye dah x jumpe dier dah..
dh xde dier nak kacau Gadis lagi time tu,.
time tu mane la heran..sbb budak-budak kan..
tapi skang bile Gadis tanyer en.tunang x rase aper2 ke time tu..
dier ckp maunyer x rase ape-ape..
dh x de sape dier nak kacau..
eleeehhh...^_^

then kitorg lost contact selame 15 tahun..
tanpa kabar berite..
kadang-kadang ader jugak Gadis bercakap ngan mak..
pasal dier la kan..
tapi pada Gadis teramatla mustahil utk jumpe dier balik..
tapi kalau ternampak dier Gadis mmg cam muke dier..hihihi
igt jugak tu..hahah

skali time tu tahun 2006, Gadis berjaya sambg blajar kat Politeknik Merlimau Melaka..
amik Mechanical Engineering...
bile dh habis minggu orentasi biasela..ader satu segmen 1 hari dengan budak senior..
Gadis pun tunggu  la kat area dataran Jabatan Mekanikal..
dah name pun mekanikal kan..
pelajar perempuan mmg teramatla kurang..
dengan tibe-tibe Gadis ternampak sorg jejaka ni..
muke mmg Gadis kenal sgt..
mule-mule igt2 lupe..
bile di riview balik...haaaaaaaaaaaaaa....
budak ceklat choki-choki ngan beg garfield..
hahaha..
Gadis dh nampak n dah kenal tapi Gadis x tegur pun..
maklumla kan..kiter ni junior..
dier tu senior..
kang org kata terhegeh-hegeh tbe2 ni ape hal kan..
kalau Gadis tegur dier igt x pe..
ni kang dier x igt..
buat malu je..hihihi..

sepanjang 1 sem tu banyak kali terserempak..
tapi dier x kenal Gadis ,maybe x cam la kot..
Gadis wat x tau je la..
sehingga penghujung sem 2..
Gadis ader event ngan Kelab Kebudayaan kat cafe..
skali dier masih dgn kuncu-kuncunyer..tapi bile dh beso ni kuncu-kuncunyer dh tukar org..hahaha..
tbe-tbe Gadis perasan dier asyik tgk je Gadis..
bukan Gadis perasan..tapi mmber Gadis pun ader tanyer Gadis..ko kenal ke mamat tu??
Gadis pun ckp la ..mane?mane?
Gadis saje je ckp mcm tu ..cover depan mmber..
skali Gadis tengok dier..dier tgh tgk Gadis..
Gadis terus pandang tempat lain..
Gadis ckp ngan mmber..`` ape plak x kenal ngan dier tu..kenal sgt dah...``hihihi
sbb Gadis mmg slalu nampak die tapix perasan Gadis..
mmbr ader tanyer jugak kat mane ko kenal dier..
Gadis pun jawab kenal time skolah agama darjah 3..
mmber Gadis ckp fuyyyyooooo...
cinta lame dah berputik la ni..
hahaha..
pada Gadis gaduh lame dh berputik..kihkihkih...
Gadis tersenyum je ni sambil menaip..
hahahah..

sambung citer tadi..
skali event Gadis pun dh habis..
kire bersurai la kan..
mak Gadis pun dh tunggu Gadis kat parking sbb nak balik umah..
Gadis pun terus je pg tpt parking..
masuk je kete Gadis terus ckp ngan mak..
mak, orang jumpe budak yg curi choki-choki ngan beg garfield tu..
mak gelak x benti-benti..
hahahahaha..

skali mak dh nak reverse kete..
gadis ckp ngan mak..
alamak, ader brg tertinggal plak kat tpt tadi..
Gadis pun pg balik..
skali rupenyer barang dier pun tertinggal jugak..
adessss...
Gadis x tau nak ckp ape dh..
dlm hati nak tegur ke nak tegur ke x..
last-last Gadis amik brg..
kami same-same nak tuju pintu yang same, Gadis terus tegur dier..
``awak Mohamad Suhaimi Mohd Khairuddin kan??``
dier kata ``haah tu saya``
perghh..dalam gaduh-gaduh dulu boleh igt nama penuh tu..haha
dier mcm terkejut jap..
dier pun ckp ``awak Nurul Ain Dzolkarnine kan``
perghhh dier pun igt name penuh aku..
dasat tol..
mmg lame gile x jumpe..
eksited giler la time tu..

then mase gadis sem 3, Gadis pun oficially jadi buah hati dier..
n perjalanan hubungan berjalan seperti sedia kala..
n x semua nya indah je kan..
kami break off semasa Gadis sem 4..
n masing-masing buat haluan masing...
Gadis mmg frust giler la time tu..
konon-konon 1st love..
hahaha..
jiwang la pulak..

then May 2009..Gadis attend for konvokesyen...
dalam kepala Gadis dh terpikir..
jangan jumpe dier lagi sudah la..
kalau boleh Gadis x nak jumpe dier..
actually..Gadis peringkat sijil je..
dier diploma..
hari kami konvo berlainan..
dier 1st day..
Gadis last day..
so x same..

Gadis time tu dh keje la...
nak cari ganti yang baru bukan senang..
sampai satu tahap mak Gadis risau takut gadis x kahwin..
padahal baru brape je umo..
tibe-tbe mak ckp..``ntah-ntah jodoh ko ngan suhaimi tu jugak kot``
Gadis terus cantas..cewahhhhh...`x nak la mak dier dier tu...`
mak senyum je..

kat opis dh eksited dh ni nak pegi konvo..
skali adik call..ckp ngan Gadis..
``along nak jumpe abg mie x?
Gadis pun..haaaaa??? giler ke aper?
x nak la along..``
dlm hati ,jantung semua dh laju je..
tgn dh sejuk dah..
mcm dier ader depan mata plak..
padahal adik Gadis yang nak jumpe..
huhuhu..
Gadis kat opis jadi x senang duduk la kan..
Gadis ckp ngan adik..``adik nak jumpe-jumpe la..
jangan nak libatkan along``
adik Gadis ckp `aii x kan gelabah kot``
hahahaha..

time tu dier dh sudah konvo..
Gadis esok nyer..
maknenyer kalau dier nak dtg  mmg jumpe punyer la..
tapi Gadis harapkan yang Gadis x jumpe dier..hihihi..
skali bile time gadis otw nak pgi rehearsal konvo tu..
selisih jalan ngan dier..

perghhhhhh..tuhan je yang tau ape yang Gadis rase kan..
Gadis cume ucap salam n dier senyum n dier terus pegi kat family Gadis n Gadis terus ke dewan..
hihihi..

esoknyer hari konvo Gadis..
dier dengan tibe-tibe dtg dengan bawak bunga segala bagai..
cehhh konon nak buat Gadis terharu la kan..
skali tengok dier siap bawak mak n kakak dier skali..
makk aihhh..tbe-tbe je jumpe family dier..
dh la xde ape-ape hbgn time tu..
hihihi..
last-last dengan fikir panjang n macam-macam la yang Gadis fikirkan time tu..
Gadis trime dier semula dlm hidup Gadis..

and finally kami bertunang 01.01.2011
dan InsyaAllah kami akan diijab qabul kan pada 19.11.2011 ni..
doakan kami berdua yer..aminnnn..^_^

Gadis xpandai karang ayat mcmdlm novel tu..biase-biase boleh la..^_^
takdir menentukan segalanya..kiter hanya merancang n Tuhan yang menentukan segala-galanya...

n kalau Gadis menang contest ni Alhamdullillah...
rezeki dari Allah..
tapi kalau x berjaya Gadis terima dgn hati yang terbuka..
^_^


Wednesday, July 27, 2011

x percaya??? baik percaya skang...^_^

2 3 bulan sebelum ni Gadis pening jugak nak cari tudung untuk nikah nnti...
nak beli yang mahal-mahal, pakainyer sekejap jek..
kalau beli yang mahal-mahal..bagus jugak..sbb lepas tu dah tau dah sape yang tukang menggayakan tudung tu nnti...kihkihkih...
nak tau sape??? of course la mak Gadis..

lagi pulak kalau mak dh pakai tudung mcm tu, mmg orang ingat tu kakak Gadis..
kalau keluar mmg orang ingat adik beradik je kitorg ni..
huhuhu..
bukan sesekali..tapi dh slalu ckp mcm tu..huhuhu..
yang paling best tu ader nyonya tu cakap Gadis yang mak..
kurang asam boi betul la..

kadang-kadang rase tergugat jugak ni...
gerammmm niii...
tapi nak wat mcm mane..
mak sendiri dh awet muda kan..hihihi..
nnti kalau dah ader anak besar-besar nak jadi mcm mak Gadis la..
nampak mude sentiasa walaupun anak-anak Gadis nyer dh besor panjang..^_^

betul x mak Gadis nampak mude ???
dah ader 3 anak Gadis 
x percaya??? mmg kene percaya...
hihihi...
ni link blog mak Gadis..kalah anak-anak dier bile berblogging..
dahsyat sungguh..hihihi..


 ni la dier Mak Gadis...kalau orang x percayer siap ader yang nak ngorat tu..kihkihkih

ayah n mak Gadis...^_^

Yang pasti along sayangggg mak n ayah sangat...Along doakan semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki...aminnnnn....


Monday, July 25, 2011

^_^...Jom join page Bride to Be...^_^

yuhuuuu...jiran-jiran ku sekalian...
Gadis baru jumpa page untuk B2b kat facebook..
x sangke plak ader page tu..

jalan punyer jalan..
jengah punyer jengah..
rupenyer umah jiran-jiran kiter jugak...

jom kiter join page tu...
like-like kat facebook tau..
klik link kat bawah tu yer jiran-jiran ku sekalian..^_^

Dah nak puase dah..!!! OMG!!! puase lom ganti lagi ni...

Minggu depan kiter sbg umat Islam dah nak menyambut bulan yang mulia..
Bulan Ramadhan Al-Mubarak...

Bulan Ramadhan mmg ditunggu setiap tahun oleh umat Islam..
sbb bulan Ramadhan ni ader keistimewaannyer tersendiri..

yang pasti selepas Ramdhan bulan Syawal..
mmg meriah time tu...
lagi dh nak ujung-ujung puase..
semua dh sibuk dengan itu ini dan segala bagai yang nak di beli..
slagi lom raye slagi tu la ader je bende nak di beli..
seronok nyer yang amat...

puase mmg puase jugak ..
tapi bagi yang nak mengganti puase sebelum bulan puase tu mmg berderet-deret je la gantinyer..
lagi-lagi orang perempuan..
mesti ader `cuti` bile time puase..
maknenyer mmg kene ganti la jawabnyer..
huhuhu..

Gadis nak citer org plak eh...
hihihi..Gadis sendiri pun tengah ganti puase yang lepas...
kalau x ganti mmg bergande2 la jawabnyer..

jiran-jiran dh ganti puase x???



Gadis ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua umat Islam...


Saturday, July 23, 2011

Idea Pilihan Guest Book....

Nak citer pasal guest book lak kali ni..
sbnrnyer Gadis dh ader idea dh untuk guest book untuk majlis nnti..
 try juga cari kat en.google contoh gambar yang ader dalam bayangan fikiran Gadis ni..
tapi x dela pulak..

Gadis cume jumpe yang mane Gadis rase mcm berkenan je....
dulu x terpikir pun nak ader guest book ni sbnr nyer..
tapi bile jalan-jalan blog bride2be..
banyak idea yang Gadis dapat..
bukan meniru atau ape pun..
tapi cume idea masing-masing tu kreatif..
idea semua same tapi cara mengolahkan semula tu yang buat cantik n kreatif..

sbnrnyer idea Gadis untuk guest book ni lain sikit kot..
hhihi..
mungkin ader yang dh gune idea Gadis untuk guest book ni..
tapi maybe Gadis x jumpe lagi jiran-jiran yang ader idea same ngan Gadis..

jom Gadis nak kongsi skit..
cume leh bagi gambaran je ni..

Gadis x kan gune buku lagi..
tapi Gadis akan cari meja panjang n cari kain hitam atau aper kaler yang cantikla..
n then Gadis akan alaskan meja tu ngan kain..
Gadis prefer hitam atau gold...

bile kain tu dah dijadikan mcm alas meja..
trim kain tu ketat-ketat..
then nnti bile tetamu datang diorang akan conteng kat atas kain tu sampai penuh..
tapi nnti meja tu hiaskan cantik2..
nnti bile dh habis majlis,Gadis amik kain tu n framekan..
letak kat umah `baru`..
pada Gadis, tu semua leh dijadikan kenangan 

ok x kalau Gadis wat mcm tu???
nnti kalau dh sampai waktu Gadis akan review bhgn guest book..
leh kongsi ngan blogger b2be kan..

jom kiter jamu mata guest book yang gadis jumpe kat en.google

 suci je..

 yang ni mmg ekslusive..

 sweet je yang ni kan..

 simple sgt la pulak..

Gadis suke kalau tpt guest book ader lilin mcm ni..
tapi kalau kat hotel ke..ye jugak kan..
ni  kang kene tiup angin terus x hidup lilin tu..
asyik keje nak hidupkan api lilin je..^_^

Thursday, July 21, 2011

Testimoni pengguna VCO

Pagi ni Gadis nak kongsi testimoni jiran-jiran Gadis yang dh cube gunakan VCO ni..

tapi pada yang x tau ape lagi VCO ni..
meh Gadis citerkan skit ape dier VCO yang diorg skrg sibuk sebut2kan ni... ;-)

nama VCO ni nama singkatan...
nama panjang nyer Virgin Coconut Oil..senang ckp minyak kelapa dara dlm bahasa melayu..
hihihi...

VCO ni banyak khasiatnyer..
kalau nak tau kelebihannya pegi kat link

ramai jugak yang dah mencube VCO ni..
semua bagi pandangan yang positif tau..


yang pasti Gadis mmg dh cube la kan..
dulu berat Gadis agak mendadak jugak la...
tapi bile dh try gune..berat Gadis mmg turun sbb perut kiter akan rase lapar tapi kiter akan makan dlm kuantiti yang amat sikit..
kalau jiran-jiran x percaye cube la try..
InsyaAllah mmg berkesan..

kalau kat muke lagi la best kan..
lagi plak dh nak nak jadi pengantin ni kan..
muke pun nak licin jugak..
lagi plak time jerawat keluar..juz sapu je..
sekejap je dh hilang.. ^_6
tapi dh lame dh Gadis xde jerawat semenjak mkn vco ni..

lelaki pun boleh mkn tau ...
banyak khasiat nyer..
nnti Gadis citer lagi pasal kelebihannya..
sbb Gadis nak share testimoni..

jom kiter tgk aper kater jiran-jiran.. ^_^

Mak Gadis sendiri

Nurul Syuhaida dari Melaka

Pn.Zuraidah dari Johor Bahru

Pn.Mimi Farizianawati dari Perak

Emy Maizainizah dari Melaka

Siti Aishah dari Semenyih

Nurul Farhana dari Johor

Amacam...?? rase-rase nak cuba x agaknya...
kalau jiran-jiran semua rase nak cuba pakai juz bgtau Gadis yer..
juz rm39.90 je (exclude postage)

kalau x pun boleh emailkan je kat email ni.
gadisathome@yahoo.com
InsyaAllah Gadis akan balas dengan segera yer..
^_^


Tuesday, July 19, 2011

Kurangkan berat ngan Dance Mat...Jommmm..!!!

nak kurangkan berat badan kan..mmg kene ader semangat yang kuat...
hihihi...
sebab selama ni Gadis bersenam kat dalam umah jek..
mmg x pernah nak bersenam kat luar..
sbb kadang-kadang malu nak bersenam kat tpt org ramai..
walaupun 1 family skali ikut..hahah..

kadang-kadang tu dok ikut ayah je yang pegi bersenam..
kitorg adik beradik termasuk mak Gadis skali pegi dok posing je la..
mcm x biase plak kan..
hahaha..
tu mmg rutin kami..

tapi walaupun bersenam kat dlm umah pun makin lame makin jadi malas..
malas lagi ..hihihi...
tunang Gadis pun slalu ckp ''asyik malas je''...
Gadis wat x tau je...hahaha...
bukannyer aper,Gadis bersenam gune skipping..
so tiap-tiap hari bersenam dok mcm gitu je..Gadis pun bosan..
last-last tali skipping tu ntah kemane tah..
kihkihkih..

mak dok bising..
''alonggggg..bile nak kuruskan badan..nnti nak pakai baju pengantin x muat..''

ayah pun same jugak dah..
''cube kuruskan badan tu skit''

klako pun ader jugak kan..
tapi niat tu mmg ader nak kuruskan badan
tapi tu la..penyakit yang x leh nak di lawan..penyakit malas...

lagi pun Gadis makan VCO tu dh lame dh...
mmg dh terase perubahannyer...
daripada sblm mkn, bdn rase gemuk n berat je..
x yah la nak risau sgt...hihihi..
so boleh try VCO tu kalau sesape yang nak mencube..
wahh sempat promote..^_^

last-last..Gadis beli Dance Mat untuk menguruskan berat badan..
barula Gadis x bosan bile nak bersenam..
sambil tu leh menari n ikut nyanyi skali..
baru la leh feel..

jom kiter tengok mcm mane ghupenyer...
untuk b2b yang nak kuruskan bdn tu mmg boleh try beli..
siyes mmg best la..^_^

adik Gadis tgk kotak ni terus nk menari..x menyabo..hihihi

ni Mat nyer...^_^

boleh pilih lagu macam-macam utk bersenam..
sambung ke lappy n terus ke tv..

jom kiter dancing-dancing..!!!!


Monday, July 18, 2011

Pergi oh penyakit malas...!!!

entry kali ni berkisarkan kenape penyakit malas Gadis ni datang secara tibe-tibe..
bukannya malas aper, tapi malas pasal malas nak buat DIY cenderahati guest untuk majlis Gadis nnti..
padahal dok kat umah je ni..
bukannya keje pun..
huhuhu..

mase mule-mule lepas tunang hari tu terase rajin sesangat...
semua nak buat sendiri kononnyer...
hihihi...
last last dh tinggal bpe bulan ni, Gadis jadi semakin malas plak..
nape ni cik adik oiii...!!!

dah tinggal 124 hari lagi ..
xper, mungkin pesyen Gadis suke wat last minit kot..
tapi bile difikirkan, nnti Gadis jugak yang tergolong dlm kategori kelam kabut...
sbb ader je bende yang x disettlekan lagi..
nak ikutkan banyak yang jenis dh siap kat kedai tapi sikit2 mesti ader jugak yang Gadis nak wat sendiri, tapi rase malas sesangat dh ni...hihihi

tengok b2b yang lain rajin je dier buat..
cantik cantik plak tu...
best je...

yang pasti Gadis akan lawan penyakit malas ni..
Gadis akan rajinkan diri jugak utk DIY skit utk majlis Gadis..



eppy bezday to ayah..!!!

eppy bezday to ayah...!!!!
semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki..
aminnnnn....
along saaaayang ayah....mmmuuuuaaahhhhhh...!!!!
Happy Birthday Myspace Comments


Thursday, July 14, 2011

I`m Bride To Be..!!!!

fuhhhh....
Gadis rase mcm baru je lagi Gadis bertunang...
dah nak jadi isteri orang...
hihihi...
Gadis bertunang 01.01.2011 hari tu.. ^_^
Insyaallah bulan 11 tahun 2011 ni Gadis akan di ijab qabulkan...

rasenyer tak lame je lagi...
secara kasar ..tinggal 4 bulan je lagi...
fuhh..berdebar-debar jugak...
tapi x per..selesaikan aper yang patut dulu sebelum melalui hari pernikahan Gadis...

dulu slalu jadi silent reader blogger2 bride to be especially nana
Gadis mmg selalu jadi silent reader dier...
sbb dier banyak wat D.I.Y tutorial for wedding gift..
Gadis suke..
hihihi...

sampai sekarang masih meneruskan activity jengah blog dier..
teruskan mengupdated ye nana...

meh kiter tengok skit gambar-gambar ni..
Cincin tunang n cincin merisik


Cincin untuk tunang Gadis


OP untuk E-day Gadis ni adik Gadis sbnrnyer...
tapi dier masih baru belajar..so nak menggalakan dier teruskan untuk amik gambar tu yang Gadis sowh dier je..mane la tau 1 hari nnti jadi professional...Insyaallah aminnnn..ni link nyer kalau nak tgk hasil gambar yang dier dh amik..hihihi
syazzyphotographer.blogspot.com

Jom dgr lagu ni...
best sgt..
al-maklum la.. PJJ couple..hihih



Monday, July 11, 2011

Tutorial ????

FYI, Gadis bukan lah pandai sangat bab meng adjust blog yang x seberapa ni..
tapi kalau sekadar buat tutorial dari blog org lain ok la...

tapi sbnrnyer best jugak tau bile wat tutorial ni..
dapat mencantikkan blog sendiri...
jadi nnti kalau jiran-jiran Gadis singgah umah ni xdelah mcm orang x reti kemas umah..hihihih

ader 2 bloggies yang Gadis wat tutorial dari diorg...





banyak betul tutorial dari diorg ni...
sbnrnyer ader lagi kot blogger-blogger yang buat tutorial ni..
tapi Gadis terjumpa 2 org ni je..
tu yang try sampai dapat...

last-last dapat la jugak hasil yang memuaskan...
^_^

mekasih yer dik... ^_^

Review : Three Sisters

Kiter dengar OST Three Sister dulu... ^_^


Drama ini adalah berdasarkan kehidupan dua generasi tiga beradik, menggambarkan hubungan dan kesukaran yang mereka perlu berurusan dengan mereka.

Kakak yang sulong, Eun Young, mengalami masalah dengan suaminya dan seterusnya mengalami konflik perceraian. Adik kedua kepada Eun Yong, Eun Sil sentiasa ingin mencari lelaki kaya dimana padanya wang boleh menjamin masa depannya dan adik yang paling bongsu Eun Ju adalah seorang yang lemah lembut serta tidak membantah tetapi menghadapi masalah dengan bekas ibu mertuanya yang sentiasa mencari silapnya..

Ibu kepada 3 beradik ni mempunyai 3 adik beradik perempuan juga dimana mempunyai masalah mereka tersendiri...Dalam setiap perhubungan mereka sentiasa ader permasalahan, tetapi mempunyai plot cerita yang menarik dan mencuit hati juga...
Sesuai untuk tontonan para suami dan isteri..banyak pengajaran dan teladan dari cerita ni...Jom kiter tengok pelakon-pelakon Three Sisters

Family Three Sisters


Myung Se Bin as Kim Eun Young ( kanan )

Yang Mi Ra as Kim Eun Shil (sister) (kiri)

Jo An as Kim Eun Joo (sister) (kiri)


Jom tengok citer ni...best...!!!!

Thursday, July 7, 2011

Promosi...!!! dari Wardrobe Clearance...!!! murah-murah...

korang mesti nak tau aper yang promosi nyer kan...
macam-macam promosi nyer tau...
wahhhh....!!!! mmg banyak baju yang murah-murah u olllss... ;-)
xper Gadis bagi riview skit aper baju yang murah-murah kat sini...
aper yang bestnyer...harga semua rm50.00 kebawah..
x lebih pun..kira berpatutan la..
mampu di beli oleh semua orang...
jom tengok tengok....
kalau berminat boleh la beli...

ni link nyer...


T-shirt Lotto original (male)

Size : L

code : L 014

RM 15 include postage




Long sleeve (female)

Size : L

Code : L 019

RM 15 include postage




T-shirt Adidas original (male)

Size : L

Code : L 003

RM 20 include postage




Casual ware (female)

Size : S

Code : L 002

RM 10 include postage



Casual wear (female)

Size : S

code : L 015

RM 10 include postage




Casual wear (female)

Free size

code : L 017

RM 10 include postage



Casual wear (female)

Size : M

code : L 016

RM 20 include postage


Turtle neck (female)

Size : S

code : L 020

RM 10 include postage



Casual wear (male)

Size : XL

code : L 011

RM 10 include postage


amacam...??? murah2 x baju yang kedai ni jual...??? best kan...
ader banyak lagi sebenarnyer ...kalau nak tengok lebih2 pegi klik kat link tu..
mmg banyak lagi...

selamat bershopping ...!!!!!


Sunday, July 3, 2011

Kasut oh Kasut...

cube tanyer mane2 wanita ade bape banyak kasut dalam simpanan diorang...??
most mesti jawab banyak..
pastu siap mcm2 jenis plak tu..

Ade jenis kasut wedges la..bertumit tinggi la...
kasut sport pun ader jugak..
nak pakai kasut pun tengok keadaan jugak...
jangan pakai redah jek...nnti nampak mcm janggal..
tapi tu semua x penting kalau kiter pandai menggayakan setiap kasut yang kiter ader..

jom kiter tengok jenis2 kasut yang ader n bile masa yang sesuai untuk kiter pakai...
^_6
semua kasut yang Gadis kongsi ni semua dlm almari Gadis..
bukan nak menunjuk2 tau..tapi Gadis nak berkongsi yer..


kasut ni sesuai kalau pakai untuk ke pejabat atau kasual
suke kasut ni pasal ader reben..

sbrnyer jenis kasut jenis lebih kata nak pegi interview ala2 comel..hihihi


kasut ni lebih kepada casual..kalau pakai ngan seluar jeans mmg cun..


kaler turqoise ni mmg cun..sesuai pakai skirt atau jeans..

ni kasut manyak kiut...sesuai pakai baju kasual..

ni jenis wedges..ala2 wedges kfc..pegi pejabat atau casual leh pakai...


kasut sport ofcourse la dengan gaya yang paling casual...jangan pakai kemeja sudah...hihihi

kasut ni casual boleh, office wear pun boleh

ni jenis wedges lagi..tapi yang ni kalau pakai baju kurung pastu pakai kasut ni mmg nampak sweet je rasenyer...

ni utk office wear jugak...tapi kalau pakai utk pegi jalan-jalan biase pun boleh..
kene sesuaikan ngan baju..

ni sesuai jugak untuk semua jenis yang kiter akan pakai..

kasut ni x sesuai untuk office wear..sesuai dengan pemakaian yg casual...
kalau pakai dengan suar jeans mmg nampak rock skit la tapi masih cun...hihihi

sbnrnyer kasut2 ni jarang pakai..sbb Gadis pakai x selalu, tgk pada keadaan je kalau nak pakai...hihihi..

opsss..ader yg dah berkenan ke ngan kasut2 ni??

see u all next entry... ^_6