Saturday, October 29, 2011

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"

Assalamualaikum...

Hai jiran-jiran..
tengah hari ni Gadis nak masuk lagi segmen..
hahaha..
tak menyudah gadis ni masuk segmen..
bukan ape..dok blogwalking skali terjumpa ni..
tu yang join jugak la..
saje nak menybukkan diri..hhihihi..

 kalau jiran-jiran nak join klik je kat banner tu yer..
terus pegi ke blog cik bunny ni...^_^

k la...
Gadis nak sambung blogwalking lagi ni..
daaaa..
^_^

Lencana Untuk Family Pada Majlis Persandingan

Assalamualaikum...

Selama pagi buat jiran-jiran Gadis semua...

Gadis bangun pagi terus nak updated pasal majlis Gadis nnti..
^_6
selagi belum sampai waktunya mmg ada je perkara yang nak disiapkan..
persiapan bukan main lama..
nanti bila tiba majlis nya..kejap je dah siap kan..
hihihi...

ok dah jom..
tengok sini lencana family..
sebutan dah macam nak pakai lencana sekolah pulak..hihihi..
Gadis beli kat kedai yang Gadis beli bunga besar untuk DIY guestbook {LINK}..

ada b2b yang pakai lencana yang moden..
yang jenis bulat je tu..
alaaa yang mcm badge yang letak kat beg sekolah tu...
alaaa mcm ni la..
hihihi


tapi Gadis harus memikirkan budget yang ada..
so kiter pakai yang mcm ni je..
cantik jugak..
asalkan Gadis suke n gembira...
^_^



ini la lencana yang Gadis beli tu..
macam warna bunga telur kan..
itam putih..
mmg sengaja gadis kontra kan warna untuk semuanya...
^_^

k la see u olss next entry..
^_^

p/s : 21 hari lagi...=)

Friday, October 28, 2011

11 perkara

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran ku semua..

Ape yang 11 perkara tu?
sebenarnyer 11 perkara ni adalah perkara yang Gadis wajib post rasenyer...
hihihi..
sbb dah 2 orang telah tag Gadis dengan perkara yang sama tapi soalan yang berlainan...

sape yang tag GAdis?
so maknenyer kan...Gadis mmg wajib menjawab kedua-dua soalan tersebut...

so untuk 1st skali
Gadis wajib tampal syarat-syarat nyer kat sini..
syarat-syarat nya adalah seperti di bawah...

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


Sekarang Gadis nak story 11 perkara tentang diri Gadis
  • Nama Gadis sebenarnya Nurul Ain...Gadis tu adalah nama samaran dalam blog...sbb mase nak daftar blog nama Nurul Ain tu dah x ramai kot yang guna, tu yang cari altenatif lain untuk gantikan kepada nama sebenar...hihihi..
  • Umur plak..baru je 24 tahun..tapi Gadis rase mcm dah tua sangat dah ni...hahaha...
  • Gadis adalah anak sulung dari 3 orang adik beradik..adik beradik gadis semuanya perempuan..dan bila dah nama nya sulung of course la kuat membebel sampai adik-adik ckp asyik nak membebel je...hihihi...biarkan diorg...
  • Gadis suke makan aiskrim vannilla...yang paling penting sundae cone vanilla jenama Mc.D...selalu jugak la masuk Mc.D pastu drive thru semata-mata nak beli aiskirm vanilla jenama Mc.D
  • Gadis adalah seorang yang tak sukakan teka-teki..paling menyampah...hihihi...bukan x nak berfikir..tapi soalan jawapan teka teki tu mengarut dari jawapan sebenar...tu yang jadi malas nak berfikir...^_^
  • Ramai kawan-kawan Gadis cakap kalau tengok muka Gadis mmg orang akan cakap sombong giler minah ni...tapi bile dah tegur skali...mcm x same plak ngan muke..hahaha..mula-mula Gadis pun x perasan..tapi ramai jugak yang menyatakan statement mcm tu..pelik tol..dah lame-lame baru Gadis tau nak menggunakan muka Gadis yang diorg kata sombong tu..ada tempat-tempat yang Gadis akan gunakan nya...(boleh ke mcm tu)hahaha...
  • Kalau bab makan plak,Gadis paling x kisah sangat...janji jangan kotor...sedap tekak n kenyang kira Alhamdullillah ...makan warung-warung pun xde hal...^_^
  • Gadis adalah seorang yang kurang ber make up...tapi Gadis suke beli barang make up n buat collections..pelik kan..pakai x,tapi kumpul suke...Gadis pun x tau,agaknyer dah mmg fesyen mcm tu kot..family Gadis pun pelik tengok Gadis..hahaha
  • Teringin nak pakai contact lens tapi takut...dengan pelbagai cerita mengenai contact lens skang ni..semakin menakutkan...tapi nak kahwin nak kene pakai jugak kan...baru la nampak cantik...kihkihkih
  • Gadis suke window shopping walaupun tak de duit...hihih...
  • ermmmm...dah habis dah...^_^

11 soalan dari Cik Zimie


1) Adakah anda rasa anda HOT?

ermmmm...tak rasenyer..sbb Gadis biase-biase je...^_^

2) Upload gambar dekat wallpaper laptop/pc yang anda guna sekarang.
Gadis tengah guna lappy adik so upload desktop lappy dier la..
bersepah kan...ishy ishy

3) Bila kali terkahir anda makan fastfood? Berikan nama restoran/kedai tersebut.
Mc.Donald  Angsana

4) Korang masa kecik-kecik cita-cita nak jadi apa sebenarnya? Berjaya capai tak?
Masa kecik-kecik teringin nak jadi Cikgu tapi x dapat..belajar pun Mechanical Engineering..mmg tersasar jauh..

5) Lagu terakhir yang anda dengar?
I Live My Life For You-Firehouse

6) Macam mana life korang sekarang? Best ke tak best. Rate 1 (kureng) sehingga Rate 10 (sangat best asbestos meletops)
ermmmmm...Gadis bagi 8.5 la..sbb ada perkara lagi yang gadis belum capai..^_^

7) Pernah pergi luar negara tak? Listkan semua negara yang korang pernah pergi. :D
Gadis tak pernah pegi luar negara lagi...
sedih kan..
tapi nak habiskan dalam negara dulu..^_^

8) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa ya?
Along
Uyui

9) To bride to be, kenapa korang nak kahwin?
Hanya Allah yang tau 

10) Perasaan ketika anda jawab tag ni.
Best..!!!

11 soalan dari Cik Wanie

1) Nama boyfriend/girlfriend/tunang/suami/isteri?
Mohamad Suhaimi 


2) Dah berape kali clash sebelum juma cinta sejati?
4 kali dah clash termasuk clash ngan tunang sendiri(mase tu x tunang lagi)hihihi


3) Bagi 3 sebab nape buat blog?
Mula-mula cadangnya nak buat personal diary..
tapi bila dah join rupenyer ramai geng b2b..
so tujuan dah melencong la..
terjadi la blog gadissathome.blogspot.com

4) Bagi 4 blog korang suka usha?
Rahsia hatiku - Pn Nana
Firdani - Cik Wanie
Kahwin betul-betul -Cik Zimie
Xiolinblog - tempat download game
Syok.org - tempat download latest film
n banyak lagi sebenarnye yang Gadis rajin jenjalan..
x caye tengok la list bloglist Gadis..


5) Bagi 5 lagu favourite korang?
Pastikan - Siti Nurhaliza
Denting -Melly Goeslow
Kisah Hati -Alyah
Eren ft Romi - Pelengkap Hidupku
Goliath - Bawa Ku Pergi

6) Warna tema pertunangan, pernikahan, persandingan & resepsi
Tema Tunang : Krim Gold
Tema Nikah : Light Chocolate + Gold
Persandingan : Oren + Hitam
Resepsi : Silver


7) bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon?
Korea
Paris
Bali
Cameron Highlands
Bukit Tinggi
Pulau Langkawi
Melaka


8) Gelaran yang korang gune dan cinta hati korang? (abg & syg ke, syg & anje ke)
Gadis gelarkan en.tunang : Sayang
en,tunang gelarkan Gadis : Hney


9) Tarikh Tunangm Nikah, Sanding & Resepsi
Tarikh tunang : 01.01.2011
Tarikh sanding : 19.11.2011
Tarikh resepsi : 27.11.2011


10) bagi 10 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?
Kelakar
Caring
Baik Hati
dan
semuanya yang +ve

11) Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet..
sweet ker???
^_^

11 soalan yang wajib di jawab bagi rakan-rakan yang akan di tag..
Kalau orang senyum pada anda, adakah anda akan senyum pada dier semula?
Hp paling canggih yang pernah anda gunakan?
Suke shopping ape?
Suka dating kat mane dengan pasangan?
Kalau tengah marah dengan bf/gf/tunang/suami selalunya diorang akan buat apa?
Suke shopping barang ape?
Kerja gila yang korang pernah buat?
Apa yang ada dalam handbag korang?
Laman web ape yang baru sekejap korang singgah?
Game ape yang korang suke main bila dah xde buat ape-ape?
Apa yang korang tengah fikirkan sekarang ni?


11 orang yang gadis tag
Rahsia hatiku - Nana
haribahagiagadisini -Nurulain
Qaisulhayati -Qaisulhayati 
Bride-note -FY
Pn.To Be - Cik Ezasarey
My Life - Sue Zaman
Momentos of mine -Annor
Maszull - maszull
Lynnto - lynn
Mr. & Mrs SF - Sfarlina
Lea Isnawi - Lea


ok dah siap...

see u olss next entry yer...

p/s : 22 hari lagi..^_^

Thursday, October 27, 2011

Apa Sudah Jadi Dengan Guestbook ku....!!!!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran...
pagi-pagi Gadis dah menaip entry ...hihihi

nak tau x..
wahhh mcm nak mengumpat..
hihihi..

sbnrnyer bukanla mengumpat..
tapi Gadis dah terkejut dengan Gadis punyer guestbook utk wedding dah di transform oleh adik-adik Gadis..

mmg best betol kan..
^_^

Gadis hanya tersenyum je bile tengok guestbook Gadis dah di transform..
nasib baik diorg berdua transform page yang kat dalam..
0_0





ni la hasil keje adik Gadis yang 2 orang tu...
mmg kreatif & inovatif...
hihihih...

sabar je la kan..
tapi xpe jugak..
nampak macam meriah & cantik jugak bila dah ditampal macam tu..
hihihi...
Terima Kasih ye adik-adik ku..

k la..
see u ollss nest entry..
^_^

p/s : 23 hari lagi...=)

Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday : 03 ~ Bunga Manggar

Assalamualaikum...
^_^








p/s : 24 hari lagi..^_^

Tuesday, October 25, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

Assalamualaikum..

opsss..
dah malam dah ye..
Alhamdullillah..

Gadis join kempen ni..
kempen meningkatkan jumlah followers..


Jiran-jiran Gadis nak join x?
Klik je banner tu yer..
nnti akan terus ke blog yang menganjurkan kempen ni..=)


Solemnization Theme & Reception Theme

Assalamualaikum...

Selamat pagi semuanya....
Alhamdullillah...

Gadis dah pilih warna untuk majlis ijab qabul dan majlis bersanding..
dah tak boleh tukar-tukar warna lagi dah..
sbb Gadis ni suke pada warna warni..
kalau boleh semua warna Gadis nak pakai..
hihihi...

untuk majlis ijab & qabul
Gadis pilih warna light chocolate + gold




untuk majlis resepsi..
Gadis pilih warna Oren + Hitam




ok done...
see u olss nest entry ya...
^_^

p/s : 25 hari lagi

Monday, October 24, 2011

Bunga Pahar

Assalamualaikum...

Selamat sejahtera jiran-jiran Gadis semua...

Hari ni rase macam malas je nak updated apa-apa..
tapi tangan tu rase mcm ringan je nak menaip..
pelik kan..

bila tangan dah rajin nak menaip..apa lagi kan..
Gadis updated skit la pasal preparation wedding Gadis..

agak-agak mesti ada yang dah bosan...
Gadis ni asyik updated pasal wedding je..
bukan Gadis nak eksen tapi Gadis berkongsi je..
^_^
Harap jiran semua x marah yer...

zzeeettt..
berbalik pada tajuk entry..
Gadis dah siapkan bunga pahar yang nak diletakkan kat pelamin tu nnti..
dah siap beli tapi tinggal nak letak telur je..
Gadis nak letak telur pindang tau..
sedapp..

telur pindang tu Gadis rebus sendiri je nnti..
nnti Gadis updated pasal rebus telur pindang ye..
^_^

jom tengok bunga pahar ni dulu..

Gadis beli 2 kotak rm100.00 je..
ada yang lagi murah..
tapi ni nak letak kat pelamin..
kene yang cantik..=)


Gadis pilih warna hitam dan putih..
sbb ikut tema..
tapi tema wedding Gadis bukan hitam putih yer...
more kepada warna hitam je...
^_^



kat sini la yang Gadis akan cucuk bunga pahar tu nnti..
ni bekas turun menurun..
tak payah beli lagi..pakai je apa yang ada..
^_^

k la..
see u olls next entry yer..

p/s : 26 hari lagi...=)

Sunday, October 23, 2011

Family outfit masa reception...DoNe..!!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran Gadis...
^_^

hari Ahad ni biasela..
Gadis akan merasa terlampau malas..
Gadis pun x tau kenape..
hihihi...
tapi kalau meng-updated Gadis x malas..
hihihi...

Pagi ni Gadis nak meng-updated tentang baju-baju yang akan dipakai oleh family Gadis mase reception...
family Gadis buat pilihan untuk beli baju yang ready made..
diorg malas nak pegi tempah..
hihihi..
lagi senang kan..
x yah susah-susah lagi..

jom..Gadis kongsikan dengan readers semua...
hihihi

baju untuk mak Gadis..

ni baju Melayu ayah Gadis..
of course la sepasang ngan mak kan...hihihi

yang ni baju adik2 Gadis yang 2 orang tu..
diorg bercadang nak pakai sama..
ala-ala kembar...
dari tudung sampai ke kasut semuanya sama macam kembar..
hihihi...

baju atok je Gadis x sempat nak snap gambar..
sepasang jugak...
tapi kaler merah maroon..
^_^

k la..
Gadis jumpa u ollss next entry ya...
^_^

p/s : 27 hari lagi..^_^

Saturday, October 22, 2011

Misi Mengecat Bilik..DONe...!!!

Assalamualaikum...

Apa Khabar semua jiran-jiran..??

Hari ni gadis nak updated pasal mengecat bilik..

jom....

bilik ni dah dikosong kan untuk mengecat..

oppsss..jam lom tanggalkan lagi..=)

dah siap cat dah...
kaler purple..
ayah yang pilih kaler ni..
Gadis nak warna hijau.
huhuh..
yang mane-mane pun ok je..

tiba-tiba jadi kaler pink kan...
ini bukan warna yang sebenar..
huhu..
flash kamera yang membuatkan warna bertukar..hihi

ni baru warna yang sebenar...
hihihi..

terima kasih pada ayah n mak Gadis sbb catkan bilik Gadis..
sbb waktu kesihatan Gadis x mengizinkan untuk Gadis mengecat bilik..
huhuhu..

k la..
see u olss next entry...

p/s : 28 hari lagi...^_^

Thursday, October 20, 2011

Doodle B2b Free Daripada Firdani..

Assalamualaikum...

Selamat Pagi semua jiran-jiran...

pagi ni Gadis suke sangat sebab rakan blogger b2b bagi doodle b2b secara free..
bestnyer...

kalau ader rakan b2b yang nak request doodle free
ni link nyer..


ni Gadis punyer doodle...
^_^
comeii..
terima kasih yer Wanie

Tuesday, October 18, 2011

Hal Dewan Dah Settle...

Assalamualaikum...

Selamat petang semua jiran-jiran..

petang ni Gadis nak story pasal tempat Gadis punyer reception..

Alhamdullillah settle dah..

mula-mula fikir nak buat kat umah..
tapi adik ckp x nak umah berkecah..
so Gadis n family decide bersanding kat dewan..
tapi bukan dewan yang dekat ngan umah..
tapi dekat ngan umah atok..
atok sowh bersanding dekat ngan umah atok..
ok..no problem...
Gadis pun akan nikah kat Masjid Nurul Takzim..
Kat Majidee..hihihi..
mmg dekat sgt ngan umah atok...

 ni la dewan nyer...






hari tu Gadis n family dah masuk dewan ni...
tapi terlupe plak nak amik gambar kat sebelah dalam..
besar jugak la..
siap ader bilik persalinan utk pengantin lelaki
n satu bilik persalinan untuk pengantin perempuan..

Alhamdullillah...

k la..
nnti kiter jumpe lagi next entry yer jiran-jiran...
^_^

p/s : 32 hari lagi...^_^

Monday, October 17, 2011

Gown Flower Gurl part 2...

Assalamualaikum...

weeehaaaa...
selamat petang semuanya..
dan Gadis harap semua jiran-jiran Gadis sihat sentiasa yer..
aminnn...

petang ni Gadis nak review baju flower gurl part 2..
xde la ramai flower gurl untuk majlis Gadis nnti..
2 orang je..

ni link part 1 {Klik}
lupe nak bagitahu kanak-kanak riang mane la yang jadi flower gurl Gadis nnti..
jom jengah jap..
hihihi

Nama : Siti Nur Sabrina
Nama panggilan : Nina

ni gown yang Nina akan pakai untk reception Gadis..
hihihi..

ok dah..
baju si kenit ni semua dah siap..
Gadis review yang sorg lagi punyer baju plak..

ssh skit nak cari baju yang sorg lagi ni..
umo dah 8 tahun..
maknenyer dah tinggi skit la kan..
tapi Alhamdullillah..
jumpe jugak akhirnya..
xper kiter tgk orang nyer dlu..
^_^

Nama : Sofiya (x igt nama panjang nyer)
Nama panggilan : ochia...
^_^

ni la baju nyer...
x same baju nina ngan ochia..
xperla kot lain-lain..
nnti diorg boleh bawak pegi jalan2..
hihihi

kasut pun x same jugak..
^_^

yang ni same..
^_^

aksesori nyer pun diorg akan pakai yang same..
=)

ok ..
dah siap 1 set semuanya..
tunggu nak pakai je..
mesti cute diorg ni nnti..
nnti gadis akan review tentang gelagat diorg yer..

k la..
tinggal 33 hari je lagi..
nervous ni..hihih..

xpela,
nnti kiter jumpe lagi next enrty yer...
^_^

Tuesday, October 11, 2011

DIY : Guest Book

Assalamualaikum..

Dah lame rasenyer Gadis x menulis entry...
biasela...ader time sihat...ader time x sihat...
ikut musim agaknyer...

Alhamdullillah beransur ok..
harap-harap pulih sepenuhnyer..
Doakan Gadis yer..

ok..
pagi ni Gadis nak reveal guestbook yang Gadis DIY minggu lepas..
Gadis citer satu-satu la yer..
^_^

first skali Gadis pegi buat hard cover utk guestbook Gadis tu..

ni page untuk guest sign..
colouring kan..
boleh dikatakan semua brg utk wedding Gadis berwarna warni...
dalam belum siap sepenuhnye..
^_^

Gadis pegi kedai ni nak cari hiasan untuk guestbook..
kedai ni kat bandar baru uda je..
betul2 tepi jalan..
best masuk kedai ni..
=)
round-round skali dah ternampak yang ok..
terus amik je la..
malas dah nak cari2 lagi..
hehehe..

reben 1 stengah meter

bunga seketul beso..hihihi..

pastu start men DIY guestbook..

tampal reben tadi tu ikut kreativiti masing-masing..
Gadis x kreatif sangat..
idea x banyak sgt..
tu yang Gadis tampal mcm ni je..
^_^

keliling buku tu Gadis gamkan reben tu..
hihihi..

taa daaa...
dah siap..
beso plak bunga tu kan..hihihi..
x pela...
cume yang Gadis tengah fikir skang ni pasal tulisan kat muka buku tu..
nak gune maker pen mcm besar sgt plak...
huhuhu

jiran-jiran ader idea x?
kalau ader tgglkan komen yer..
^_^