Friday, December 30, 2011

Dah Hantar Dah Borang BR1M

Assalamualaikum...

selamat petang jiran-jiran..
^_^


xde ape Gadis nak story hari ni..
lepas husben balik keje tadi, sarapan dan terus pegi hantar borang BR1M kat Rawang...
nak hantar kat pejabat hasil jauh..
so hantar kat jabatan yang dah diwakilkan oleh pejabat hasil..

nak print borang nyer tak?
[ KLIK ]

dah hantar dah..
jiran-jiran dah hantar x?

hantar sebelum 10.01.2012 yer..
kalau layak dalam pertengahan bulan 1 akan terima rm500.00
Insyaallah..

k la..
see u olss next entry..
^_^

Thursday, December 29, 2011

Duduk Berdua Tapi Macam Berlima...

Assalamualaikum...

Hye jiran-jiran Gadis semua...
dah petang-petang ni kalau buat jemput-jemput udang geragau mmg sedap...
nyummy...^_^

Gadis baru je lepas masak untuk bekal husben...minggu ni husben shift malam..
tapi rasenyer Gadis tak tukar shift..
sama je..
cuma waktu makan Gadis je dah bertukar...=)

Gadis masak yang simple je...
huhuhu..

jommm..

 Daging Masak Merah

Tom Yam Ayam + Sayur

pastu Gadis bukak peti ais...
Masyaallah...macam peti ais pasangan suami isteri yang anak ramai rasenyer...
hahhah...
dok dapur tergelak sorg2...
kelakar pun ada...

cakap ngan husben..
penuh nyer..
husben ckp..''senang...stok terus...''

kura-kura ni pun berpasangan kat peti sejuk ...^_^

 Masyaallah...
rase mcm dah sendat sgt dah ni...
^_^

Yang ni pun same...

Bukan Gadis x mkn jajan kat dalam tu..
mkn sensorg...rase x feel..
kalau kat umah mak rebut-rebut mcm x sukup je rasenyer pulak...
hahahah...

p/s : adik-adik Gadis kalau datang ni...mmg clear peti ais ni...hahahha

k laa..
see u olls next entry..
^_^

Wednesday, December 28, 2011

Tinggal 1 Punya Pasal Sanggup Tanggalkan....

Assalamualaikum...

Selamat mlm jiran-jiran Gadis semua...
hope dah dinner dah yer..
bekal husben pun dh siap dibekalkan...
^_^

hari Isnin pegi Tesco Rawang..
kononnya nak makan je...
skali bila dah sampai kan...
jalan-jalan je la..
tapi niat tu jalan-jalan je..
memang tak nak beli apa-apa dah...

sampai-sampai je Gadis n husben isi perut dulu..
lapar sangat-sangat...huhuhu



alhamdullillah kenyang dah, Gadis & husben pun jalan-jalan kat atas...

skali round-round punya round..
husben cakap yang Gadis tak de selipar lagi kat umah...
Gadis pun pilih la...
mula-mula tak de yang berkenan..
kononnyer tak nak beli la..
skali bila dah niat nak blah je..
ternampak plak satu selipar tu..
pada gadis comel la kot..
hihihi..

tapi....
sebelah xde reben nyer..
dah menyirap dah rase..
pastu tu je la satu size...
n mmg tinggal satu pun utk warna ni..

ni la selipar nyer..
xde reben sebelah kan..

last-last Gadis memang dah malas nak cari lagi lepas ni..
Gadis nekad amik selipar yang sama warna putih tapi rebennnyer lengkap..
Gadis cabut reben nyer tu...
hahahah...
jahat tak Gadis..
kihkihkih...

ni la reben nyer...
husben cakap ngan Gadis...''asal boleh je kan''
kihkihkih...
''xperla..balik umah nanti sayang gam la kan...''
^_^

husben Gadis gamkan...
^_^

taaa daaa...
kan dah cantik...
x nampak macam tadi kan...hihhi..
comel je bila pakai...

p/s : sempat amik kasut dalam umah lagi..hihihi..sbb rase sweet sgt...^_^

comel tak...??

k laa..
see u ollsss next enrty..
^_^

Alahai Kedai Rm2.00

Assalamualaikum...

Selamat petang jiran-jiran Gadis semua...
buat jemput-jemput memang sedap kalau cecah ngan sos thai resepi ayah Gadis..
nyumnyum...

Sebenarnyer ni sambungan citer beli almari dapur...
lepas beli almari dapur..
terus pegi kedai kelengkapan brg umah ni..
husben cakap memang murah...

tapi hari tu mak Gadis tanyer jugak kedai rm2.00 area sini..
Gadis n husben pun tak tau kat mane..
sbb mak Gadis pesan kalau nak beli barang dapur beli kat kedai rm2.00..murah
xde la semua..
yang mana boleh la..


ni la kedainyer...

banyak jugak la...
brg yang dibeli..

sekali dengan tibe-tibe lepas Gadis n husben beli brg2 tu ..
kitorg pun round belakang kedai tu..
ader rupenyer kedai rm2.00

bila Gadis n husben masuk je kedai tu..
memang semuanya rm2.00
xda yang lebih...

rase menyesal plak beli kat kedai tadi tu...
hmmmmmmm...
nak buat macam mane...

selalu terjadi mcm tu..
xperla lain kali dah tau...
huhuhhu

p/s : mak, ayah, adik, syane...nanti kalau datang sini lagi along bawak pegi kedai ni..
bestttt...mak lagi la suke kan...
(mcm xde tpt lain nak bawak kan..kihkihkih...)

Almari Dapur...Alhamdullillah Lengkap Dah...

Assalamualaikum...

Hai jiran-jiran semua...
memang dah lama Gadis x update ni..
minggu lepas family Gadis datang umah..
hihihi...
bawak diorg jalan-jalan sini...hihhihi..
memang tak sempat nak update..
ni ada kesempatan Gadis update..

~ ade ke orang tunggu entry dari Gadis?? ~

Hari Ahad lepas family Gadis balik JBee, Gadis mcm xde mood je..
agaknyer husben Gadis perasan agaknyer..
terus ajak pegi cari almari dapur dan kelengkapan lain kat Batang Kali, mula-mula rase jauh nak pegi Batang Kali dari umah Gadis kat Antara Gapi tu....dah lame-lame tu la yang paling dekat...huhuhu..

bila dah sibuk-sibuk pilih reduce skit xde mood Gadis...
hihihi..

Gadis ikut je..
kalau dah ajak jalan-jalan sape yang tak nak ikut kan...
hihihi..


kedai ini la yang Gadis and husben cari almari dapur ngan rak kasut..

mula-mula husben terus tunjuk almari ni dapur ni..

so Gadis pun setuju la ngan yang ni..
skali round-round lagi kat kedai tu..
Gadis ternampak yang mcm lain skit la..
hihihi
terus yang tu tak nak...


jeng jeng...
best kan..dah terpikir boleh letak mcm2 dlm ni..hihihi..
^_^

ala-ala 30 minutes meals with Racheal Ray...
alaa yang chanel astro 706 tu...hihihi..
tapi ni kecil kecilan je...hahaha..

bila dah sampai umah mulakan operasi la kan..
mengemas dan menyusun apa yg boleh diletakkan..^_^
husben cakap...''office hney dan cantik dah''...
hihihi

jom tengok turutan nyer...
dari xde apa apa sampai dah penuh dah..
Alhamdullillah...
Gadis suke...^_^




ok la kan kan kan...=)
tinggal hiasan sikit-sikit je nanti...

beli rak kasut pun yang kecik je...
nanti-nanti baru beli yang besar...

comel je rak kasut...
^_^

p/s : Gadis nak masak untuk bekal husben la..husben tukar shift..Gadis pun tukar shift jugak...hihihi..
^_^

k laa..
see uollsss next entry yer..
^_^


Thursday, December 22, 2011

Pegi Klinik & Bekal Husben

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran ku semua...
Gadis baru je lepas sarapan sebab nak makan ubat..
selalunya Gadis tak sarapan pun sebab malas...
hahaha...

Malam tadi pegi klinik...
cadangnye nak cek demam je..
nasib baik kad klinik perodua husben dah siap update..
kalau tak memang kena caj...
so free je..=D


klinik nyer cantik dan bersih je...
nasib sampai awal..
selepas kami berdua punya la ramai yang datang...
^_^

masuk je bilik doktor
doktor cakap simptom-simptom yang Gadis kene ni macam pregnant...
doktor cakap boleh kalau nak cek tapi kene bayar rm20 sbb test utk pregnant tak termasuk untuk panel...
husben cakap try la..
mane la tau...hahaha...
Gadis rase macam belom lagi...
husben yang eksited..hahaha

bila dah cek air kencing..
kat pregnancy test tu line nye 1 je yang keluar...
so maknenyer tak mengandung la..
tak de rezeki lagi..
x sempat nak snap pregnancy test mase tu..
sbb dier amik cepat sgt..

then doktor cuma bagi ubat je..

punya la banyak ubat...
tapi tetap telan untuk baik...
kalau tak memang tak boleh buat keje apa dah nanti..
=D

Tadi citer pasal klinik..
ni Gadis citer pasal bekal pulak..
=)
Dari hari Isnin hari tu..
Gadis dah bangun awal je...
kol 5.30 pagi dah bangun nak buat bekal husben...
dier cakap senang dah ada bekal..
tak payah beli lagi kat luar...
Gadis tak kisah..masakkan je..
^_^

Hari ni baru Gadis sempat snap gambar lauk yang Gadis masak..
hari ni husben nak ayam masak kicap, telur dadar, sayur tak kisah..
jadi Gadis masak sayur kubis goreng...
senang..=)

taa daa (ala-ala Giada At Home)
dah siap letak dalam bekal..hihihi...

p/s : skali tengah masak air meletup plak plag...
melompat husben bangun...hahaha..
klakor lak..



k laaa...
see u olss next entry..
^_^

Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday : 10 ~ Ubat Demam Aiskrim Walls

Assalamualaikum...





jom mkn aiskrim...
ubat demam yang mujarab...=)

p/s : tunggu hasben balik keje..nak bawa Gadis pegi klinik..haaa..fikir aper la tu agaknyer...
^_^

see u olls next entry...
^_^

Wordless Wednesday : 09 ~ Sedapnyer Apam Mini Ni

Assalamualaikum...

nak makan ni...=)

p/s : bila time demam memang macam-macam nak makan...huhuhu..

see u olls next entry..
^_^

Tuesday, December 20, 2011

Dah Balik Dah..

Assalamualaikum...

Selamat pagi kepada jiran-jiran ku semua..
dah 4 hari Gadis update apa-apa kan..
bukannya tak nak update tapi keadaan tak mengizinkan nak update..

Gadis dah ikut suami balik Rawang...
Sedih jugak nak tinggalkan family...
tapi kuatkan semangat untuk berjauhan untuk tunaikan tanggungjawab sebagai seorang isteri...Insyaallah..
sebab ini la kali pertama Gadis berjauhan dari family yang tercinta...

biasala kalau nak balik ikut suami mesti touching-touching kan..
huhuhu...

sebelum Gadis balik Rawang Gadis singgah Klang dulu rumah mak mertua..
sepanjang berkawan,bercinta,bertunang tak pernah pegi rumah mak mertua..
dah kahwin baru pergi..huhuhu..
pelik tol...

Gadis pun tak pernah sampai Klang lagi...
ini baru 1st time...




lepas singgah umah mak mertua...
terus balik rumah kami berdua..
rumah kalau orang bujang yang duduk memang `cantik`..
hihihi..

 Hasben cakap Dapur adalah office kat rumah bagi seorang isteri..
^_^

 Dah siap kemas dah...
^_^
bila masak mcm main pondok-pondok lagi sbb x beli lagi kabine yang betol..



 Langsir yang mak jahit dah siap gantung dah...
^_^

 Ruang tamu...

 Adik Gadis asyik tanya je kat mana jam ini di gantung...
sbb dier yang bagi hadiah kawin ni...
tu yang menyibuk sgt...
hahaha

comel je...=)

Fuhhh...
jenuh jugak nak mengemas..
nampak macam tak ada barang tapi sebenarnya tuhan je yang tahu...
letih sangat-sangat dah ni...

dok rumah sorang-sorang makan tido je kejenyer..
^_^

k la..
see u olls next entry...




Thursday, December 15, 2011

Pencarian Langsir Rumah

Assalamualaikum...

yeeehuuuu jiran-jiran....
semenjak 2 menjak ni Gadis update entry 2 kali dalam 1 hari..
dulu 1 hari 1 entry...
hihihi...

xper la kan..

Gadis pegi Jakel kononnyer nak tengok-tengok je langsir kat situ...
skali kalau orang perempuan dah sampai tempat-tempat macam tu memang rambang mata..
semua nak...hihihi..
murah pulak tu...=)
Gadis nak beli langsir untuk rumah yang akan Gadis tinggal ngan hasben nnti..
Alhamdullillah..

jalan punya jalan...pilih punya pilih...
Gadis berkenan kat 3 kain ni..
tapi terpaksa pilih satu je..
tak boleh tamak-tamak...
^_^

 mak Gadis tarik kain yang warna oren tu...
tapi Gadis tengok yang warna hitam sebelah tu...
nampak eksklusif
^_^

 Gadis berkenan yang warna merah tu...
tapi tak tau la kenapa tak amik yang tu..
=)

last-last Gadis pilih warna ni...
cantik kalau dah jadi langsir nnti...=)
warna oren...

 balik rumah mak Gadis terus jahitkan langsir tu..
^_^

dan langsir dah siap dalam masa setengah jam sahaja...
hebat kan mak Gadis...
'Super Mak ' la katakan...
^_^

p/s : hasben call dan dier kata nak balik jb esok...yaahooo...
opsss...terover plak...
=D

k la ...
see u olls next entry...