Menyiapkan Crosstitch...

Assalamualaikum...

Selamat pagi jiran-jiran Gadis...
Gadis baru lepas bekpes..
Alhamdullillah kenyang dah..
Gadis bekpes dah macam makan tengah hari..
makan laksa + makan nasi siap lauk..
fuhhh..
memang kenyang..
pakej untuk tengah hari skali..
x payah mkn tgh hari ...
^_^

jadi sebelum Gadis mulakan aktiviti masa lapang Gadis..
Gadis update dulu apa yang Gadis buat...
sebenarnya Gadis minat buat Crosstitch...
memang melekakan dan kadang-kadang penat juga..
tapi bila dah siap memang seronok...

Dulu makcik-makcik rajin juga tempah ngan Gadis..
tapi mase tu xde blog..
jadi buat pun suke-suke...
gambar pun x snap...

sekarang pun kalau sape-sape yang berminat pun boleh juga nak tempah ngan Gadis...

yang paling latest Gadis dah siapkan pun ada juga...
^_^

taaa daaa..
dah siap..
cantik tak?
boleh jadikan perhiasan rumah...
^_^

sekarang ni Gadis tengah buat yang kat kain...
besar jugak la..
jenuh jugak nak menyiapkan..
tapi x pe..
dah siap mesti cantik jugak nanti..=)

ni bekas yang Gadis guna..
senang..x la hilang brg2 nyer..
^_^

 isi barang dalam bekas..

 baru siapkan sikit je bahagian tepi tu...

 zoom dengan lebih dekat bhgn yang Gadis dah siapkan..

 tali dengan bermacam-macam warna..
Gadis suke tengok..
warne warni...
^_^

 ini la gambar pemandangan yang harus Gadis siapkan...^_^

 ni petunjuk untuk pembezaan warna setiap kawasan...

 zoom dengan lebih dekat..
=)

ni adalah kod warna..

gigih menyiapkan crosstitch ni..
nanti kalau dah siap , Gadis akan review yer..
^_^

p/s : teringin nak makan meggi yang dimasak oleh adik saya...sedapppnyer...

k la..
see u olss next entry..
^_^

Comments

  1. bestnye..mama miza pandai buat ni...ade gambar baby strawberry time miza kecik2 dulu...suke2...rajin betul..=)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum along...wah dah proses yer...nanti kita org gi sana boleh la nakmkn apa ckp jer ada chef import...:)

    ReplyDelete
  3. wah... cantik!! rajinnya awk buat semua ni..

    ReplyDelete
  4. wahhhh lawa! suka g gambar rumah tu...kalo letak dlm frame, blh buat bisnes ni gadis :)

    ReplyDelete
  5. mak aih...gigihnye..buat bnda ni mmg leka, tp bila dah siap puas hati =)

    ReplyDelete
  6. @nurul izayani

    xde wat ape2...tu yang merajinkan diri tu...hihihi

    ReplyDelete
  7. @mrs irmidrza to be

    owhhh ye ker...

    mesti lagi terror ni..
    hihiih..

    saje nak membuzykan diri..
    hihihi...=)

    ReplyDelete
  8. @maszull

    waalaikumussalam..

    haah..dah dalam proses dah...
    yahoooo...boleh makan ape je yer..
    macam-macam nak mkn ni...=)

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN

    mekasih...

    dah xde buat ape..
    jadi boleh membuzykan diri...=)

    ReplyDelete
  10. @~ NANA ~

    mekasih nana...

    memang pun nana..
    kalau dah siap mmg boleh buat biznes..
    tapi nak siapkan tu mmg makan masa yang lama...=)

    ReplyDelete
  11. @Munnafendy

    betul tu..
    kalau dh siap memang puas hati n bangga...hihihi

    ReplyDelete
  12. kat mana nk beli brg2 crossstich ni ye?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...