Kembali Berblogging...

Assalamualaikum...

pheeewwww...
teramat lama Gadis tak update ni...
bukan sengaja tak nak update..
tapi Gadis megalami mabuk teruk..
ni pun still mabuk lagi..
tak boleh masuk dapur..
masak pun tak boleh..
huhuhu...

ape kabar ek semua jiran-jiran Gadis yer..
walaupun Gadis tak update apa-apa...
tapi tiap-tiap hari Gadis baca entry-entry yang ada...
ada yang dah selamat menjadi seorang isteri...
ada yang dah selamat jadi seorang ibu..
Alhamdullillah..
syukur...
Tahniah Gadis ucapkan..
^_^

sbnrnyer Gadis dah seminggu ikut husben balik Serendah, Rawang..
setelah sebulan lebih Gadis berada di JB...
mak Gadis yang jaga...
seronok baby bila grandmama dier jaga...
setiap kali nak makan je siap bersuap..
manja betol...
hihihi...

otw nak balik Serendah hari tu..
terus pegi Jeram...(kat sempadan Perak rasenyer dh dkat kat Pantai Remis)
mmber Perodua husben ada wat gathering utk shift dier...
best jugak tempat tu...
ala-ala Umbai kat Melaka..

kami sampai je sane 
punyerla penuh hai...
nasib baik dah booking awal-awal..

kat sini makan seafood...
ikan bakar..
dan macam-macam lagi...
tapi Gadis tak boleh makan semua..
Gadis makan mana yang selera nak makan kat tekak je...
rugi kan..
nak buat macam mana...hihihi

semenjak pregnant malas nak menaip sgt2...
hihihi..
jadi kiter layan gambar je la yer..
jommmmm....
^_^

 baru sampai...
full parking..

 kat sini yang kami makan...

 area tpt makan...
tak amik semua area...
sbnrnyer luas kat sini...

 kerang bakar...
mmg best..
beso-beso plak tu...
^_^

 ada lagi geng yang lom sampai...

 sempat posing lagi walaupun tgh menahan bau makanan yg tgh masak..
tak tahan...
^_^

sedapppp...
adik Gadis yang no2 tu kalau tengok pasti terliur...
hihihi

 suku hidangan baru sampai...
=)

 ni pepahat...
Gadis tak tau nak makan macam mane...
husben ckp sedap macam kupang...
tapi tekak Gadis tak selera nak makan...
^_^

 ketam masak sambal...

 ketam masak blackpepper...

 masak sweet sour..

 ikan pari bakar ade..
sotong goreng tepung ade...
sotong masak sambal ader...
sayur khailan..
sayur kangkung...
macam-macam lagi la...

 last-last dlm bnyk2 lauk..ini je yang gadis terlarat nak makan...
dh rase cukup kenyang dah...
Alhamdullillah..

 Gadis dh kenyang..
husben lom kenyang lagi...
sampai clear semua dier makan..
hihihi

time to balik...
ni je yang tinggal..
banyak kan..
hihihi..


k ls..
see u olls nest entry...
^_^


Comments

  1. lamanya x nmpk u update....take care tau :)

    ReplyDelete
  2. askum gadis.
    wah, terus jer lapar bila tengok entry nih.hehe.
    kami kat sarawak panggil pepahat tu ambal.huhu..sedap kalau yang fresh tu masak rebus jer dengan serai.huhu

    ReplyDelete
  3. Hai Gadis. Salam kenal. I pun tak tahan bau masakan masa alahan ari tu. Now dh ok. But jd mls nk msuk dapur plak, memanjang mkn kt luar. hehe

    ReplyDelete
  4. @Hana Soffelia

    haii...
    owhh ye ker...
    Gadis still x leh msk lgi ni..huhuuh

    ReplyDelete
  5. @asha

    waalaikumussalam...
    owhh lain2 yer name nyer...

    xper..
    Gadis dh tau kalau org tanyer nnti..hihi

    ReplyDelete
  6. @~ NANA ~

    mmg rase dh lame sgt dh ni...huhu..
    ok..thanks yer...

    same la ngan u yer..=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik