Scan Baby

Assalamualaikum


Selamat pagi jiran-jiran ku...
^_^

Semalam malam pegi scan baby kat klinik Aniza kat Bukit Sentosa...
ramai jugak klinik tu dah macam hospital..
[* tak sempat nak snap gambar sbb ramai..]
siap ada wad...tapi wad utk pesakit yang sakit biasa je..
kalau kat situ ada wad bersalin kan senang...
dekat je ngan umah, tak payah pegi jauh-jauh...
=)

kaunter pendaftaran pun cantik..
masa Gadis n husben daftar kat kaunter tu..
akak tu boleh tahan la banyak cakapnyer..hihihi..
tapi dengarkan aje..

Gadis : kak, saya nak buat scan baby..
Kakak klinik : adik dah bape bulan?
Gadis : dah 15 minggu nak masuk 16 minggu
Kakak klinik : kalau akak la dik, akak tak buat scan lagi sbb bukan nampak apa pun..
Gadis : tapi boleh buat scan jugak kan kak..sekadar nak tau baby sihat ke tak je...saya pun nak scan yang biasa je..
Kakak klinik : boleh je,tapi memang x nampak apa la..kecik sangat...

Gadis senyum je la..n terus amik nombor giliran n tunggu kat ruang menunggu...




sampai turn Gadis...
doktor pun cakap awak nak scan baby yer..
rasanyer mmg x nampak apa sangat ni dik..
kecik sgt baby nyer..

pada Gadis x perla..
ni 1st time..
rase excited nak tgk jugak walaupun x nampak...
terima je nnti..=)

Bila tengah scan je...
doktor cakap baby awak ni dah beso n dh nmpk..
saya x boleh nak snap sampai ke kaki..hihihi..




3 keping gambar ni je yang doktor bagi n kira ok la untuk di snap...
hihihi..
yeay, boleh simpan gmbr ni n tmpl dlm buku...=)

lama masa scan tu..
puas doktor nak cari jantina..
baby Gadis dok silang kaki je...
hihihi..

pastu siap nampak tangan dier gerak-gerak...
then masuk jari masuk mulut pastu tangan letak kat kpala...
kaki asyik menendang je..
doktor tu cakap anak awak ni tak tau dok diam ni..
hihihi...
sempat jugak baby toleh muka kat skrin nampak mata baby..
tapi lom sempat doktor nak snap gmbr,baby dah toleh tempat lain...
hihihi...
Gadis mcm tak percaya plak bila tengok skrin tu..
^_^

Alhamdullillah semua anggota badan dah ada..
doktor cakap baby sihat..
ikut berat dan ukuran baby dah 17 minggu..
tapi kalau kiraan KK baru 15 minggu..
huhuhu...

last skali dpt report dan 3 keping gmbr baby...
nnti dlm 6 bulan baru nk scan 4d...
nmpk clear punyer...


k la...
see u olls next entry yer...
^_^

p/s : pheww..boleh tahan jugak la doktor tu tekan perut ni...sakit..huhuhu

Comments

  1. baby 1st mesti excited je kan nak scan
    ahh..x sabar nak ade baby gak

    hehe

    ReplyDelete
  2. wahh tahniahh ! jge baby elok2 ye . hope xde pape mslh :)

    ReplyDelete
  3. wahhh..my anak sedara..nk panggil ape eyh baby ni..?? O_o

    ReplyDelete
  4. kite excited nak scan sbb nk tgk baby kan..xkisah la kecik pun..kina da 3x scan..8w, 12w, 16w..hehe..

    ReplyDelete
  5. comelnya kurniaan Allah kan...:)

    semoga dipermudahkan....

    ReplyDelete
  6. @mynameismy

    mmg comel sgt2..

    insyaallah..aminn..=)

    ReplyDelete
  7. @Shakina Farhan

    wahh..bnyk kali scan yer..

    mmg akan trase excited nk scan lgi bile dh scan kali pertama...=)

    ReplyDelete
  8. @Lynn

    lom ader nme lgi ni..

    pggl baby pun boleh..=)

    ReplyDelete
  9. @Rokiah Wandah

    mekasih...

    insyaallah..aminnn...=)

    ReplyDelete
  10. @Lea Isnawi

    mmg terlebih excited pun lea...
    ^_^

    sbr yer..akn tibe waktunyer nnti...hihihi

    ReplyDelete
  11. kite pon excited nak scan baby, xkisah dorang nak ckp pe aslkan dapat tgk baby gerak2 kan =p aritu scan baby gerak, latest scan baby tido.. kejut xmo bangun, xsaba nak next scan ;p windu nak tgk baby ;p

    ReplyDelete
  12. best kan.hehehe rara pon ritu scan gak.nmpk kaki n tgn dye gerak2.hehehe.sonok kite tgk dye kot.

    ReplyDelete
  13. wah..
    tahniah..seronoknyer tgk org pregnant..
    kite lom lagi..huhuhu...
    masih sabar menanti....=(

    ReplyDelete
  14. @Pink Lavender

    sabar yer..

    insyaallah..ader rezeki nyer tu...
    =)

    ReplyDelete
  15. @Cikpuan rara

    mmg pun ...

    rase nak bawak balik mesin scan baby tu..hihihi

    ReplyDelete
  16. @Leeza

    mmg pun kan..

    kalau boleh bawak balik mesin scan tu..
    tiap2 hari nak scan tgk baby...hihihi

    ReplyDelete
  17. My pun rase nak scan sbb nak tau baby okay ke tak. sbb kat KK lepas 18-22 week baru die akan scan. tp tu la kandungan ni pun baru je 8 week kan...

    klinik y gadis pegi ni kat area mane ek kalau dr tmpt My ni? nanti bolehlah pegi sbb kat KK xleh nak amik gambar nnti hehe. berapa RM untuk scan?

    gadis check up kat KK mane? My kat KK serendah... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...