Teringin Nak Masak Sendiri Tapi Tak Boleh...

Assalamualaikum...

Hari ni Monday Blues..
biase orang yang bekerja akan rasa macam tu...
tapi Gadis yang dok umah pun rasa Monday Blues..
kemalasan tahap melampau...
[*bukan ke semenjak pregnant mmg pemalas...hihi]

Weekend lepas xde apa aktiviti sangat...
cuma teringin sangat nak makan laksa yang masak kat umah sendiri...
tak nak beli punyer...
*mengade kan...

yang pasti Gadis memang tak boleh masak...
tak tahan...huhu..
jadi husben yang la kene masak...
tapi Gadis yang kene guide...
hihihi..
kesian husben Gadis...
*mcm-mcm kerenah ibu mengandung ni...hihihi

jom tengok...
kihkihkih...

 ni yang paling Gadis tak tahan bau nyer...
muntah-muntah jadinyer...
hihi

 dah pandai dah...
hihihi...



 isi ikan yang dah blend

 dah siap...
^_^

dari dapur husben panggil...
''hney, laksa dah siap...meh makan...''

Gadis mmg suke...
rase pun mcm yang Gadis masak n mak masak...

p/s : Alhamdullillah berat naik tapi sekilo jek...^_^

Comments

  1. :) yummy :)
    tp ada lama2 dh ok lah tu.
    jaga diri tau.
    rajin hubby you

    ReplyDelete
  2. wah ! bestnye dye.. hehe :)

    ReplyDelete
  3. alahan semasa preggy.sama mcm fahz.tak boleh bau "sambal ditumis' busuk sgt2.rajin en hubby dia cook ek..hehehehe

    ReplyDelete
  4. saye mase awla2 mengandung sampai masuk trimester ke-2 tak ley bau nasik yang ngah gelegak tu..nak termuntah...tapi makan kat luar pon tak selera jugak..jadi macamane..huhu

    ReplyDelete
  5. rajinya husband gadis :)
    pandai pulak tu buat laksa^^

    ReplyDelete
  6. yummy. alhamdulillah kalau ellaki pandai msk.. hehe. beruntung!

    ReplyDelete
  7. I pun xsuka msk since pregnant ni.. Tp semalam rajinkan diri jgak msk sbb husband nk mkn tomyam i. dah berbulan dia rindu msakan i. hehe

    ReplyDelete
  8. wahhh untungnya ada husband yg blh tolong...hehe

    lama x mkn laksa penang...teringin la pulak :)

    ReplyDelete
  9. untunglaaa suami reti masak! jeles2..hehe

    ReplyDelete
  10. mcm sweet jer....

    kalo la kak long dah mengandung nnt, nak mt jugak la suami masakkan utk kak long...hokey tak?

    hehehehe

    ReplyDelete
  11. @kaklong

    mmg rase sweet kaklong...

    walaupun gelakkan husben masak tapi mcm comel plak..hihihi...

    boleh jek..
    Gadis doakan kaklong cepat pregnant lepas ni..=) aminnn

    ReplyDelete
  12. @Lea Isnawi

    xper..
    masak boleh blajar kalau x pandai..
    hihihi..

    insyaallah nnti mesti jumpe punyer tau lea...=)

    ReplyDelete
  13. @~ NANA ~

    Alhamdullillah..
    bersyukur sgt2 nana..

    teringin yer..
    baik pgi cari kalau x kempunan nnti...=)

    ReplyDelete
  14. @Hana Soffelia

    tu la kan..
    nak masuk dapur utk masak tu..
    rase mcm ssh sgt..
    n mmg x boleh pun..hihihi..

    tapi bile husben tringin kesian plak kan..

    xperla..kalau husben teringin maknenyer husben sayang kat kiter..

    ReplyDelete
  15. @Wanieys Hashim

    alhamdullillah...
    sesekali je husben Gadis masak..

    kalau hari lain ,xde masa mmg mkn kat luar je...=)

    ReplyDelete
  16. @aTy _faRed~

    Gadis memule mcm aty jgk tau..
    sensative tol hidung ni..
    hihihi..

    Alhamdullillah dh ok skit la skng ni..

    ReplyDelete
  17. @Fahz

    tu lagi kuat bau dier...
    huhuhu..

    Gadis pun x tahan sampai sekarang...hihihi

    ReplyDelete
  18. @eyryn

    hihihi...=)
    terlebih mengade agaknyer Gadis...hihihi

    ReplyDelete
  19. @S.n.Fariza

    Insyaallah..

    rajin skit2 je...hihih

    ReplyDelete
  20. dem..ku hanye mampu melihat.nak buat tak reti

    ReplyDelete
  21. ha! time ni la kite boleh extra manje dgn hubbykan kan =D leez slalu mintak nasi goreng je, pasni boleh la suruh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Dah Sekolah??

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....