Fresh Orange Buatan Sendiri...

Assalamualaikum...

Selamat petang wahai jiran-jiran Gadis...
petang-petang mcm ni ada je idea nak di buat nyer...
hihihih..

Gadis teringin nak minum fresh orange..
kalau beli kat luar mmg minum skali teguk jek...
pastu dah habis...
nak lagi kene bayo la kan..
kihkihkih...

Nasib baik husben ade belikan buah dlm fridge...
apa lagi kan..
keje Gadis bermula la...
^_^

 1st mmg la kene ader oren nyer...
kalau takde maknenye mmg Gadis x buat...
hihihi

 memandangkan Gadis xde mesin untuk air buah tu..
jadi gune tradisional jek..
janji dapat minum kan...
kupas dulu kulitnyer yer...
^_^

 tambah air masak skit dalam blender
pastu boleh blend...
zzeettttttt.......

 pastu tapis dulu tau...
baru dapat airnyer...
slagi masih pekat seratnyer slagi tu boleh blender lagi tapi tambah air masak skit yer..
sampai serat nyer jernih...
^_^

pastu dah siap...
1 jag blkg tu jugak Gadis dapat buat...
nyummy...
yang pasti mmg masam...n jangan lupe tambah gula tau untuk manis...
pastu letak ais...
mmg best la..
puas dapat minum banyak dari biasa...
^_^

ok la..
see u olss next entry yer...
^_^

p/s : semakin besar perut semakin x larat nak berjalan...Alhamdullillah kaki x bengkak lagi tapi x tau la lepas2 ni kan....^_^

Comments

  1. blend dgn ais lagi masyok kot!

    ReplyDelete
  2. aish sedapnye kalo dpt minum orange juice petang2 ni (-.-)"

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum along....wah sedapnya air fresh oren tu dap...dap nyer...:)

    ReplyDelete
  4. ni baru betul2 fresh kan..dgn air tgn sendiri..doc ckp normally kaki start bengkak masuk third tri..:)

    ReplyDelete
  5. amboooii~ rajinnye mak yong ni ;p nak segelas! hihi~

    ReplyDelete
  6. dapnye.

    tau tak. kt rumah My kan ade tau blender khas untuk buah. dpt hadiah kawen hrtu. tp tak pernah gune lg. tekak hari2 nak jus tp buat sendiri malas.. :)

    bydwy My dah scan baby hrtu. sebak je tengok... walaupun kecik nampak die gerak2... terubat sket...:)

    ReplyDelete
  7. @mynameismy

    owhh ye ke..
    yela My..time2 mcm tu mmg rase malas nak buat..
    mcm Gadis dulu..hihihi..

    wahh ye ker..
    seronok kan bila dah dapat tengok..
    rase kurang skit mual2 bile tengok..^_^

    ReplyDelete
  8. @leeza

    hihihi...
    ader time je ni rajin..

    boleh je..
    meh datang umah...hihihi

    ReplyDelete
  9. @Shakina Farhan

    mmg fresh sangat2..
    sedap tekak..

    wahh ye ke kina..
    risau gak kalau kaki bengkak ni..
    nak berjalan yang payah..
    nak kene cari kasut baru...hihih

    ReplyDelete
  10. @maszull

    waalaikumussalam...
    mmg sedap pun mak..
    sejuk2 lagi best...hihihi

    ReplyDelete
  11. @nur

    mmg sedap...
    jom minum skali...hihihi

    ReplyDelete
  12. @Lea Isnawi

    mmg pun lea...
    dah jadi ice blended dah tu..hihih

    ReplyDelete
  13. @Cikpuan rara

    iyer dear...
    buat sendiri..
    teringin...hihihi

    ReplyDelete
  14. Naper pahit rassnyer kulit kupas smpai putih...tmbh air gula lg...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....

Kek Coklat Moist Ni Sedap Ke?