Kene Kuarantin Makan Jeruk

Assalamualaikum...

Alhamdullillah..
sekejap je masa sekarang berlalu...
dan hari ni hari Rabu dah...

semenjak 2 menjak  ni Gadis rasa badan macam tak sedap jek..
tekak rasa mual-mual jek....
bila dah rasa mual-mual, Gadis mmg nak cari jeruk je untuk legakan tekak ni...
husben pun layankan je isteri nyer ni...
huhuhu...

 sumber google...

pantang nampak jeruk mesti nak beli...

skali Gadis dapat info-info time mengandung jangan makan jeruk banyak sangat...
nnti baby lahir kene kuning yang melampau nnti...
husben dengar mcm tu terus kuarantin Gadis makan jeruk...
huhuhuh...
tu je la makanan pengubat tekak time loya...

skali husben balik keje belikan tembikai susu & mangga manis yang dah masak...
nak tak nak kene makan jugak...
Alhamdullillah..sambil makan ckp ngan baby dalam perut...
kita jangan makan jeruk lagi ye baby...
untuk kesihatan baby jugak nnti..
^_^



potong siap-siap letak dalam peti ais..
senang bile nak makan amik je..
^_^

Say `No` to jeruk..
hihihi..

k la..
see u olss next entry..
^^_


Comments

  1. a'a time preggy xelok sgt mkn jeruk...:)

    ReplyDelete
  2. yes!say no to jeruk.hehe
    tp mase mula2 pregnant tu mmg suke mamam jeruk pun.curi makan sket2 :D

    ReplyDelete
  3. nasib baik la i tak suka jeruk masa pregnant hari tu...hihi

    ReplyDelete
  4. jeruk sedap

    x mengandung pun asyik mengindam nak makan


    hehehehe

    ReplyDelete
  5. sama macam suami kina..mula2 tahu pregnant die la yang pegi belikan asam..bila die tau boleh efek baby terus haramkan..haha..bleh ganti dgn minum 100plus dear..

    ReplyDelete
  6. assalam..anak mama masszull ek?,,heheh..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum along...terliur nyer grandmama tengok gambo jeruk kat atas tu sedap nyer kalau dpt makankan...:)

    ReplyDelete
  8. cakap jeruk jer dah kecur airliur..aty dah lame sangat pantang makan jeruk ni..since pegnan tak berani nak makan jeruk..lepas2 beranak ni pon kene pantang lagi..takut effect kat susu pulak..adeeyy...

    ReplyDelete
  9. hep! say no to JERUK ok~ hehe~ elok makan buah yeee ^__^

    ReplyDelete
  10. @aTy _faRed~

    xper...
    tahan dulu yer aty,,
    nnti dh cukup time dh boleh makan...

    ReplyDelete
  11. @maszull

    waalaikumussalam....

    mak pun mane leh makan sgt...
    nnti sakit perut jugak hihihi

    ReplyDelete
  12. @Pen Biru

    waalaikumussalam...

    iyerrr sis..
    anak mama maszull..hihih

    ReplyDelete
  13. @Shakina Farhan

    owhh ye ke...
    same la kiter yer..

    air 100 plus pun Gadis kurang minum...
    banyak makan buah plak ni..

    ReplyDelete
  14. @~ NANA ~

    wahh..bestnyer x trase nk mkn langsung...=)

    ReplyDelete
  15. @ctmah

    aiiippp...x leh curi makan...
    hihihi

    ReplyDelete
  16. @Wanieys

    tu la...
    mmg x leh makan sgt...hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Dah Sekolah??

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....