Secara Tiba-tiba Dah Tau Gender Baby...

Assalamualaikum...

weeeeee.....^_^
aihh tetibe je Gadis telebih seronok ni dah kenape..??
hihihi...

tadi Gadis buat check up kat KK Serendah...
pegi cek mcm biase je la..
kol 7.40am dah sampai, bukan main awal dah sampai klinik...
tapi walaupun awal, ade yang lagi awal dari Gadis..
biasela..x kisahla janji buat cek up baby..
^_^
mcm biasela..husben mmg jadi peneman setia setiap kali check up..
bile time nak buat appointment je mesti cari tarikh husben keje malam..
senang kan..nnti boleh teman Gadis pegi klinik..
^_^

so lepas amik no giliran, pastu timbang, pastu cek air kencing, pastu amik darah utk HB, pastu lagi terus letak buku tu kat bilik nurse untuk tunggu giliran...
bila masuk je bilik nurse, nurse buat perkara wajib dier..sowh kiter baring nak cek tinggi rahim..
pastu tanyer Gadis, baby dah gerak-gerak x?
Gadis pun jawab, baby dah gerak-gerak dengan tersangat aktifnyer...hihhi..
pastu nurse tu cek denyutan jantung baby gune alat dier..
semuanyer ok..
time nurse nak cek jantung baby, boleh plak baby lari-lari...
nurse tu cakap..wahhh dah pandai main-main yer...hihihi
Alhamdullillah baby ok...
turun je dari katil, nurse terus sowh injection kancing gigi...
nurse tu kata sakit la jugak..
kalau mane ibu yang x kuat boleh demam..
n mane yang kuat x rase ape-ape langsung..
n yang normal cume rase lenguh2 jek..
skang ni tangan Gadis teramatla lenguh...
skali nurse cek berat Gadis, naik banyak plak...
adesss...
mmg konpom kene minum air gule ni nnti..
so nurse terus sowh refer doktor...

Dah setel ngan nurse, Gadis terus pegi injection kancing gigi..
then pegi bilik doktor..
Doktor ckp berat badan naik ni..
dier sowh minum air gule..
banyak kali jugak doktor tu tanyer Gadis family background ader kencing manis x..
Gadis cakap xde..sbb mmg family background xde kencing manis..
tapi mmg kene minum jugak air gule tu tapi next check up kot..
last-last doktor tanyer nak scan x?
dah offer mmg jawapan nyer nak saje la kan...hihihi...
doktor llki tu baik n lembut je..

Doktor pun startla scan perut Gadis...
skali bile doktor scan, doktor senyum...
awak nak tau gender baby x?
saya dah nampak dah ni...
hihihihi..
aktifnyer baby u dalam perut ni yer...kihkihkih...
mestila nak tau kan...

Keluar bilik doktor terus cakap ngan husben..
husben punyer la suke...
husben yang terlebih eksited, husben ckp ngan baby..`papa pun nak tgk baby jugak`
ni yang nak kene scan kat klinik swasta ni...
^_^
Gadis pun x sangka doktor nak scan and terus dpt tau gender baby..tapi x dpt gambar mcm kat klinik swasta..huhuhu
hari tu dh scan kat KK, tapi doktor yang lagi satu tu mcm nak cepat jek..

hehehehe...
tapi Gadis tak nak bgtau kat sini dulu la...
SURPRISE..!!! 
Cuba Teka Baby Girl atau Baby Boy??
k la..
see uolls next entry yer...
^_^

p/s : kazen due bersalin 18hb May,siap dh pegi hospital sbb dah kuar darah, sampai hospital nurse cek baru bukak 2cm..nurse sowh balik umah...

Comments

  1. emmm~ nak teke lah, baby boy kot ;p hahaha~

    kite mggu depan check kene cucuk utk kali ke 2 pulak :( xsuke! ayooo~ air gula ka?? ni mesti makan xhingat ni ;p hihi~

    ReplyDelete
  2. ala..baby pe gadis?boy ke?yg penting baby sihat n aktif... :)

    ReplyDelete
  3. aty nak teka ley tak...kalau nampak tu rase2 nyer baby boy..baby boy ni memang senang sikit nak nampak..kalau betul..qaleef dapat geng baru ar..;)

    ReplyDelete
  4. best nyaaaa.xsbr nk cekup sok.

    ReplyDelete
  5. wahhh sronoknye.... nak menanges lak sbb happy bace citer gadis.

    Mai ingat nak gi scan la sbb dr start preggy mmg tak pnh scan langsung sbb takut tak nampak lg hihi.

    kalau blk keje ni gi klinik leh tak ek g scan..-..-

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum along...sukanya grandmama sbb dah tahu dpt cucu boy or girl....

    alhamdullilah.... grandmama suka sangat ni tau ! nanti balik jb ckp jer nak makan apa nanti grandmama masakkan yer...

    sayangggg cucu grandmama ....papa zola pun suka sesangat...Iskandar Dzolkarnine....hehehehehehee....:)

    ReplyDelete
  7. sonok nye..dh brp bulan dear?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik