Masak Nasi Lemak Pulak...

Assalamualaikum...

semenjak dua menjak ni Gadis asyik dok tempek gambar makanan jek...
hihihih...
al-maklumla...
suri rumah tangga sepenuh masa..pastu kebanyakkannya masakan yang 1st time Gadis masak...
tu yang dok tempek je kat blog ni..
hihihi...
^_^

time Gadis tgh menaip ni Gadis tengah buat pulut hitam plak...
tengah tunggu kembang jap..
hihihi...

tengah hari tadi Gadis masak nasi lemak pulak..
husben Gadis teringin nak makan..
masakkan je la..
pastu tanya pendapat dier..
hihihi...

 taaaa daaa... 
dah siap...
nyummy...^_^

ni la nasi lemak yang dah siap untuk dimakan...
tapi husben Gadis cakap nape nasi nyer putih...
hihihi...
janji rasa lemaknyer...
^_^

k la..
see u olls next entry...
^_^

p/s : Gadis rasa nasi putih sbb Gadis pakai santan kotak kot..=)

Comments

  1. sesetengah orang akan masukkan hirisan bawang atau halia selain santan dalam nasik yang di masak tu..sebab tu kot yang kaler dia tak berapa nak putih..

    1st time sy tengok naik lemak ada sayur kangkung..menarik jugak untuk dicuba tu..

    ReplyDelete
  2. @pipoq

    owhhh ye ke...
    info yang berguna utk try nnti..

    mekasih yer..^_^

    ek em..
    sebenarnyer kalau ader kangkung tu nasi lemak org melaka..
    mmg ader kangkung..
    tapi sape yang suke boleh letak ..
    tapi mmg sedap...=)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum along...wah sedapnya betul ckp pipoq kat atas kalau nak color lain letakkn hirisan bawang atau halia ada yg suka letak halba...:)

    ReplyDelete
  4. Wah..memang sedap..aritu nasi ayam ni nasi lemak..walawehhh! Sy pernah masak nasi lemak utk husband tp kaler kuning2 skit mungkin sebab letak hirisan halia+bawang2. Pernah makan nasi lemak+kangkung masa sekolah dlu..sedap!

    ReplyDelete
  5. rajin giler memasak..!!! lagi2 time pegnan..[kagum]..aty tak suker memasak..hahaha..lagi2 mase pegnan dulu tau..;p

    ReplyDelete
  6. @aTy _faRed~

    hihihi...
    sebenanrnyer malas jugak nak memasak ni..

    tapi husben nak makan mengalahkan org ngidam..

    tu yang masak jugak..hihihi

    ReplyDelete
  7. @Asz Miza

    hihihihi...
    mcm dah terlebih rajin plak kan..
    saje nak try2...
    lepas ni dah boleh masak kalau tetamu dtg..

    info yang berguna jugak tu..
    nnti gadis try resepi tu...

    ReplyDelete
  8. @maszull

    waalaikumussalam...
    owhh ye ke mak..
    nanti org try yang mcm tu pulak la..
    hihihi

    ReplyDelete
  9. ns lmak lauk sambal sotong.. best tu ;-)

    ReplyDelete
  10. rajinnye si gadis ni..kl kina masak nasik lemak ade 3 benda je..punye la malas..haha..nasi,sambal,telur..pastu alas ngan daun pisang sikit mmg naik bau sedap..oh ye, dlm nasik letak daun pandan..wangiii..

    ReplyDelete
  11. @Shakina Farhan

    tu la kina...
    kadang2 rase jugak kat diri tu nape plak terlebih rajin plak ni...

    hihihi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Petua : Nak Hilangkan Air Liur Anak Dari Asyik Meleleh Je...