Posts

Showing posts from July, 2012

Baru Nak Bengkak Kaki...

Image
Assalamualaikum...
Salam Ramadhan yang ke-12.. Alhamdullillah...
hari ni je dah masuk bulan 8.. maknenyer ape? maknenyer kene bersiap sedia untuk bersalin... hihihi... berdebor-debor jugak ni sebenarnyer.. tapi tu semua lumrah kehidupan sebagai seorang wanita.. mmg kene hadapinya.. semua tu menjadi indah nnti kan.. ^_^
Gadis nak story pasal bengkak kaki ni haaa... ader m2b yang awal-awal dah bengkak kaki... tapi Gadis baru nak bengkak kaki.. memula ingat sekadar bengkak je.. bila dah alami sendiri..Ya Allah...tuhan je yang tahu betapa tak larat nyer Gadis... semakin berat dan bisa kaki ni... kalau nak berjalan tu sekejap jek..dah tak leh lama-lama lagi dah... huuhu.. baru berangan nak belek-belek cari baju raya... bila dah mcm gini nampak gayanyer konsepnyer terus bertukar.. Gadis guna konsep nampak ok dan berkenan terus beli jek...hihihi dah tak larat lagi dah nak kesana kemari... ^_^

nampak bengkak tak kaki ni? memula tak perasan, skali tengok kaki ni dah membengkak dah... patutla sakit semacam jek...
mak Gadi…

Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke-26

Image
Assalamualaikum...
Entry kali ni Gadis nak ucapkan Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke-26 buat mak & ayah Gadis... Semoga perkahwinan yang dibina bahagia hingga akhir hayat , murah rezeki , panjang umo dan sentiasa sihat sejahtera dan sentiasa diberkati dalam apa jua yang dilakukan...aminnnnnn....
Along sayang mak & ayah... mmmmuuuuuuaaahhhhhhhh... ^_^

Tilam Travel Baby

Image
Assalamualaikum...
Salam Ramadhan ke 11
Sekejap je dah hari ke 11 kiter semua berpuasa kan... pastu dah sibuk semua nak raya.. persiapan raya... nasib baik la persiapan baby dah siap.. tggl sikit2 je lagi.. dah tak banyak dah..
mood nak update entry punyer la malas haiiii... suke dok baca entry orang lain jek... hihihi..
sebenarnyer Gadis beli Tilam Travel Baby ni dah lama dah.. kononnyer hari tu nak update.. tapi nak tunggu husben Gadis pegi hantar dobi dulu.. nak bagi wangi-wangi dulu baru la boleh update... dah nak jadi papa ni..perangai pun jadi budak-budak..hihihi...

nape Doraemon plak ni? sebenarnyer awal-awal dulu ader hantar order dengan LittleDJE tapi sampai sekarang email tu tak di balas.. lepas tu asyik sold out jek bile launching yang baru.. so husben cakap tak payah la order-order kat situ.. beli yang dah siap je.. senang..beli pastu tak payah fikir-fikir lagi.. ^_^ lagi pun tilam ni utk travel.. senang nak kemane-mane... harganya pun lagi murah, cuma RM59.90..
dalam set ni ade tilam, bantal peluk …

Baru Dapat Gambar Kahwin..???

Image
Assalamualaikum...
Salam Ramadhan yang ke 7
Lama betul rasenya Gadis tak update entry... asyik blogwalking je ni.. bukan ketandusan idea nak update tapi awal puasa hari tu family Gadis dari JB datang menjengah anak nyer ni di Serendah.. pastu biasala kan jenjalan saje... walaupun dah sarat, jalan tetap jalan.. pastu lenguh nyer Tuhan je la yang tau..
pastu lepas family balik ke JB.. Gadis demam, selsema, batuk, kepala berat... macam-macam la.. kalau Gadis sorang tak per.. ini berdua...risau jugak la.. apa pun dah tak boleh buat.. huhuhu... musim agaknyer la.. ni pun selsema ngan batuk tak baik lagi.. sbb doktor tak bagi ubat selsema & ubat batuk..takut effect baby... kene baik sendiri ... huhuhu..
zzeeetttt... tajuk entry tak de kene mengena betul la kan.. hihihi..
Gadis baru terima album kahwin.. lama betul kan.. kahwin bulan 11 tahun lepas,ni baru dapat... hahaha.. dah nak deliver baby dah baru dapat... huhuhu.. xperla, atleast dapat tengok jugak...bukannyer ape ada masalah teknikal skit..hihihi..
jom la cuc…

Wordless Wednesday : 20 ~ Popcorn

Image
Assalamualaikum...

Husben tak benarkan Gadis makan keropok seperti twisties, dan seangkatan dengan nyer.. jadi, popcorn je yang Gadis boleh makan... huhuhu..
xpela.. janji ada makanan yang boleh dikunyah time tengok tv.. ^_^
see u olss next entry.. =)


Dah Sampai Baby Carrier ku...

Image
Assalamualaikum...
lepas sarapan terus on lappy.. biasela kan.. dok blogwalking jek keje nyer.. dah jadi mcm rutin harian plak.. hihihi... seronok kalau baca entry jenjiran Gadis.. x kira la umo bape tahun pun...hihihi...
skali dok tgh blogwalking... acik poslaju ten ten.. baru teringat yang Gadis ada beli sesuatu... hihihi...
sebenarnyer Gadis beli baby carrier ni dari kak aty hari tu kan kak aty promosi macam-macam.. sementara tengah promosi terus grab je la kan... hihihi...
thanks kak aty... Gadis suke bila dah terima baby carrier tu... ^_^




Alhamdullillah kebanyakkan barang-barang baby dah siap... tinggal mama nyer pulak.. ada yang lom settle lagi...huhuhu.. nak kene settlekan jugak ni..kang kot terberanak awal ke.. satu hal lagi kang..hihihi...
k la.. see u ollsss next entry.. ^_^
p/s : yeaaayyy...tak sabar nak tunggu family dari JB sampai esok...^_^

Eppy Birthday Ayah

Image
Assalamualaikum...
Hari ni hari lahir ayah Gadis...
`Selamat Hari Lahir Ayah` Along doakan semoga ayah panjang umo, sentiasa dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, dan bahagia dengan mak hingga akhir hayat...aminnnnnn...




k laa.. see u olls next entry.. ^_^
p/s : Tahun ni 1st berpuasa bersama husben & baby ddalam perut ni...baby kene puase mcm mama juga yer...^_^

Promosi Lagi...!!!!

Image
Assalamualaikum...
Dah memalam ni sempat lagi update entry... member Gadis mintak tolong gadis promote kan blog nyer..
boleh singgah kat link tu yer..
http://butterflyon9shop.blogspot.com/
nak senang singgah page tu klink je kat gambar yer... ^_^
ok la.. see u olss next entry.. ^_^

Nak Mintak Tolong Boleh Tak...

Image
Assalamualaikum...
Dah tengah hari mcm ni masing-masing perut dah berbunyi-bunyi kan... Alhamdullillah Gadis dah siap masak dah.. selalu kalau husben shift malam, petang baru masak... semenjak 2 menjak ni pagi dah siap masak.. senang...petang dah boleh rehat... ^_^
zzzzzeettttt... berbalik pada tajuk entry.. Gadis nak mintak tolong dari jiran-jiran sekalian untuk like header mak Gadis.. mak Gadis rajin bebenor masuk contest ni.. Gadis plak malas..tukang LIKE je la yang rajin..hihihi
Jiran-jiran pegi kat page ni.. PERSONAL BLOG HAZWAN HAIRY
pastu mintak tolong LIKE header ni... klik terus kat header tu pun boleh..
terima kasih banyak-banyak Gadis ucapkan pada yang LIKE tu... ^_^
k laa. see u olls next entry.. ^_^


Jualan Murah...!!! Harga Semua Item RM7.00 ...!!! Meh Singgah...!!!!

Image
Assalamualaikum...
Gadis nak promosi page adik Gadis... nak buat clearance... Harga untuk semua item RM7.00 tidak termasuk postage...
Sesiapa yang berminat boleh singgah di page WARDROBE CLEARANCE


SELUAR








BAJU KURUNG & BAJU MELAYU









BLOUSE & DRESS