Selesai Mendobi

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jenjiran Gadis sekalian...
^_^

pagi-pagi nak story pasal mendobi baju baby hujung minggu hari tu..
sebenarnyer tak banyak sangat barang-barang baby yang Gadis siapkan..
tapi walaupun tak banyak tapi bila dok rendam, bilas , basuh & sidai memang terasa penatnyer...
tapi penat-penat pun rasa happy sangat...
hihihi...
dah tak sabar nak tunggu baby pakai plak baju-baju yang mama & papa siapkan untuk baby bila lahir nanti...
^_^

baru lepas soft spin..
guna washing machine je...
tak larat nak buat semua jadi mintak tolong washing machine je la..hihihi

mula-mula sidai kat depan..
bajet macam muat je..
skali bila husben tolong sidaikan mmg tak muat...
jadi kene pindah semua kat belakang...
^_^
*abaikan perut buncit husben ku..hihihi

 memang lagi rumit kalau basuh baju yang comel-comel gini...
=)

 kan senang sidai kat belakang...semua boleh sidai skali...
senang...
selama ni malas nak bukak pintu belakang tu yang jarang sidai kat belakang...
hihihi

 ^_^

 weeee...~ ~

tak de la banyak sangat..
tapi penatnyer tak ingat..
mane tak penatnyer sambil basuh sambil masak...
memang berganda-ganda la sakit kaki nyer...
sampai sekarang masih terasa..
sementara tengah larat ni baik basuh awal-awal...
lagi pulak dah nak puasa ni..
lagi la tak larat nanti...
^_^

kebanyakan M2b suka gune detergent ABD tu..
tapi husben nak yang ni..
husben cakap bau yang ni lagi sedap...
terpulang la..mane-mane pun boleh jek...
bila dah basuh bau nyer wangi jugak...
^_^

bila dah kering...
masa untuk melipat plak...
nasib baik la tengah rajin..kalau datang malas nyer mmg malas..
^_^

k la..
see u olls next entry...
=)

p/s : masa wat cek up hari tu nurse cakap kepala baby dah kat bawah...Gadis tengah sentiasa cakap ngan baby supaya kekalkan kedudukan tu sampai nak bersalin nanti...^_^
Moga semuanya di permudahkan...Aminnnn...

Comments

  1. wahhhh.. comel2 bju beby sume.. hehe.. insyaALLAH pasti sumenye slmt dn berjalan dgn lancar.. amin.. gadis, nk tnye la.. kalu preggy bleh mkn VCO softgel tu x??

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum along...hehehehe dah siap yer tunggu DZ kuar je...:)

    ReplyDelete
  3. bestnye sesi mendobi dah settel :p good mummy! leeza je belum.. baru part 1.. ceh bajek cm byk baju je :p hihi~ insyAllah hujung mggu ni abiskan :D xsaba!

    ReplyDelete
  4. comelnya...
    geram tgk brg2 baby.

    ReplyDelete
  5. btol2..time puasa nnt takut tak larat je nk buat itu ini.bila dah smpai waktu, mau gelabah semacam kn.itu x buat, ini x settle :D

    ReplyDelete
  6. suker tengok baju baby bersusun2 jemur macam tu..comel jer rase..[sekarang malas nak basuh baju] ;p

    ReplyDelete
  7. rajin betul..sy ni belum lagi.rasanya nak pakai mesin jugakla.guna yg gentle tu

    ReplyDelete
  8. debaran semakin memuncak dah ye ? hehehe..ok la tu hasben rajin membantu..nanti bila baby dah lahir, lagi banyak perkara yang hasben perlu berikan bantuan..kena rajin2 tolong buat kerja rumah dari sekarang..nanti tak la kekok sangat..

    ReplyDelete
  9. bestnye!! x saba nk tunggu turn iza mendobi plak, hihi

    ReplyDelete
  10. seronok kan basuh baju baby...terbelek2 ms nak masuk machine..cium2 dulu...geram..hehe

    ReplyDelete
  11. owh pakai sabun ni eh.rara x bli lg sabun basuh baju baby,cane nk basuh ni.heee

    ReplyDelete
  12. hui...rajinya
    manyak nya baju bby
    somel2 lak 2
    moga gadis mudah bersalin
    n sihat selalu bbynya
    amin

    ReplyDelete
  13. seronok sgt bila dah start mendobi baju baby ni, tak sabar nak tunggu baby lahir kan?

    tak lama lagi turn akak pulak..hehehee

    ReplyDelete
  14. Gadis, bila ye awak start mula bl barang2 bebi ni :)

    ReplyDelete
  15. @mrs gold

    Gadis dah start beli brg baby masa kandungan 5 bulan lagi...
    tapi beli sikit2 je dulu..
    buat semangat...hihihi

    ReplyDelete
  16. @mas saari

    tu la kak..
    mmg seronok sesangat...
    takut nanti lepas dah ade baby jadi malas plak..hihihi...

    xper nnti ade geng anak kiter..=)

    ReplyDelete
  17. @aneem

    heheh..
    banyak tu je dah terasa penatnyer..
    hihihi..

    Insyaallah..aminnn..

    ReplyDelete
  18. @Cikpuan rara

    husben Gadis suke bau sabun ni..
    mane2 pun boleh..
    yang penting bau baby..
    tu yg Gadis suke sgt..

    xper..nnti bile dah beli boleh basuh yer...=)

    ReplyDelete
  19. @Halimaton Hanafee

    mmg seronok bile basuh baju baby...
    sbb kecik sgt2 tu yang suke dok belek2 baju nyer..hihihi

    ReplyDelete
  20. @pipoq

    haah..
    mcm2 rase dh ader dh ni...
    hihihi..

    Alhamdullillah husben mmg rajin tolong Gadis...=)

    ReplyDelete
  21. @fifi tiez

    Gadis mmg pakai washing machine pun..
    tapi bile time nak bilas n spin jek..

    rendam tu gune tangan jek..=)

    ReplyDelete
  22. @aTy _faRed~

    hihihi...
    mmg best bile tengok baju bersusun2 mcm tu..

    ReplyDelete
  23. @ctmah

    tu yang Gadis buat awal2 tu..
    xde la kelam kabut nnti..
    mau sume x kena..hihihi

    ReplyDelete
  24. @S.n.Fariza

    tu la kan..
    sbb dier comel sgt...tu yang geram jek...=)

    ReplyDelete
  25. @maszull

    waalaikumussalam...

    haah..tunggu baby nak kuar je ni..=)

    ReplyDelete
  26. @MrS dOdOt_ShyG

    aminnn...

    mmg boleh makan..
    bergantung jugak dear..
    tapi yang penting mintak nasihat doktor yer..

    badan masing2 ni lain2...

    ReplyDelete
  27. 1st tyme basuh baju baby mang saited..sgup susun n sangkut satu persatu..bila dh slalu kna basuh baju baby..dh bosan..tambah2 stoking n bnda2 yg kecik2 tuh..rasa mcm nk kepit dekat penyepit byk2..bg cepat abis keje mnyidai..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....

Kek Coklat Moist Ni Sedap Ke?