Akar Fatimah...

Assalamualaikum...

Salam Aidilfitri buat jiran-jiran Gadis semua...
seminggu lebih juga Gadis tak jenguk blog Gadis ni...
maklumla raya kan...
lagi plak dah nak dekat waktu bersalin ni...

ada juga jiran-jiran ingat yang Gadis dah bersalin..
tapi lom lagi..
tanda-tanda sakit dah ada tapi palsu je..
huhuhu..

rasa macam dah tak sabar nak bersalin ni..
buat semua perkara serba tak kene je..
sabar je..^_^

Sekarang ni Gadis dah stay kat umah mak Gadis di JB sehingga habis pantang...
tinggal la husben sorang-sorang kat Serendah tu..
hihihi..

citer pasal akar fatimah tu..
makngah Gadis bagi akar fatimah ni....
dier suruh rendam dan air nyer diminum..
dan kalau mase rendam tu tengok akar tu kembang orang kata cepat bersalin atau senang bersalin...
Insyaallah..aminnn...
tapi tu semua dah tertulis samada susah atau senang kita bersalin..

 ni masa baru rendam...


selepas 30 minit direndam...

k la..
see u olss next entry..
^_^

p/s : baby masih main-main lagi dalam perut ni..hihihi..tapi dah asyik menegang je ni...huhuu

Comments

  1. haah kan..dah nak masuk 9 bulan,asyik mengeras jer.bjalan pun macam siput..hehe.selamat bersalin.. :)

    ReplyDelete
  2. woottt...woottt...cket je lg baby nak keluar...:)

    ReplyDelete
  3. Sy pn da try rendam ari jumaat lepas kot..ke ari sabtu tak hengat plak..hahaha..dia kalau kurang ranting lagi cepat kembang..kalau banyak sikit lambat sikit la nk kembang betul2..aritu rendam amek masa dekat sejam jugak la nk kembang. Harap2 dipermudahkan lah..nk minum air tu tak mungkin kottt..tak berani. Haha,

    ReplyDelete
  4. insyaallah..moga dipermudahkan segalanya..xsbr nk tgk baby GAdis..;)

    ReplyDelete
  5. beby yg nie selalu menegang tyme bring...aduhh...seksanye nk tdo...hehehe

    ReplyDelete
  6. kalau cpt kembang, org ckp x lama sangat dh tu...hehe tak sabar nk tunggu ur baby pop out!

    ReplyDelete
  7. @~ NANA ~

    tu la..
    ramai yang cakap mcm tu..
    Gadis pun dh x sbr nak tunggu baby keluar...
    =)

    ReplyDelete
  8. @adnil linda

    mmg betol pun..
    time nak tido mmg tegang yang amat..
    tido dh jadi x lena dah...=)

    ReplyDelete
  9. @Asz Miza

    owhhh ye ke...
    Gadis dah banyak kali jugak minum airnyer..

    ReplyDelete
  10. @fifi tiez

    mmg betol pun..

    sama la kiter yer...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik