Hasil Checkup 34 Minggu & Beg Hospital

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan yang ke 20..
Alhamdullillah...

Sekejap je dah puasa yang ke 20...
terus terang cakap Gadis mmg tak larat nak puasa...
ditambah dengan baby yang kurang gerak dalam perut..
nampak gayanya memang kene ganti je puasa tu..
huhuhu...
bila Gadis bukak puasa je..baby terus menendang dengan aktifnyer..
sampai la ke malam...
bertuah betul anak mama ni yer...
^_^

Semalam pegi check up kat KK Serendah untuk 34 minggu...

Berat : 54.9 naik 56.1 kg
HB : 10.6 naik 11.0
Tekanan Darah : 130/90 (naik yg tiba-tiba) bila cek BP ngan doktor 120/80 (ok pulak)
Position Baby : Ceph (Good Boy)
Jantung Baby : 142 (ok)
Air Kencing : Kotor

Disebabkan tekanan darah yang naik Gadis terpaksa buat cekup BP kat mana-mana farmasi atau klinik..
kene pantau la pulak, sbb pagi semalam mase pegi cek up mmg Gadis ada rase pening-pening kepala..
maybe sebab tak cukup tak tido agaknyer..
sebab tak cukup tido bukan nyer sebab apa...tapi sbb setiap setengah jam Gadis akan bangun untuk buang air..dengan sakitnyer dekat ari-ari tu..baby asyik menolak je ni...sabar je...
pinggang pun dah mula rasa sakit-sakit jek..
tu yang pegi cek up result utk air kencing kotor..
huhuhu...

 kene pantau ni BP..
^_^


pergerakan baby Alhamdullillah ok...
^_^

Lepas cek up Gadis terus buat transfer out dari KK Serendah sebab lepas ni Gadis akan follow up cek up kat JB..Raya ni balik JB sampai pantang...huhuhu...Cian husben kene tinggal lagi..huhuhu...

Barang nak pegi hospital pun dah siap...
dan segala barang baby yang nak dibawa balik JB semua dah siap..


 Dah siap dah..
^_^

k la..
see u olls next entry...
^^_

p/s : nurse cek perut Gadis semalam pastu siap cakap awak ni macam bersalin awal dari EDD ni..huhuu...EDD Gadis 15.09.2012...berdebor-debor jugak ni sbb kaki nampak mcm dah susut skit..hihihi..
husben siap cakap ngan baby dalam perut...baby keluar raya pertama je la...hihihi..
phheewwww...=)




Comments

  1. awak pun bersalin kat JB gak ye?nak bersalin kat hospital mana?nanti review hospital tau.. :)

    ReplyDelete
  2. eh rajinnye catitkan...saya kira guna hati je lagi2 bila tak kerja.

    ReplyDelete
  3. klu baby kuar ari raya, nmpk gaya mak baby raya d hospital lah..hehe..
    pjuk baby sruh kuar 31 Ogos..jd anak merdeka..:) tk care tau..

    ReplyDelete
  4. org johor gak ek?kat mana ye?
    mcm sket je brg2 yg nk di bwk ke jhr :) i punya penuh 1 bonet kot.silap hb mmg kena letak kat seat belakang gak :D

    ReplyDelete
  5. hehehe...semoga semua selamt...nie linda pn x kemas beg hospital lg...blur je...

    ReplyDelete
  6. akak pon dah kantoi pose..sebab susu kering anak asyik mengempeng satu hari suntuk mase die demam ritu...huhu..tapi kan..bagi akak ar..pose time pegnan lagi senang kot dari time nak berpose dengan nak susukan anak..:)-kene gigih..huhu

    ReplyDelete
  7. nurse tu sja nk bg u debar kan. tp u juz get ready je la. hehehe.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum along....wah !!! dia dah x sabo nak pakai baju baru tu hehehehe...sabo yer DZ...:)

    ReplyDelete
  9. best nya baby dh turun.rara baby last week x turun ag.hope nt dye akan turrun.

    ReplyDelete
  10. Alahai teringat2 plak ms pegnent2 dulu...beg bergondon bwk.tp last2 pkai 1 je bju utk baby balik..hehe

    ReplyDelete
  11. wah dah 34minggu dah hehe.
    samela hrtu pn my kena cek BP tu 2kali sehari. tapi ade juga terskip hahha.

    semoga dipermudahkan...:)

    ReplyDelete
  12. taknaklah raya pertama..org nk makan rendang..bawa bertenang yer DZ..sabo2.. :D :D

    ReplyDelete
  13. ekekke memang dik , bila puasa kita x makan kan .. soo bb pun tidoor aje , bila dah berbuka tuu haaaa ekeke

    alhamdulillah semua dah siap , semoga selamat sehingga ke kelahiran nanti ;)

    ReplyDelete
  14. ps : oh ya dikk , nak tanye macam mana buat link to the post tuu jadi kotak2 cantik dan senget2 tuu .. menarik lah .. sudi2 kan tunjuk ajar ;) TQ dik
    btahu akk di entry akk ye

    ReplyDelete
  15. Semoga selamat bersalin dan take care ya. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bantal Tungku Elektrik

Petua Orang Lama : Wanita Hamil Dilarang....

Dah Sekolah??