Bedung Atau Tak Bedung..

Assalamualaikum...

Alhamdullillah  semakin hari semakin sihat..
tapi pantang dari segi makan masih perlu dijaga..
yela,badan nak pakai lama.jadi  kene jaga atleast setahun..
jalan pun tak boleh laju mcm zaman anak dara dulu..kene berpada-pada..
maka Gadis ni jenis kalau buat keje nak pantas..
jadi rythm nyer kene tukar skit..
^_^

Kalau ikut cakap orang tua-tua, baby baru lahir elok la kalau bedung...
mula-mula Gadis pun tak tau apa tujuan nyer kalau baby ni perlu dibedung atau tak..
bila tanya mak Gadis, mak Gadis cakap salah satu sebab anak elok bedung ni supaya
anak bila time tido tak terkejut-kejut...jadi tido pun lena & lama dari tak bedung...
ada sbb lain lagi sebenarnya..
maybe mommies yang lain ada sbb lain kenapa anak perlu dibedung...

cube share skit..
^_^

Ada baby tak suka bila kiter bedung dier..
maybe dier rase rimas kot...lagi pulak dgn cuaca sekarang ni yang kdg2 panas kdg2 sejuk..
kalau panas mmg berpeluh la baby..
huhuhu..

Macam Darwisy mula-mula tak suka bila Gadis bedung...
tapi bila mak Gadis dah bedung pastu Gadis pun praktikkan bedung bila time dier nak tido..
Alhamdullillah..bila nak tido je,Darwisy mcm merelakan diri dier di bedung....
Moga jadi anak yang baik ye wahai anakku...
aminnnn...

dah siap dibedung...
jommm tido...
^_^


k la..
see u olss next entry..
^_^


p/s : petang ni mcm nak buat lempeng...cicah ngan gula...mmg sedap...=)

Comments

  1. bedung sbb xnak bagi terkejut.. budak2 kan br nk adapt ngn environment..ceh..cm terer jee

    ReplyDelete
  2. untunglah dia nak dibedung. hmm DZ dulu kalau kita bedung mmg dia buka sendiri. Kejap je dia lagi kuat ;(

    ReplyDelete
  3. Annaila sampai skang (6 bulan setengah) kene bedung lg klu nak tdo. hahaha

    ReplyDelete
  4. baik je muka darwisy kene bedung ekk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik