Dah balik Rumah...

Assalamualaikum...

Dah lama rasa nya tak update entry ni..
nak jenguk blog pun payah..
tapi blogwalking rumah jiran rajin pulak..
nampak sangan pemalas nak update kan...
hihihi..

Alhamdullillah Gadis & Darwisy dah balik rumah sendiri kat Antara Gapi Serendah ni..
hari tu sebelum raya dah cakap ngan rumah..
nanti bila aku balik,aku bawak kawan lagi sorang yer..
Alhamdullillah dah bawak balik dah pun..

Gadis pun dah lama sangat tinggalkan rumah..

Sebelum Gadis balik rumah ni..
Gadis risau jugak sebenarnyer kalau-kalau Darwisy meragam sebab suasana baru kan..
tapi bila dah sampai, Alhamdullillah Darwisy masih tido ikut time..bangun nak susu ikut time..
senang mama nyer ni..

Tapi tu la.
bila siang tu, masa memang agak terhad skit..
Darwisy akan bangun kol 6.30..
pastu dalam kol 7.30 mandikan dier..
lepas mandi Darwisy akan nak susu..
then main-main ngan dier pastu Darwisy tido dalam kol 8.30 pagi...
bila Darwisy dah tido jek, cepat-cepat mama nyer ni buat keje umah, masak, basuh baju dll..
tepat 11.30 pagi mesti dier bangun nak susu lagi..
nasib baik time mcm tu semua keje Gadis dah siap dah..
lega..
kalau nak makan tengah hari pun dh senang..

pastu kalau dah nak sampai waktu Maghrib je mesti kene bukak channel 106 astro oasis..
diam je bila dengar org berzikir atau mengaji kat channel tu..
dari dalam perut lagi Darwisy kalau dengar orang berzikir kat channel tu mestu menendang2 perut Gadis..
hihihi..
lepas je abis dalam kol 7.30pm, Darwisy terus nak tido sampai la esok pagi nyer..
tapi xde la terus menerus tido nyer..
dalam kol 1.30am & 4.30am mesti dier bangun nak menyusu..
^_^

mcm tu la rutin Gadis tiap-tiap hari selepas balik dari umah mak kat JB..
mula-mula mmg mencabar jugak la..
tapi rasanyer dah biasa dgn keadaan tu..
Alhamdullillah..

muka suka bila nak mandi..
dengan air liur basi nyer..
hihihi..
comel betul ucuk ucuk acam mama ni..
mmmmuuuaaaahhhhh...^_^

k la..
see u olls next entry..
^_^

p/s : lebat betul hujan petang-petang ni..

Comments

  1. amboi senyum.. kemain seronok ehh darwish.

    ReplyDelete
  2. hehee..kecik2 dah ada airliur basi ye. besar nanti, berpeta lah bantal. haha

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum along....awisy suka nyer die nak mandi penuh air liur baci lagi...hehehehe awisyyy muahhhhhh...udak ucuk2 acam ni....:)

    ReplyDelete
  4. @maszull

    waalaikumussalam...
    tau x per..mmg suke bile nk mandi..hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik