Bekerja @ Suri Rumah

Assalamualaikum..

cenoneng-cenoneng bangun pagi tadi dengan tiba2...
tiba-tiba pening kepala...
opssss jangan fikir lain yer..
tido salah bantal agaknyer..
hihihih..

dah lama sebenarnyer Gadis dok pikirkan hal ni..
selepas pindah ke Pahang, Gadis nak meneruskan hidup sebagai suri rumah atau pun bekerja...
mase pregnant dulu mmg dah cakap ngan husben nak keje lepas habis pantang nanti...
tapi bila masa tu tiba, hati ni jadi berat plak dengan tiba-tiba...
berat hati bila pandang muka Darwisy..
Tuhan je yang tahu mcm mana perasaan tu..
huhuhu...

bukan berat hati apa pun..
cuma memikirkan nak hantar rumah pengasuh kat sana..
dengan zaman sekarang yang macam-macam..
adoiii..
macam-macam rasa dalam hati ni..
huhuhu..

kalau tanya husben, dier cakap tak kisah..
kalau jadi suri rumah lagi bagus..
dah memang anak tu dengan kiter je kan..

tapi kekadang terasa nak pegang duit sendiri jugak...
teringan time bujang dulu..
bekerja & pegang duit sendiri..
best woooo...
tiap-tiap bulan bertukar je, baik handbag,baju & kasut..

kalau tanyer pendapat mak Gadis..
dengan senang nyer mak cakap..
buat biznes je la..
masa fleksible..
anak sentiasa dengan kiter..
idea yang bagus jugak tu
tapi bila dah bukak biznez ni, kene rajin 200%..
hihihi.
Gadis tengah dok pikir2kan biznes apa yang bagus untuk masa hadapan kami sekeluarga..
jiran-jiran ader cadangan tak?

buah hati pengarang jantung mama ni..
ucuk ucuk acam mama ni..
doakan yang terbaik untuk mama & papa yer sayang..
untuk kamu juga nanti bila dah besar..
Insyaallah...aminnnn...

k la..
see u ollss next entry..
^_^

p/s : nak sambung kemas barang nak pindah...=)




Comments

  1. kehidupan skrg menyebabkan isteri juga terpaksa bekerja.huhu..

    ReplyDelete
  2. jual tudung online ke, jual baju online ke ok gak..hehehe...semoga adala rezeki utk Gadis nanti yer..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum... have a nice day...

    ReplyDelete
  4. dear, pindah pahang tu area mana??
    itulah mmg ada pro n kontra nya jd suriruah ni..best sgt ble dpt jaga baby dgn tgn sndiri..tp ble fkr bab duit rse nk keje plak kan..alahaii..

    ReplyDelete
  5. omg kalau i kan...dok umah best...boleh tido..boleh bangun lambat. wakakakakakakak...

    buat bisnes pastry kot. i suka tu.

    ReplyDelete
  6. emm, kalo bekerja dari rumah? xpun kwn saya hantar kpd pengasuh dkt dgn tmpt keje ..

    ReplyDelete
  7. betul..jadilah WAHM..tapi memang penat jugak dgn baby 24jam, customer yg mcm2 perangai..kena byk bersabar..hee

    ReplyDelete
  8. Sama la.. sy pun tengah start memikirkan ni apa la bisnis yang boleh di buat? Kalau dapat bekerja dari rumah lagi best kan?

    ReplyDelete
  9. aah gadis..pernah merasa apa yg gadis rasa dulu...huh tp nk buat cm mana mamanya nak kerja nak pegang duit sendiri nak tolong suami so kenalah kerja demi anak dan keluarga...moga baby2 kita fhm mommy2 ye bekerja ...selamat berpindah ye gadis :)

    ReplyDelete
  10. alololo..comeinyeeeee :)

    https://www.facebook.com/EDazzleShop?bookmark_t=page

    ReplyDelete
  11. selalu cakap kat suami xnk kje..nak jaga sakina jer kat umah..sob3..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum along...mcm mana dah cari apa yg baik nak buat...mak lum tanya lagi tempat nak pi kursus tu...:)

    ReplyDelete
  13. jual cake online pun ok gak...tp yg lg best rasanya klau pandai menjahit lg mashyuk :)

    ReplyDelete
  14. Kak..sama nasib kite...tp sy da benti pon lepaz pantang.husben xnk org laen jg bby...tp mmg pon xsampai ati nk tggl bby. Klo bole mmg nk smbung keje...mule2 2 dlm dilema jgk la...xnk myusahkn husben tp husben yg mtk mcm 2... Redha je la dgn rezeki yg ade lps ni. Pon tpk jgk nk wat bisnes... Ari 2 nmpk akk dkt tesco rawang... Comel darwisy..;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik