Saturday, March 31, 2012

Scan Baby

Assalamualaikum


Selamat pagi jiran-jiran ku...
^_^

Semalam malam pegi scan baby kat klinik Aniza kat Bukit Sentosa...
ramai jugak klinik tu dah macam hospital..
[* tak sempat nak snap gambar sbb ramai..]
siap ada wad...tapi wad utk pesakit yang sakit biasa je..
kalau kat situ ada wad bersalin kan senang...
dekat je ngan umah, tak payah pegi jauh-jauh...
=)

kaunter pendaftaran pun cantik..
masa Gadis n husben daftar kat kaunter tu..
akak tu boleh tahan la banyak cakapnyer..hihihi..
tapi dengarkan aje..

Gadis : kak, saya nak buat scan baby..
Kakak klinik : adik dah bape bulan?
Gadis : dah 15 minggu nak masuk 16 minggu
Kakak klinik : kalau akak la dik, akak tak buat scan lagi sbb bukan nampak apa pun..
Gadis : tapi boleh buat scan jugak kan kak..sekadar nak tau baby sihat ke tak je...saya pun nak scan yang biasa je..
Kakak klinik : boleh je,tapi memang x nampak apa la..kecik sangat...

Gadis senyum je la..n terus amik nombor giliran n tunggu kat ruang menunggu...




sampai turn Gadis...
doktor pun cakap awak nak scan baby yer..
rasanyer mmg x nampak apa sangat ni dik..
kecik sgt baby nyer..

pada Gadis x perla..
ni 1st time..
rase excited nak tgk jugak walaupun x nampak...
terima je nnti..=)

Bila tengah scan je...
doktor cakap baby awak ni dah beso n dh nmpk..
saya x boleh nak snap sampai ke kaki..hihihi..




3 keping gambar ni je yang doktor bagi n kira ok la untuk di snap...
hihihi..
yeay, boleh simpan gmbr ni n tmpl dlm buku...=)

lama masa scan tu..
puas doktor nak cari jantina..
baby Gadis dok silang kaki je...
hihihi..

pastu siap nampak tangan dier gerak-gerak...
then masuk jari masuk mulut pastu tangan letak kat kpala...
kaki asyik menendang je..
doktor tu cakap anak awak ni tak tau dok diam ni..
hihihi...
sempat jugak baby toleh muka kat skrin nampak mata baby..
tapi lom sempat doktor nak snap gmbr,baby dah toleh tempat lain...
hihihi...
Gadis mcm tak percaya plak bila tengok skrin tu..
^_^

Alhamdullillah semua anggota badan dah ada..
doktor cakap baby sihat..
ikut berat dan ukuran baby dah 17 minggu..
tapi kalau kiraan KK baru 15 minggu..
huhuhu...

last skali dpt report dan 3 keping gmbr baby...
nnti dlm 6 bulan baru nk scan 4d...
nmpk clear punyer...


k la...
see u olls next entry yer...
^_^

p/s : pheww..boleh tahan jugak la doktor tu tekan perut ni...sakit..huhuhu

Wednesday, March 28, 2012

Bila Bosan Buat Ape?

Assalamualaikum...

Hari ni memang dalam mood yang serba tak kena dan macam-macam ..
Jadi bila Gadis bosan Gadis main game..


Game jenis ni Gadis main kalau rase bosan yang teramat
konon-kononnyer nak bagi ader mood balik la...huhuhu

ni jenis game Time management..ni slh satu nyer 
ader 47 jenis game Time management dlm folder Gadis ni..







Game ni main kalau time Gadis ada mood

sbb game-game mcm ni kene banyak berfikir dan adventure
ada 53 jenis hidden game mcm ni dalam lappy Gadis sampai ada yang sempat nak main..
sbb game mcm ni guna banyak masa mengadap lappy..kadang-kadang sampai 3 hingga 4 jam..tapi best..




ada jgk game jenis arcade..
kalau rase nk lumba kete atau geram Gadis main game jenis tu pulak...hihihi..

ok la, Gadis nk smbg main game Zombie tu..
see uollss next entry yer...
^_^

p/s : kalau jiran Gadis bila bosan buat apa yer?


Monday, March 26, 2012

Teringin Nak Masak Sendiri Tapi Tak Boleh...

Assalamualaikum...

Hari ni Monday Blues..
biase orang yang bekerja akan rasa macam tu...
tapi Gadis yang dok umah pun rasa Monday Blues..
kemalasan tahap melampau...
[*bukan ke semenjak pregnant mmg pemalas...hihi]

Weekend lepas xde apa aktiviti sangat...
cuma teringin sangat nak makan laksa yang masak kat umah sendiri...
tak nak beli punyer...
*mengade kan...

yang pasti Gadis memang tak boleh masak...
tak tahan...huhu..
jadi husben yang la kene masak...
tapi Gadis yang kene guide...
hihihi..
kesian husben Gadis...
*mcm-mcm kerenah ibu mengandung ni...hihihi

jom tengok...
kihkihkih...

 ni yang paling Gadis tak tahan bau nyer...
muntah-muntah jadinyer...
hihi

 dah pandai dah...
hihihi...



 isi ikan yang dah blend

 dah siap...
^_^

dari dapur husben panggil...
''hney, laksa dah siap...meh makan...''

Gadis mmg suke...
rase pun mcm yang Gadis masak n mak masak...

p/s : Alhamdullillah berat naik tapi sekilo jek...^_^

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday : ~ Mengira Minggu

Assalamualaikum...


k la..
see u olls next entry...
^_^

p/s : Gadis dah lepas 1st trimester still muntah-muntah..jiran M2b masih muntah-muntah ke selepas 1st trimester?   

Monday, March 19, 2012

1st Time...

Assalamualaikum...

hai jiran-jiran Gadis...
sihat tak semuanya..?
Gadis harap semuanya baik n sihat sejahtera...
yang penting happy je...
^_^

ape yang 1st Time tu kan...
kalau nak tau ..
semalam 1st time Gadis dan husben tengok wayang...
klakar kan...
tak percaya...
memang betol...sepanjang kisah kami bercinta memang tak pernah tengok wayang...
hahaha...
kalau ader jenjiran yang tak tau kisah kami..
meh klik ( LINK ) ni..

tibe-tibe je husben ajak tengok wayang...
skali citer yang nak tengok citer SeeFood...

kagum jugak dengan anak Malaysia yang mampu buat filem cartoon mcm negara luar...
tapi penceritaan dalam cerita kurang tarik perhatian Gadis..
masing-masing punyer pendapat lain-lain... 
tapi ok la kalau nak happy kan diri bila tengok citer ni..

movie start kol 9.30pm..
kitorg sampai awal..
ape lagi kan..
jenjalan dulu kat D Curve tu..
husben ckp bawak baby jenjalan...hihihi...
best jugak pegi situ..
beso bebenor rasenyer...x larat dah Gadis nak jalan-jalan sangat...
^_^



pegi makan Mc D dulu..
sambil makan dok tengok orang shopping brg IKEA yg tgh sales tu..
nak pegi mmg x larat nak berjalan dah...hihihi...

tengah syok makan..
skali ternampak plak Halim Othman & 2 org aweks yang cun...melintas dari IKEA...
opsss...sempat bergosip plak...
hihihi...

pastu sambung jenjalan jap...
singgah kedai buku MPH...
terus capai buku ni...

seronok betul bile husben belikan...
hihihi...
husben tanyer mane tau pasal buku ni...
Gadis ckp ngan husben...m2b blogger punyer info...
hihihi...
mmg banyak betol info dalam buku ni...
sangat digalakkan beli untuk ibu hamil...
^_^

dah jom pgi tengok wayang..
jakun tol Gadis ni..



dah habis terus balik umah...
kaki dah rase mcm nak tertanggal...
hihihi...

see u olls next entry...


Wednesday, March 14, 2012

Wordless Wednesday : 12 ~ Teringin Nak Makan Ni

Assalamualaikum...

Gadis bukak je laptop terus terpikir nak makan lauk ni..
nak mak  a.k.a Grandmama yang masak plak tu...
adessss...
huhuhu...

 Asam Pedas Ikan Pari...
daun kesom yg sedap 2...

 Mee Bandung...
mmg superb...

Laksa..
Paling pebret...
hari tu husben dh belikan...
rase tak sama...
huhuhu..

 Udang Masak Sambal...
Nyumnyum...

 Ayam Paprik..
Perghhh...^_^

 Sotong Oren msk smbl ni kalau mkn ngan ikan masin lgi sedap...

Sotong ring ni pun same...

cukup lauk utk seminggu...
Masyaallah...sedapnyer...terliur...
huhuhu

p/s : nmpk mcm bnyk nk mkn tapi bile mkn sikit je....=)

Sunday, March 11, 2012

Kembali Berblogging...

Assalamualaikum...

pheeewwww...
teramat lama Gadis tak update ni...
bukan sengaja tak nak update..
tapi Gadis megalami mabuk teruk..
ni pun still mabuk lagi..
tak boleh masuk dapur..
masak pun tak boleh..
huhuhu...

ape kabar ek semua jiran-jiran Gadis yer..
walaupun Gadis tak update apa-apa...
tapi tiap-tiap hari Gadis baca entry-entry yang ada...
ada yang dah selamat menjadi seorang isteri...
ada yang dah selamat jadi seorang ibu..
Alhamdullillah..
syukur...
Tahniah Gadis ucapkan..
^_^

sbnrnyer Gadis dah seminggu ikut husben balik Serendah, Rawang..
setelah sebulan lebih Gadis berada di JB...
mak Gadis yang jaga...
seronok baby bila grandmama dier jaga...
setiap kali nak makan je siap bersuap..
manja betol...
hihihi...

otw nak balik Serendah hari tu..
terus pegi Jeram...(kat sempadan Perak rasenyer dh dkat kat Pantai Remis)
mmber Perodua husben ada wat gathering utk shift dier...
best jugak tempat tu...
ala-ala Umbai kat Melaka..

kami sampai je sane 
punyerla penuh hai...
nasib baik dah booking awal-awal..

kat sini makan seafood...
ikan bakar..
dan macam-macam lagi...
tapi Gadis tak boleh makan semua..
Gadis makan mana yang selera nak makan kat tekak je...
rugi kan..
nak buat macam mana...hihihi

semenjak pregnant malas nak menaip sgt2...
hihihi..
jadi kiter layan gambar je la yer..
jommmmm....
^_^

 baru sampai...
full parking..

 kat sini yang kami makan...

 area tpt makan...
tak amik semua area...
sbnrnyer luas kat sini...

 kerang bakar...
mmg best..
beso-beso plak tu...
^_^

 ada lagi geng yang lom sampai...

 sempat posing lagi walaupun tgh menahan bau makanan yg tgh masak..
tak tahan...
^_^

sedapppp...
adik Gadis yang no2 tu kalau tengok pasti terliur...
hihihi

 suku hidangan baru sampai...
=)

 ni pepahat...
Gadis tak tau nak makan macam mane...
husben ckp sedap macam kupang...
tapi tekak Gadis tak selera nak makan...
^_^

 ketam masak sambal...

 ketam masak blackpepper...

 masak sweet sour..

 ikan pari bakar ade..
sotong goreng tepung ade...
sotong masak sambal ader...
sayur khailan..
sayur kangkung...
macam-macam lagi la...

 last-last dlm bnyk2 lauk..ini je yang gadis terlarat nak makan...
dh rase cukup kenyang dah...
Alhamdullillah..

 Gadis dh kenyang..
husben lom kenyang lagi...
sampai clear semua dier makan..
hihihi

time to balik...
ni je yang tinggal..
banyak kan..
hihihi..


k ls..
see u olls nest entry...
^_^