Posts

Showing posts from March, 2012

Scan Baby

Image
Assalamualaikum

Selamat pagi jiran-jiran ku... ^_^
Semalam malam pegi scan baby kat klinik Aniza kat Bukit Sentosa... ramai jugak klinik tu dah macam hospital.. [* tak sempat nak snap gambar sbb ramai..] siap ada wad...tapi wad utk pesakit yang sakit biasa je.. kalau kat situ ada wad bersalin kan senang... dekat je ngan umah, tak payah pegi jauh-jauh... =)
kaunter pendaftaran pun cantik.. masa Gadis n husben daftar kat kaunter tu.. akak tu boleh tahan la banyak cakapnyer..hihihi.. tapi dengarkan aje..
Gadis : kak, saya nak buat scan baby.. Kakak klinik : adik dah bape bulan? Gadis : dah 15 minggu nak masuk 16 minggu Kakak klinik : kalau akak la dik, akak tak buat scan lagi sbb bukan nampak apa pun.. Gadis : tapi boleh buat scan jugak kan kak..sekadar nak tau baby sihat ke tak je...saya pun nak scan yang biasa je.. Kakak klinik : boleh je,tapi memang x nampak apa la..kecik sangat...
Gadis senyum je la..n terus amik nombor giliran n tunggu kat ruang menunggu...



sampai turn Gadis... doktor pun cakap awak nak …

Bila Bosan Buat Ape?

Image
Assalamualaikum...
Hari ni memang dalam mood yang serba tak kena dan macam-macam .. Jadi bila Gadis bosan Gadis main game..

Game jenis ni Gadis main kalau rase bosan yang teramat konon-kononnyer nak bagi ader mood balik la...huhuhu
ni jenis game Time management..ni slh satu nyer  ader 47 jenis game Time management dlm folder Gadis ni..






Game ni main kalau time Gadis ada mood
sbb game-game mcm ni kene banyak berfikir dan adventure ada 53 jenis hidden game mcm ni dalam lappy Gadis sampai ada yang sempat nak main.. sbb game mcm ni guna banyak masa mengadap lappy..kadang-kadang sampai 3 hingga 4 jam..tapi best..



ada jgk game jenis arcade.. kalau rase nk lumba kete atau geram Gadis main game jenis tu pulak...hihihi..
ok la, Gadis nk smbg main game Zombie tu.. see uollss next entry yer... ^_^
p/s : kalau jiran Gadis bila bosan buat apa yer?

Teringin Nak Masak Sendiri Tapi Tak Boleh...

Image
Assalamualaikum...
Hari ni Monday Blues.. biase orang yang bekerja akan rasa macam tu... tapi Gadis yang dok umah pun rasa Monday Blues.. kemalasan tahap melampau... [*bukan ke semenjak pregnant mmg pemalas...hihi]
Weekend lepas xde apa aktiviti sangat... cuma teringin sangat nak makan laksa yang masak kat umah sendiri... tak nak beli punyer... *mengade kan...
yang pasti Gadis memang tak boleh masak... tak tahan...huhu.. jadi husben yang la kene masak... tapi Gadis yang kene guide... hihihi.. kesian husben Gadis... *mcm-mcm kerenah ibu mengandung ni...hihihi
jom tengok... kihkihkih...
 ni yang paling Gadis tak tahan bau nyer... muntah-muntah jadinyer... hihi
 dah pandai dah... hihihi...


 isi ikan yang dah blend
 dah siap... ^_^
dari dapur husben panggil... ''hney, laksa dah siap...meh makan...''
Gadis mmg suke... rase pun mcm yang Gadis masak n mak masak...
p/s : Alhamdullillah berat naik tapi sekilo jek...^_^

Wordless Wednesday : ~ Mengira Minggu

Image
Assalamualaikum...

k la.. see u olls next entry... ^_^
p/s : Gadis dah lepas 1st trimester still muntah-muntah..jiran M2b masih muntah-muntah ke selepas 1st trimester?

1st Time...

Image
Assalamualaikum...
hai jiran-jiran Gadis... sihat tak semuanya..? Gadis harap semuanya baik n sihat sejahtera... yang penting happy je... ^_^
ape yang 1st Time tu kan... kalau nak tau .. semalam 1st time Gadis dan husben tengok wayang... klakar kan... tak percaya... memang betol...sepanjang kisah kami bercinta memang tak pernah tengok wayang... hahaha... kalau ader jenjiran yang tak tau kisah kami.. meh klik ( LINK ) ni..
tibe-tibe je husben ajak tengok wayang... skali citer yang nak tengok citer SeeFood...
kagum jugak dengan anak Malaysia yang mampu buat filem cartoon mcm negara luar... tapi penceritaan dalam cerita kurang tarik perhatian Gadis..
masing-masing punyer pendapat lain-lain...  tapi ok la kalau nak happy kan diri bila tengok citer ni..

movie start kol 9.30pm.. kitorg sampai awal.. ape lagi kan.. jenjalan dulu kat D Curve tu.. husben ckp bawak baby jenjalan...hihihi... best jugak pegi situ.. beso bebenor rasenyer...x larat dah Gadis nak jalan-jalan sangat... ^_^


pegi makan Mc D dulu.. sambil makan dok …

Wordless Wednesday : 12 ~ Teringin Nak Makan Ni

Image
Assalamualaikum...
Gadis bukak je laptop terus terpikir nak makan lauk ni.. nak mak  a.k.a Grandmama yang masak plak tu... adessss... huhuhu...
 Asam Pedas Ikan Pari... daun kesom yg sedap 2...
 Mee Bandung... mmg superb...
Laksa.. Paling pebret... hari tu husben dh belikan... rase tak sama... huhuhu..
 Udang Masak Sambal... Nyumnyum...
 Ayam Paprik.. Perghhh...^_^
 Sotong Oren msk smbl ni kalau mkn ngan ikan masin lgi sedap...
Sotong ring ni pun same...
cukup lauk utk seminggu... Masyaallah...sedapnyer...terliur... huhuhu

p/s : nmpk mcm bnyk nk mkn tapi bile mkn sikit je....=)

Kembali Berblogging...

Image
Assalamualaikum...
pheeewwww... teramat lama Gadis tak update ni... bukan sengaja tak nak update.. tapi Gadis megalami mabuk teruk.. ni pun still mabuk lagi.. tak boleh masuk dapur.. masak pun tak boleh.. huhuhu...
ape kabar ek semua jiran-jiran Gadis yer.. walaupun Gadis tak update apa-apa... tapi tiap-tiap hari Gadis baca entry-entry yang ada... ada yang dah selamat menjadi seorang isteri... ada yang dah selamat jadi seorang ibu.. Alhamdullillah.. syukur... Tahniah Gadis ucapkan.. ^_^
sbnrnyer Gadis dah seminggu ikut husben balik Serendah, Rawang.. setelah sebulan lebih Gadis berada di JB... mak Gadis yang jaga... seronok baby bila grandmama dier jaga... setiap kali nak makan je siap bersuap.. manja betol... hihihi...
otw nak balik Serendah hari tu.. terus pegi Jeram...(kat sempadan Perak rasenyer dh dkat kat Pantai Remis) mmber Perodua husben ada wat gathering utk shift dier... best jugak tempat tu... ala-ala Umbai kat Melaka..
kami sampai je sane  punyerla penuh hai... nasib baik dah booking awal-awal..
kat sini …