Posts

Showing posts from April, 2012

Makan, Makan, & Makan

Image
Assalamualaikum..
Dah petang-petang macam ni baru rase nak update... pagi mood nak tekan keyboard ni malas je rasenyer.. huhuhu..
kadang-kadang tu 1 hari suntuk xde mood nak update.. kalau blogwalking rajin la.. hihihi.. semalam baru la dapat jenjalan ngan husben, tu pun sbelah malam.. tunggu husben balik keje baru jenjalan.. husben keje jek.. orang cuti dier keje, orang keje dier keje n orang keje baru dier cuti.. hihihi.. nasib baik la isteri nyer ni memahami.. ^_^
semalam pegi JJ Rawang jek.. saje jalan-jalan n window shopping.. kebetulan ader offer utk Jcard.. tapi mcm biase jek offer nyer.. xdela gempak sgt kot.. hihihi.. last-last perut pun dah berbunyi dengan girangnyer.. jom kiter pegi makan... ^_^
Gadis makan kat sini... 1st time masuk.. ^_^
order kat restaurant ni mcm nk beli brg kat IKEA..hihihi.. pilih menu pastu tulis sendiri dalam form yang dier dh sediakan.. tapi Gadis x sempat nak snap gmbr tang tulis-tulis tu.. ^_^
pilih jek nak makan ape.. semua ada..

air pun nampak semua sedap.. x tau nak minum ape…

Happy Bezday To Me...!!!!

Image
Assalamualaikum...
Selamat Hari Lahir ku yang ke 25 tahun... sekejap jek umur dah 25 tahun... Alhamdullillah...


bezanya tahun ni Gadis sambut dengan husben.. jauh ngan family... sebelum ni celebrate ngan family... huhuhu.. xperla..dah berumahtangga ni lain skit... ^_^
Hadiah paling bermakna tahun ni eh? baby Gadis yang dalam perut ni.. hihihi... Alhamdullillah..syukur padaMu Ya Allah...
Tapi sebenarnyer 2 minggu lepas Gadis dah dapat hadiah bezday ... awal-awal dah dapat tapi x update jek.. hihihi... mak n ayah Gadis yang bagi hadiah bezday tu..
siap pos lagi..
anaknyer ni nk balik JB lambat lagi..
=)

Terima Kasih mak n ayah...
luv both of u too muchh...
mmmuuuaaahhhh....




1 set siap seluar..
dh tambah baju pregnant dalam wardrobe..
yeeehaaaa..
^_^

ok la..
see u olss next entry yer...
=)

p/s : husben tanyer nak hadiah aper? heheheh...^_^


Kad Nikah Dah Dapat...

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi jiran-jiran... Gadis mmg malas betul nak update entry tau... tapi kalau blogwalking n comment tu rajin la pulak.. hihihi.. suke menyinggah umah orang jek.. ^_^
Baby pun sekejap jek dah 19 minggu.. Alhamdullillah...baby sihat tapi mama nyer je masih muntah-muntah... huhuhu.. demi baby,mama kuatkan jugak diri ni... ^_^
Minggu lepas ayah Gadis tolong Gadis amikkan kad nikah kat pejabat agama Johor Bahru... Alhamdulillah dah siap dah.. sekejap jek siap rupenyer x sampai 2 bulan pun mcm yang dikatakan oleh pegawai pej agama tu.. ^_^
Tapi kad nikah tu x de pada tangan Gadis lagi sebenarnyer.. sbb mcm x brani nak sowh ayah Gadis poskan kat Gadis.. kang tetibe hilang plak.. haru jadinyer.. tunggu Gadis balik JB nnti la baru amik.. wat sementara ni Gadis cume pegang surat nikah sementara je dulu.. hihihi..
Mak Gadis yang updated dulu pasal kad nikah ni.. jadi amik gambar pun dari blog Mak Gadis jek.. ^_^
nak buat kad nikah ni senang je.. pegi kaunter bagi sijil sementara nikah sbb untuk d…

Wordless Wednesday : 14 ~ Susu Ibu Mengandung

Image
Assalamualaikum...
Susu ni la yang Gadis minum sepanjang pregnant..
 mula-mula tanyer husben ni susu budak  sbb 4+ ke atas.. pastu tanyer kat kedai, untuk ibu mengandung pun boleh minum.. ^_^
Sebelum ni Gadis minum macam-macam jenis susu ibu mengandung.. semuanya muntah balik... sampai tak lalu nak minum susu.. bila Gadis minum susu  ILHAM ni, Alhamdullillah tak muntah-muntah pun..
Bila belek-blek kotak baru perasan yang susu ni ada terapi Al-Quran.. Ada 3 perisa, Ceklat, Madu & Vanila...
Untuk baby yang baru lahir punyer susu pun ada jugak... nnti pgi try tengok laman web dier kt kotak tu tau utk info lebih lanjut.. ^_^
p/s : ni dh bukan Wordless Wednesday dh ni..panjang betul bercerita...M2B yang lain minum susu ape yer? ^_^

Oppss..Dapat Hadiah Kahwin Lagi...!!!

Image
Assalamualaikum..
Alhamdullillah Gadis baru je lepas pegi cek baby kat KK Serendah.. semua nya ok.. tapi berat je tak naik.. timbang kat umah naik sekilo.. timbang kat KK tak naik pun berat badan.. doktor suruh makan 5 kali sehari.. phewww...pening jgk.. sbb Gadis ni bukan tak selera makan..tapi kenyang je dan tak rasa lapar.. pelik tol.. hihihi..
Tapi yang paling Gadis tak sangka Gadis masih dapat hadiah kahwin lagi ni.. Alhamdullillah...rezeki jangan di tolak.. hihihi..
ini la hadiahnyer.. best jugak.. nnti senang kalau nak buat rumah terbuka.. ^_^
k laa.. see u ollss next entry... ^_^
p/s : semenjak 2 menjak ni asyik nak tido je...hihihi