Thursday, December 27, 2012

Disebabkan Domain Baru, Hilang Semua BLoglist...!!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jenjiran Gadis semua...
^_^

Semenjak 2 menjak ni Gadis rajin tengok email..
hihihi..
selalu kalau bukak tapi xde email yang baru pun masuk..tu yang malas nak tengok..
jadi semenjak daftar nak domain baru minggu lepas..
tu yang asyik dok tengok email je..

Alhamdullillah..
Gadis dah bertukar domain dari 

gadisathome.blogspot.com
kepada 
www.gadisathome.my

Tapi yang buat Gadis rase x best nyer sbb semua bloglist Gadis hilang...
adessss...
nk perubahan kan...
huhuhu..



Pada semua jenjiran Gadis tolong tinggalkan link kat blog Gadis semula yer...
Gadis nak baca entry korang ni..
huhuhu

^_^

k laa..
see u olss next entry..
=)

p/s : tak cukup tido ni..malam tadi mengemas all out untuk pindah ke pahang hari ahad ni...^_^


Monday, December 24, 2012

Nak Domain Free..!!! Meh Terjah...!!!

Assalamualaikum...

Walaupun tgh sibuk packing barang nak pindah ni..
tapi blog tetap kene jengah..
kalau tak banyak entry jiran-jiran tertinggal..
no no no..
hihihi...

pagi-pagi lagi mak Gadis dah msg Gadis..
nak domain free tak..
alaa..yang mcm blog femes-femes tu...
xxxxxx.com.my
Gadis tengah nak domain free terus bukak laptop..
mandikan Darwisy pastu susukan dier terus bukak laptop...

Untuk permulaan free untuk pendaftaran domain baru..
harga asal rm200.00
so tgh promosi ni baik grab cepat-cepat...

permulaan free dalam masa setahun..
dan untuk tahun ke seterusnya hanya rm20.00 shj...

so jom terjah blog ni..
ikut langkah-langkah yang dier ajar..


cepat-cepat yer..
sampai 25 Disember 2012 je..
k laa..
see u olss next entry..
^_^


Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday : 23 ~ The Rock ^_^

Assalamualaikum...

Hari tak payah taip entry panjang-panjang..
^_^

Mata kononnyer nak mcm The Rock..
hahhah..
agaknyer time Gadis pregnant dulu husben suka tgk WWF pastu buat kening The Rock..
hahhaha..

Tapi jari tetap nak masuk mulut..
^_^

k laa..
see u ollss next entry..
=)

Tuesday, December 18, 2012

Beg Berjenama @ Beg Tidak Berjenama

Assalamualaikum...

Selamat pagi wahai jiran-jiran ku..
^_^

Pagi-pagi ni dah nak tanya pendapat jiran-jiran semua...

Mana satu yang menjadi pilihan..
Beg Berjenama @ Beg Tidak Berjenama..??

Kalau beli beg berjenama harganya memang ratus kadang-kadang sampai ribu..
tapi kalau ada duit tak jadi masalah kot..
untuk diri sendiri..

Kalau yang takde jenama harganya jauh lebih murah daripada yang berjenama..
silap-silap kalau beli yang jenama dengan harga rm500 la kononnye, yang tak jenama boleh dapat 10 handbag dengan pelbagi warna, corak ikut citarasa kita...

Yang pasti boleh tukar-tukar selalu..
kalau yang jenama dapat 1 je, pakai sampai habis baru dapat beli yang baru..

Tengah dok fikir-fikir jugak ni kan..
tapi Gadis tak pernah beli beg jenama sampai yang diluar kemampuan Gadis..
time belum kahwin dulu bukan main lagi..
keje lak tu..
setiap satu bulan perkara yang Gadis akan beli handbag & kasut & baju..
memang seronok..
pegang duit sendiri..
takde jenama tapi cantik memang beli aje..
=)

bila dah kahwin, dah anak plak tu..
handbag kalau boleh nak beli yang besau..senang nak letak botol susu,diapers & apa keperluan kalau nak berjalan..
senang & tak payah bawak banyak2 beg..
hihihi...

lagi pulak zaman sekarang ni banyak beg yang murah-murah tapi cantik..
lagi kalau pegi GM Klang..
hahhaha..

Kalau dah jadi suri rumah ni..
x nak la mintak lebih-lebih kat husben..
kalau husben bagi kira reward untuk kiter..
Alhamdullillah...

Tapi macam teringin jugak nak pakai beg berjenama macam zaman anak dara & time keje dulu kan..
hihihi..
kalau kasut Gadis tak kisah sangat ..
janji sedap dipakai..
^_^

Masih memikirkan yang mana menjadi pilihan..
=)

k laa..
see u olss next entry..
^_^


p/s : Hari ni nak masak Tom Yam Campur...sedapppp....=)

Monday, December 17, 2012

Jalan-Jalan, Makan-Makan, Menan Darwisy

Assalamualaikum...

Alhamdullillah masih berpeluang bernafas di muka bumi Allah...
bersyukur padamu Ya Allah

pagi-pagi Gadis dah update entry ni..
biasala, kalau Darwisy dah tido mmg senang skit keje mama nyer ni..
masak untuk tengah hari, pagi2 tadi Gadis dah siapkan..
kemas umah & segala macam keje semua DONE !!!

untuk entry Gadis yang bekerja atau suri rumah tu..
semua bagi komen membina untuk Gadis buat pilihan samada nak bekerja atau suri rumah..
jadi Gadis dah buat pilihan...
dah pilihan tu Gadis akan usahakan sehingga Gadis berjaya...
Insyaallah..aminnnn...

opsss...
hari rabu yang lepas bezday husben Gadis...
dengan best nyer husben cakap 
``tak payah masak la hari ni hney..
sayang belanja makan, ``
isterinya ni senyum sampai ke telinga la kan..
hahhaha...

mula-mula husben bawak jln kat Wangsa Walk Mall
pastu Kitorg pegi JJ Rawang yang dekat je tu..
dapat jugak berjalan kan..
hihihi..
dah sampai terus makan..
makan kat Kenny Rogers
sebenarnyer Gadis pernah makan sekali je..
tu pun ntah zaman bila...
ni kali kedua..
makan ngan husben ngan Darwisy..

Darwisy mula-mula baik je...
bila feel dier dh dtg..asyik nak pegang je..
dah tak nak dok stroller...

 mase ni mood dier ok lagi..

haaa kan dah...
``mama, Darwisy tak nak dok dalam stroller..``
sabor je la..
makan dah kene gilir2 ngan husben..

 sedappp...
^_^

 ^_^


husben kene pegang Darwisy dulu..
Gadis dah sudah makan baru la Gadis pegang Darwisy..
tengok tu,bukan tau dok diam-diam..hihihi
Darwisy2..

lepas makan kitorg round-round dulu..
pastu Darwisy dah ngamuk nak tido..
dah terus xde nak jln-jln lagi..
masuk kete terus tido..
tapi husben sempat ajak singgah Tesco jap..
katanya nak beli Darwisy menan..
layankan je..

sampai je Tesco..
Darwisy fresh balik...
diam je & biasala dier..jari sentiasa di mulut..
hihihi..

sampai tempat menan..
ada offer plak khemah budak-budak & bola nyer skali..
husben terus amik je la..

ada macam-macam bentuk..
nak kete jugak..
bila tunjuk kat Darwisy bentuk kete ni..
bukan main suka lagi dier..
hihihi..

Khemah tu harga sebelum offer 79.90
dah offer tinggal 39.90

bola tu sebelum offer 39.90 (100 biji)
dah offer tinggal 19.90

tapi dah cakap ngan husben..
x yah bukak dulu la..
rumah tengah sibuk nak pindah...
faham-faham je la kan umah nak nak pindah mcm mane rupenye..
dah sampai umah kat Pahang tu baru kita bukak..
hihihi..

k laa u olls..
see u next entry yer..
^_^

p/s : kalau dinding warna kuning, langsir sesuai kaler ape?
dalam kepala nak buat tema hitam kuning ni..^_^
ada cadangan tak ?

Thursday, December 13, 2012

Spontan Khamis : 3 ~ Meniarap????

Assalamualaikum...

Hari ni  mmg spontan Khamis..
Darwisy bagi hadiah bezday untuk papanyer semalam...
hihihi....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Surprise papa....!!!!

 yeay..
Darwisy dah besar skit...hihihi

geram tengok Darwisy..

k laa..
see uolls next entry..
^_^

Wednesday, December 12, 2012

Selamat Hari lahir buat suamiku...

Asslamualaikum...

Juz nak ucapkan Selamat Hari Lahir buat suami ku yang tercinta
semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki..
n moga ikatan perkahwinan yang kita bina bahagia hingga jannah...
aminnnn...


k laa..
see u olss next entry..
^_^

p/s : Husben nak belanja makan...yeeehaaaaa..=)

Tuesday, December 11, 2012

Bekerja @ Suri Rumah

Assalamualaikum..

cenoneng-cenoneng bangun pagi tadi dengan tiba2...
tiba-tiba pening kepala...
opssss jangan fikir lain yer..
tido salah bantal agaknyer..
hihihih..

dah lama sebenarnyer Gadis dok pikirkan hal ni..
selepas pindah ke Pahang, Gadis nak meneruskan hidup sebagai suri rumah atau pun bekerja...
mase pregnant dulu mmg dah cakap ngan husben nak keje lepas habis pantang nanti...
tapi bila masa tu tiba, hati ni jadi berat plak dengan tiba-tiba...
berat hati bila pandang muka Darwisy..
Tuhan je yang tahu mcm mana perasaan tu..
huhuhu...

bukan berat hati apa pun..
cuma memikirkan nak hantar rumah pengasuh kat sana..
dengan zaman sekarang yang macam-macam..
adoiii..
macam-macam rasa dalam hati ni..
huhuhu..

kalau tanya husben, dier cakap tak kisah..
kalau jadi suri rumah lagi bagus..
dah memang anak tu dengan kiter je kan..

tapi kekadang terasa nak pegang duit sendiri jugak...
teringan time bujang dulu..
bekerja & pegang duit sendiri..
best woooo...
tiap-tiap bulan bertukar je, baik handbag,baju & kasut..

kalau tanyer pendapat mak Gadis..
dengan senang nyer mak cakap..
buat biznes je la..
masa fleksible..
anak sentiasa dengan kiter..
idea yang bagus jugak tu
tapi bila dah bukak biznez ni, kene rajin 200%..
hihihi.
Gadis tengah dok pikir2kan biznes apa yang bagus untuk masa hadapan kami sekeluarga..
jiran-jiran ader cadangan tak?

buah hati pengarang jantung mama ni..
ucuk ucuk acam mama ni..
doakan yang terbaik untuk mama & papa yer sayang..
untuk kamu juga nanti bila dah besar..
Insyaallah...aminnnn...

k la..
see u ollss next entry..
^_^

p/s : nak sambung kemas barang nak pindah...=)




Wednesday, December 5, 2012

Nak Let Go Botol TT..

Assalamualaikum...

Selamat Pagi jiran-jiran semua...
pagi ni Gadis nak let go pre-loved botol Tomee Tippee...

Botol TT yang 260ml ade 2 botol yang Gadis nak let go..
botol ni dah digunakan tetapi masih dalam keadaan baru sbb Darwisy gune botol ni hanya 2 kali je..
lepas tu Gadis guna botol TT yang kecik..sbb terasa besar sangat botol nyer yg ni..
Darwisy dah la kecik je..
x kene ngan orang..
huhuhu


Kuantiti yang nak di jual : 2 botol Tommee Tippee (260ml)
Harga : RM 15.00 untuk 1 botol (tidak termasuk postage)

kalau ada sesiapa yang berminat nak beli botol ni
pm Gadis kat Fb Gadis yer..



Tuesday, December 4, 2012

Tutup Awal La Pulak...

Assalamualaikum..

Semalam genap Darwisy umo 3 bulan..
Alhamdullilah..
dah macam-macam pandainyer...
^_^

Minggu yang lepas Gadis balik umah mak mertua kat Klang..
kalau dah balik Klang ni Gadis memang ajak husben berjalan je..
yela asyik pegi Tesco & JJ Rawang jek...
tukar angin plak...

masa sampai umah mak mertua tak terus pegi..
dah nak balik Rawang baru la nak pegi..
biasela kalau dah sampai umah mertua...buzy melayan budak-budak..
yang kiter ni of course la berbual je kan..
sampai terlupa..
niat di hati ni nak pegi GM Klang yang baru bukak kat tempat baru..

kitorg pegi jenjalan masa dah nak balik Rawang..
dalam kol 6.30 baru bertolak..
skali sampai GM dalam lepas maghrib mcm tu...
biasela hari cuti kete mmg banyak...

bila dah sampai kitorg pun bersemangat la ni nak masuk GM..
sekali tengok kedai semua tutup jek..
macam x bukak lagi tau..
skali rupenyer kitorg ni yang kuno..
GM Klang tutup pukul 7.00pm..
adoiii..kecewa nyer rase..
huhuhu..

patutla mase nak parking, jem jalan org nak balik
rupenyer mmg dah tutup..
mmg la diorg  semua balik..
hahahah...
sabo je la kan..

Gadis pun tak tau samada GM yang bangunan lama pun tutup waktu yang sama...
kalau tutup waktu yang sama, memang Gadis n husben yang tak tau waktu perniagaan nyer..
hihihi...

 Masa ni baru sampai..
eksited siap amik gambar..


 Sekali bila masuk je dalam bangunan ni..
ini yang terjadi..
hahaha..
frust..

Darwisy & papa sempat amik gambar lagi..

Last-last kitorg pegi JJ Bukit Tinggi je..
biasela punyer ramai orang..
apa yang Gadis nak dari pregnant adalah Donut Big Apple (Iceberg)
hihihi..
time pregnant nak cari donut ni macam-macam halangan..
adesss..
last-last skrg baru dpt makan..
terus jamahkan kat mulut Darwisy..
sikit je buat rasa-rasa..
^_^


 Darwisy pun nak jugak ke???
hihihi

Nyummy...
^_^
Iceberg mmg sedap...
sejuk & cair bila masuk mulut..
hihihi..

k la..
see u olls next entry..
=)

p/s : kan best semua negeri ada GM...hihihi
Gadis otw nak pegi bawak Darwisy cek up 3 bulan...