Posts

Showing posts from December, 2012

Disebabkan Domain Baru, Hilang Semua BLoglist...!!!

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi wahai jenjiran Gadis semua... ^_^
Semenjak 2 menjak ni Gadis rajin tengok email.. hihihi.. selalu kalau bukak tapi xde email yang baru pun masuk..tu yang malas nak tengok.. jadi semenjak daftar nak domain baru minggu lepas.. tu yang asyik dok tengok email je..
Alhamdullillah.. Gadis dah bertukar domain dari 
gadisathome.blogspot.com kepada  www.gadisathome.my

Tapi yang buat Gadis rase x best nyer sbb semua bloglist Gadis hilang...
adessss...
nk perubahan kan...
huhuhu..



Pada semua jenjiran Gadis tolong tinggalkan link kat blog Gadis semula yer...
Gadis nak baca entry korang ni..
huhuhu
^_^
k laa.. see u olss next entry.. =)
p/s : tak cukup tido ni..malam tadi mengemas all out untuk pindah ke pahang hari ahad ni...^_^

Nak Domain Free..!!! Meh Terjah...!!!

Image
Assalamualaikum...
Walaupun tgh sibuk packing barang nak pindah ni.. tapi blog tetap kene jengah.. kalau tak banyak entry jiran-jiran tertinggal.. no no no.. hihihi...
pagi-pagi lagi mak Gadis dah msg Gadis.. nak domain free tak.. alaa..yang mcm blog femes-femes tu... xxxxxx.com.my Gadis tengah nak domain free terus bukak laptop.. mandikan Darwisy pastu susukan dier terus bukak laptop...
Untuk permulaan free untuk pendaftaran domain baru.. harga asal rm200.00 so tgh promosi ni baik grab cepat-cepat...
permulaan free dalam masa setahun.. dan untuk tahun ke seterusnya hanya rm20.00 shj...
so jom terjah blog ni.. ikut langkah-langkah yang dier ajar..

cepat-cepat yer.. sampai 25 Disember 2012 je..
k laa.. see u olss next entry.. ^_^

Wordless Wednesday : 23 ~ The Rock ^_^

Image
Assalamualaikum...
Hari tak payah taip entry panjang-panjang.. ^_^
Mata kononnyer nak mcm The Rock.. hahhah.. agaknyer time Gadis pregnant dulu husben suka tgk WWF pastu buat kening The Rock.. hahhaha..
Tapi jari tetap nak masuk mulut.. ^_^
k laa.. see u ollss next entry.. =)

Beg Berjenama @ Beg Tidak Berjenama

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi wahai jiran-jiran ku.. ^_^
Pagi-pagi ni dah nak tanya pendapat jiran-jiran semua...
Mana satu yang menjadi pilihan.. Beg Berjenama @ Beg Tidak Berjenama..??
Kalau beli beg berjenama harganya memang ratus kadang-kadang sampai ribu.. tapi kalau ada duit tak jadi masalah kot.. untuk diri sendiri..
Kalau yang takde jenama harganya jauh lebih murah daripada yang berjenama.. silap-silap kalau beli yang jenama dengan harga rm500 la kononnye, yang tak jenama boleh dapat 10 handbag dengan pelbagi warna, corak ikut citarasa kita...
Yang pasti boleh tukar-tukar selalu.. kalau yang jenama dapat 1 je, pakai sampai habis baru dapat beli yang baru..
Tengah dok fikir-fikir jugak ni kan.. tapi Gadis tak pernah beli beg jenama sampai yang diluar kemampuan Gadis.. time belum kahwin dulu bukan main lagi.. keje lak tu.. setiap satu bulan perkara yang Gadis akan beli handbag & kasut & baju.. memang seronok.. pegang duit sendiri.. takde jenama tapi cantik memang beli aje.. =)
bila dah kahw…

Jalan-Jalan, Makan-Makan, Menan Darwisy

Image
Assalamualaikum...
Alhamdullillah masih berpeluang bernafas di muka bumi Allah... bersyukur padamu Ya Allah
pagi-pagi Gadis dah update entry ni.. biasala, kalau Darwisy dah tido mmg senang skit keje mama nyer ni.. masak untuk tengah hari, pagi2 tadi Gadis dah siapkan.. kemas umah & segala macam keje semua DONE !!!
untuk entry Gadis yang bekerja atau suri rumah tu.. semua bagi komen membina untuk Gadis buat pilihan samada nak bekerja atau suri rumah.. jadi Gadis dah buat pilihan... dah pilihan tu Gadis akan usahakan sehingga Gadis berjaya... Insyaallah..aminnnn...
opsss... hari rabu yang lepas bezday husben Gadis... dengan best nyer husben cakap  ``tak payah masak la hari ni hney.. sayang belanja makan, `` isterinya ni senyum sampai ke telinga la kan.. hahhaha...
mula-mula husben bawak jln kat Wangsa Walk Mall pastu Kitorg pegi JJ Rawang yang dekat je tu.. dapat jugak berjalan kan.. hihihi.. dah sampai terus makan.. makan kat Kenny Rogers sebenarnyer Gadis pernah makan sekali je.. tu pun ntah zaman bila... n…

Spontan Khamis : 3 ~ Meniarap????

Image
Assalamualaikum...
Hari ni  mmg spontan Khamis.. Darwisy bagi hadiah bezday untuk papanyer semalam... hihihi....
* * * * * * * * * * * * * * * * * Surprise papa....!!!!
 yeay.. Darwisy dah besar skit...hihihi
geram tengok Darwisy..
k laa.. see uolls next entry.. ^_^

Selamat Hari lahir buat suamiku...

Image
Asslamualaikum...
Juz nak ucapkan Selamat Hari Lahir buat suami ku yang tercinta semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki.. n moga ikatan perkahwinan yang kita bina bahagia hingga jannah... aminnnn...

k laa.. see u olss next entry.. ^_^
p/s : Husben nak belanja makan...yeeehaaaaa..=)

Bekerja @ Suri Rumah

Image
Assalamualaikum..
cenoneng-cenoneng bangun pagi tadi dengan tiba2... tiba-tiba pening kepala... opssss jangan fikir lain yer.. tido salah bantal agaknyer.. hihihih..
dah lama sebenarnyer Gadis dok pikirkan hal ni.. selepas pindah ke Pahang, Gadis nak meneruskan hidup sebagai suri rumah atau pun bekerja... mase pregnant dulu mmg dah cakap ngan husben nak keje lepas habis pantang nanti... tapi bila masa tu tiba, hati ni jadi berat plak dengan tiba-tiba... berat hati bila pandang muka Darwisy.. Tuhan je yang tahu mcm mana perasaan tu.. huhuhu...
bukan berat hati apa pun.. cuma memikirkan nak hantar rumah pengasuh kat sana.. dengan zaman sekarang yang macam-macam.. adoiii.. macam-macam rasa dalam hati ni.. huhuhu..
kalau tanya husben, dier cakap tak kisah.. kalau jadi suri rumah lagi bagus.. dah memang anak tu dengan kiter je kan..
tapi kekadang terasa nak pegang duit sendiri jugak... teringan time bujang dulu.. bekerja & pegang duit sendiri.. best woooo... tiap-tiap bulan bertukar je, baik handbag,baju & …

Nak Let Go Botol TT..

Image
Assalamualaikum...
Selamat Pagi jiran-jiran semua... pagi ni Gadis nak let go pre-loved botol Tomee Tippee...
Botol TT yang 260ml ade 2 botol yang Gadis nak let go.. botol ni dah digunakan tetapi masih dalam keadaan baru sbb Darwisy gune botol ni hanya 2 kali je.. lepas tu Gadis guna botol TT yang kecik..sbb terasa besar sangat botol nyer yg ni.. Darwisy dah la kecik je.. x kene ngan orang.. huhuhu

Kuantiti yang nak di jual : 2 botol Tommee Tippee (260ml) Harga : RM 15.00 untuk 1 botol (tidak termasuk postage)
kalau ada sesiapa yang berminat nak beli botol ni pm Gadis kat Fb Gadis yer.. [ KLIK SINI ]


Tutup Awal La Pulak...

Image
Assalamualaikum..
Semalam genap Darwisy umo 3 bulan..
Alhamdullilah..
dah macam-macam pandainyer...
^_^

Minggu yang lepas Gadis balik umah mak mertua kat Klang.. kalau dah balik Klang ni Gadis memang ajak husben berjalan je.. yela asyik pegi Tesco & JJ Rawang jek... tukar angin plak...
masa sampai umah mak mertua tak terus pegi.. dah nak balik Rawang baru la nak pegi.. biasela kalau dah sampai umah mertua...buzy melayan budak-budak.. yang kiter ni of course la berbual je kan.. sampai terlupa.. niat di hati ni nak pegi GM Klang yang baru bukak kat tempat baru..
kitorg pegi jenjalan masa dah nak balik Rawang.. dalam kol 6.30 baru bertolak.. skali sampai GM dalam lepas maghrib mcm tu... biasela hari cuti kete mmg banyak...
bila dah sampai kitorg pun bersemangat la ni nak masuk GM.. sekali tengok kedai semua tutup jek.. macam x bukak lagi tau.. skali rupenyer kitorg ni yang kuno.. GM Klang tutup pukul 7.00pm.. adoiii..kecewa nyer rase.. huhuhu..
patutla mase nak parking, jem jalan org nak balik rupenyer mmg dah…