Review : Sony Xperia J

Assalamualaikum..

Petang ni Gadis nak review hp yang Gadis pakai..
Sony Xperia J...

Tukar hp ni pun sebab pakai hp lama hampir 7 tahun..
akhirnya dah ada tuan baru untuk hp Gadis yang lama tu..
Nokia N82..
Alhamdullillah Gadis berpuas hati juga guna hp lama tu..
sebab bila amik gambar macam pakai camera dslr..
hihihi..
sayang rasanya tapi nak buat macam mana kan...
tu pun sebab dapat hadiah dari husben..
kalau sendiri nak beli memang xde la..
memang pakai la Nokia tu sampai ranap..
=)

ek lehhh,..
tuan baru hp tu pun bukannyer sapa pun..
mak Gadis sendiri..
hihihi..
sesekali boleh tanyer kabo hp kat mak Gadis nanti..
^_^

zzzzeeetttt..
berbalik pasal hp xperia J ni..

Sebenarnya Sony Xperia J ni not bad jugak la..
kalau nak dibandingkan dengan Samsung SIII, Samsung Note 2, Iphone dan sebagainyer kan lagi mantap hp hp tu..
tapi ni kira hp mampu milik la ni...
pada Gadis dah ok la ni dapat pakai ni..
Syukur Alhamdullillah..

Jom kiter tengok dari segi Camera nyer..

Cameranya ok..
tapi tak Anti Shake..
so kalau amik gambar kene betul betul statik..
(kalau nokia n82 anti shake,goyang macam mane pun gambar still statik..nak tau gambar anti shake ke tak try amik gambar kipas yang tengah pusing,kalau dalam gambar nampak bilah kipas tu memang anti shake..tapi kalau nampak macam bilah kipas tu tgh pusing maknenye ukan anti shake..)
tapi gambar still lagi ok la..
5MP..
tapi flash nyer bukan maiin terang dah mcm spot lite...
hahahah

Dari segi nak beron9 pun ok jugak...
takde masalah..
macam biase je..
nak bukak apa laman web pun boleh..
Gadis guna google chrome..
senang dan cepat...

Nak dengar lagu pun ok jugak..
bagi Gadis hp ni ok dan senang diguna..
nak download application ke...nak main game ke..
semuanya ok saja..
=)

Harga kat setiap tempat berbeza-beza..
kene pandai tawar & cari yang murah...
Kalau rajin survey mmg akan dapat yang murah..
Husben Gadis beli kat Tesco Rawang..
memang dier bagi murah..
kalau tak silap depan kedai YES..


^_^


Comments

  1. sama la pakai xperia gak. tp yg petak nye hiks. xperia sola

    ReplyDelete
  2. Dofollow blog ni
    Tahniah dapat adiah special drpd en husb...
    Kalau akak mesti bawa tdo, simpan bwh bantal...

    ReplyDelete
  3. tq gadis sbb sudi review! :)

    ReplyDelete
  4. tq sbb sudi review gadis :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik