Kembali Bekerja..!!!

Assalamualaikum...

Hai buat jiran-jiran Gadis sekalian...

Gadis memang dah lama sangat tak update blog ni..
Laptop kat atas meja kecil Gadis ni dah lama terbiar..
ni baru la Gadis dapat on balik..
huhuhu..

Sebenarnya Gadis dah kembali bekerja setelah setahun lebih tidak bekerja..
maknenyer start dari sebelum kahwin lagi..
dah lama sangat rasenyer..
huhuhu..

Ramai jugak rakan-rakan Gadis yang bertanya tak balik Pahang ke..
macam mana rasa dok jauh ngan husben...
Darwisy tinggal dengan siapa..
Keje kat mana..
macam-macam persoalan la..
hihihi..

meh Gadis bagi jawapannyer ye..

Sebenarnye Gadis dah balik Pahang dah..
tapi hanya 2 minggu je dok Pahang..
sekali kereta Gadis rosak di bukit beruntung..dan kereta Gadis masih berada disana lagi..

selepas 2 minggu Gadis balik Pahang..
Gadis balik ke JB semula..
diatas sebab konon husben Gadis nanti nak amik kereta..
sekali bila husben hantar ke JB..
Gadis dipanggil untuk interview pada hari lahir Gadis hari tu..
dan pada hari yang sama Gadis diterima kerja kat company tu..
Alhamdullillah rezeki..
Tapi tu la..
berkorban untuk keluarga..dan suami pun izinkan Gadis keje di JB..
tapi jauh la kan..
huhuhu..
sedih sedih..

Darwisy?
Darwisy yang pasti mak Gadis yang jaga kat JB ni..
Alhamdullillah Darwisy ok bila mama nyer ni pegi bekerja..
dan yang paling best semenjak Gadis bekerja ni..
semakin kuat menyusu dan makan..
hihihi..

Gadis keje kat mane eh?
Gadis keje 1 company kat JB ni..
company construction..

Alhamdullillah semuanya ok..
2 minggu sekali husben akan balik JB..
huuhuhu...

 Disinila tempat Gadis bekerja..
^_^

First day keje..
memang cenoneng kejap la..
sebab xde pengalaman bekerja dengan company construction..
huhuhu..

ok la..
Gadis gtg yer..
^_^

Gambar xde kene mengene..
Bukti Gadis dah mengundi..
hihihih

Sempat update sebelum pegi keje..
hihihi..

p/s : Rindu nak balik rumah kat Pahang..

Comments

  1. Johorian + Pahangan la kita..=)

    ReplyDelete
  2. salam..hi jom follow blog sy
    http://syamimimot.blogspot.com/
    :)

    ReplyDelete
  3. Wah! Ain dah kerja balik? Hehe untunglah ... sebab awisy tak nangis kena tinggal ngan mamanya pergi kerja. Kalau DZ... hmm kepit je kerjanya sampaikan bila g dapur kejap nk minum pun dia bising. Ingatkan maknye hilang. Hadoilaaa anak :-)

    ReplyDelete
  4. tahniah..pasni leh bl baju lagi banyak kat darwisy..hehe

    ReplyDelete
  5. Lame tak snggah sini..dah keje dah..:-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dah Sekolah??

REVIEW - 1 - LEGOLAND Malaysia Resort’s Brick-Tacular Holidays Celebrations

Bantal Tungku Elektrik