Friday, March 29, 2013

Jalan-Jalan Telok Cempedak

Assalamualaikum...

Selamat Pagi...
^_^
Moga segalanya dipermudahkan ...
aminnn..

Sabtu minggu yang lepas Gadis,husband n Darwisy pegi jalan-jalan Telok Cempedak..
dah lama rasanya tak tengok pantai..
kalau kat Johor nak cari pantai dan tengok orang mandi-mandi kat pantai payah skit..
kalau area desaru ye la kot...
tapi jarang sangat nak pegi sane..
hihihi..

So husband bawak kiotrg jalan-jalan..
best jugak la..
siap ada uptown..
rembat jugak baju Darwisy sehelai..
hihihi..

Tapi Darwisy mula-mula macam suka je..
dah lama-lama macam dah layu..
agaknyer kene angin laut..
best kalau dpt tido agaknyer..
hihihi..

jom layan gambar...
^_^

sebelum jalan pantai kiorg makan dulu..
lapo giler..
makan tengah hari dah lambat..
nasi goreng ayam nyer boleh tahan la rasenyer..
pastu nasi nyer n ayam nyer banyak nyer haii..
hihihi..
Alhamdullillah kenyang..

 Gadis makan nasi goreng kampung..
nasi nyer boleh tahan la banyak.
tapi tekak Gadis kata memang sedap..
nyummy..
^_^

 Bajet macam kat Goldcoast Australia la..
hahaha..

 Muka Darwisy yang tahap dah tak boleh senyum langsung..
hihihi




 garang nyer muka Darwisy..
hihihi




papa Darwisy konon perasan bergambar ala model..
tapi pakcik belakang tu la model sebenar...
hahahhaha...

k laa..
see u ollss..
next entry..

lepas ni Gadis update pegi riverview Pekan Pahang lak..
^_^

p/s : Kemas barang nak balik JB...tengah kecek husben ajak pegi sure heboh...Gadis tak pernah pegi semenjak sure heboh sampai la ke jom heboh..hihih

Thursday, March 28, 2013

Kembali Berblogging..!!

Assalamualaikum...

Yuhuuuu..
ape kabo wahai jiran-jiran Gadis sekalian..
memang dah tahap lame beno tak menaip ni..
huhuhu..

Bila dah dapat menaip balik ni..
rase teramatla happy sesangat..
hihihi..

Sebenarnyer dah 2 minggu Gadis balik Pekan Pahang..
tapi nak balik ke Pahang tu bermacam-macam dugaan yang melanda...
tak pe..
Gadis dan suami sabar menempuhi setiap dugaan..
pehhh ayattt..
hihihi...

2 minggu lepas suami jemput Gadis dan Darwisy..
tapi kami plan nak balik Klang dulu sebelum balik ke Pahang..
so dalam perjalanan nak balik ke Klang tu..
kat hentian Dengkil kereta tiba-tiba breakdown..
dah la dah malam...
jadi kami redah sampai jejantas sungai buluh..
bunyi nyer memang dah tahap nak terbarai enjin dh..
huhuhu..

Alhamdullillah member husband datang bantu..
jadi bawak kete tu sampai bukit beruntung..
huhuhu..
last-last kete tu masuk bengkel..
kesian kereta Gadis tu..
huhuhu..
agaknyer dah memang dah time sakit dier datang..

Sekarang kereta masih kat bengkel bukit beruntung...
overhaul..huhuhu..
member husband dengan baik hatinya suruh pakai kete dier dulu..
Alhamdullillah..
lega rasenyer..
kalau tak tau nak buat macam mane dah..
pening kepala..

Esok Gadis akan balik JB semula..
sbb nanti husband nak amik kereta tu kat sana..
payah nak bawak Gadis n Darwisy..
lepas kereta dah amik Gadis akan balik Pahang semula..

ok la..
Gadis got to go..
sebenarnyer banyak lagi yang Gadis nak cerita ni..

entry lepas ni la kot..
yang pasti memang dah lama tak blogwalking..
^_^

ni la ketenyer..
tak sempat nak amik gambar dier kat bengkel..
kesian dier..

nak trade in sayang beno rasenyer..
dah nak habis bayo tu..
hihih..

k laa..
ee u olss next entry...
^_^

p/s : perkembangan Darwisy...dier semakin aktif..^_^



Monday, March 11, 2013

Baby Care At Legoland

Assalamualaikum..

Alhamdullillah Gadis masih diberi peluang nak menaip entry dan berkongsi cerita kat blog Gadis ni..
Memang rasenyer lama dah Gadis tak update apa-apa kat blog Gadis ni..

Mane tak nyer..sekarang ni kan musim demam..
Gadis demam...
pastu berganti plak ngan Darwisy..
kalau mama nyer yang demam boleh la telan ubat yang dos nyer kuat skit..
cepat baik..
tapi kalau Darwisy yang demam..
memang memerlukan penjagaan yang rapi betul..
huhuhu..
Tapi Alhamdullillah Darwisy dah baik demam..

Isyhh Gadis ni..
nak cerita pasal lain..lain plak yang di bebelkan..
adesss...

Gadis nak story pasal babycare kat Legoland ni..
Gadis kalau setiap kali masuk Legoland mesti singgah Baby Care ni..
bukan nye apa..
Gadis nak top up susu Darwisy..

ni la yang Gadis maksudkan tu..
nampak panjang kaki zirafah tu..
hihihi..
bersebelahan dengan Pizza Mania

Tapi yang best je semua ada kat sini..
mana ibu-ibu yang ada baby boleh singgah sini..
kalau nak bagi mam kat baby ke..
semua boleh..

kat dalam tu dah sediakan warmer, microwave, dan segala macam la..
orang kata pantry..
payah naw nak menyebut nyer..
hihihi..

mane ibu yang nak DF baby siap ader rocking chair kat dalam tu tapi gadis tak amik lak gambar nyer...
tak pela..
Gadis kongsi gambar dengan jiran-jiran ye..
Jommm...!!!

reception...









 ni pantry nyer..
warmer TT semua disediakan
^_^
Gadis tengah sibuk buat susu Darwisy..





 Darwisy pun nak main Lego Duplo jugak..

Termenung saje Darwisy ni..
^_^

Kedudukan Baby Care dalam Legoland ni agak jauh jugak la..
dier berada kat area Imagination..


k laaa..
ni je gambar yang Gadis kongsi kan..
^_^

see u ollss next entry yer..
=)

p/s : Kalau nak pegi Legoland dinasihatkan ikut laluan dari kiri..
hihihi..
supaya semua game n ride boleh main..
^_^