Monday, May 13, 2013

Kembali Bekerja..!!!

Assalamualaikum...

Hai buat jiran-jiran Gadis sekalian...

Gadis memang dah lama sangat tak update blog ni..
Laptop kat atas meja kecil Gadis ni dah lama terbiar..
ni baru la Gadis dapat on balik..
huhuhu..

Sebenarnya Gadis dah kembali bekerja setelah setahun lebih tidak bekerja..
maknenyer start dari sebelum kahwin lagi..
dah lama sangat rasenyer..
huhuhu..

Ramai jugak rakan-rakan Gadis yang bertanya tak balik Pahang ke..
macam mana rasa dok jauh ngan husben...
Darwisy tinggal dengan siapa..
Keje kat mana..
macam-macam persoalan la..
hihihi..

meh Gadis bagi jawapannyer ye..

Sebenarnye Gadis dah balik Pahang dah..
tapi hanya 2 minggu je dok Pahang..
sekali kereta Gadis rosak di bukit beruntung..dan kereta Gadis masih berada disana lagi..

selepas 2 minggu Gadis balik Pahang..
Gadis balik ke JB semula..
diatas sebab konon husben Gadis nanti nak amik kereta..
sekali bila husben hantar ke JB..
Gadis dipanggil untuk interview pada hari lahir Gadis hari tu..
dan pada hari yang sama Gadis diterima kerja kat company tu..
Alhamdullillah rezeki..
Tapi tu la..
berkorban untuk keluarga..dan suami pun izinkan Gadis keje di JB..
tapi jauh la kan..
huhuhu..
sedih sedih..

Darwisy?
Darwisy yang pasti mak Gadis yang jaga kat JB ni..
Alhamdullillah Darwisy ok bila mama nyer ni pegi bekerja..
dan yang paling best semenjak Gadis bekerja ni..
semakin kuat menyusu dan makan..
hihihi..

Gadis keje kat mane eh?
Gadis keje 1 company kat JB ni..
company construction..

Alhamdullillah semuanya ok..
2 minggu sekali husben akan balik JB..
huuhuhu...

 Disinila tempat Gadis bekerja..
^_^

First day keje..
memang cenoneng kejap la..
sebab xde pengalaman bekerja dengan company construction..
huhuhu..

ok la..
Gadis gtg yer..
^_^

Gambar xde kene mengene..
Bukti Gadis dah mengundi..
hihihih

Sempat update sebelum pegi keje..
hihihi..

p/s : Rindu nak balik rumah kat Pahang..

Wednesday, May 1, 2013

Happy Belated Birthday Gadis & Rezeki Sempena Birthday...!!!

Assalamualaikum..

Selamat Hari Pekerja
Hari ni 01.May 2013 adalah hari rehat untuk pada yang bekerja...
tapi ada juga yang kene laksanakan tugas pada hari pekerja..
Harap semuanya berjalan lancar ye bila di tempat kerja..
^_^

Sebenarnya seminggu yang lepas adalah Birthday Gadis yang ke 26tahun...
mana nak sempat update entry..
dengan Darwisy masuk hospital..
memang tak sempat la kan..
huhuhu...

nasib baik Darwisy tak keluar wad masa bezday Gadis..
kalau tak memang cenoneng kepala..
sebab tak cukup tido..
hihihi..

Sebenarnyer masa bezday hari tu 25.04.2013 Gadis dipanggil interview kerja..
Gadis pun pergi interview kol 2 petang..
lepas pegi interview terus pegi date ngan husben..
hihihi..
Darwisy kene tinggal ngan mak Gadis kejap..

Lepas je interview Gadis & husben pegi jalan-jalan...
ala-ala masa takde anak lagi la..
hihihi..

Sekali time tengah jalan-jalan..
dapat call..
dan call tersebut dari company yang Gadis interview yang mengatakan Gadis berjaya untuk interview tu..
so Gadis kene lapor pada 02.05.2013..
maknenyer esok la kan..
Alhamdullillah...
rezeki anak..dan hadiah untuk Gadis..
rezeki dari Allah..
^_^

Tapi tu la..
Gadis terpaksa berjauhan dengan husben la lepas ni..
dapat jumpa pun hujung minggu je..
huhuhu..
kesian husben..
tapi husben cakap takpe..
husben izinkan untuk Gadis cari rezeki..
Thank Sayanggg..!!!

Darwisy, Gadis dah tak risau BS lagi..
sebab mak yang akan jaga Darwisy..
Alhamdullillah..lega rasenyer..

Bezday sendiri buat kek sendiri..
hihihi..

k la..
Gadis akan update entry lagi ye nanti..
^_^


p/s : Lepas ni dah start keje...kene rajinkan diri update blog jugak...
^_^