Posts

Showing posts from June, 2013

Rindu nyer Rasa...

Image
Assalamualaikum...
Sekarang ni bukan senang nak on9 macam dulu.. tapi walaupun sibuk Gadis gagahkan jugak nak menaip.. sebab bila kat tempat keje idea nak menaip tu ada tapi bila keje dtg menimbun jadi lupa terus apa yang nak dikongsikan ngan jiran-jiran..
Sekarang ni Gadis dah keje jadi Gadis terpaksa berjauhan ngan husben kat Pekan tu.. kadang-kadang rindu rasenyer nak balik zaman dulu... zaman baru kawin..zaman pregnant.. pegi mana-mana husben mesti ada jugak.. tapi apakan daya mane boleh masa tu diputar balik.. huhuhu...


2 minggu sekali husben mesti balik JB.. huhuh.. tapi kalau dier balik tu macam rase sekejap sangat je rase nyer.. kaki tu rasa macam nak ikut husben balik jugak.. hihihi... sabo je la..
Harap sangat yang husben akan dapat keje kat JB.. so lepas ni dah tak payah jauh-jauh... kesian husben sorang-sorang kat sane.. huhuhu...

k la jiran-jiran ku.. Gadis gtg.. nak pegi keje dah.. see u next entry yer.. ^_^

p/s : Minggu ni ade baby fair kat JB ni..kene kenyit kenyit mata kat husben ni..kihkihki…

Saje Nak Review Klinik...

Image
Assalamualaikum...
Selamat Pagi.. Seperti biasa sebelum pegi keje update blog dulu.. ^_^
3 minggu yang lepas husben balik Jb.. skali husben demam plak.. panas lak tu.. cepat-cepat Gadis bawak husben pegi klinik.. dapat la mc 2 hari.. huhuhu...
Tapi yang paling best nyer tentang klinik ni.. memang dah macam rumah bila masuk dalam.. masuk je kene tanggal kasut.. dan boleh dikatakan cantik la decoration nyer..
jom tengok klinik nyer...
ini la klinik nye.. kalau sapa yang dok johor..berdekatan ngan taman perumahan mahsing kat kangkar pulai.. ^_^
 reception..
 tempat menunggu
 ni pun tpt menunggu jugak.. husben dah tak tahan sampai baring je atas sofa tu..
tengok tu..duduk dah macam kat umah dier je.. hahahah....
doktor semua baik je.. layanan yang best.. harga pun berpatutan.. xdela sesetengah kllinik..caj nyer mahal benaw.. hihihi..

k laa.. Gadis gtg.. see jiran-jiran next entry yer.. ^_^

p/s : nak masuk contest sis Safiyya ni x sempat lagi..balik kang mesti join jugak contest dier..^_^

Nak Berjalan Sendiri Pulak...

Image
Assalamualaikum..
Alhamdullillah kenyang sudah perut Gadis ni..
jadi lepas makan kiter update blog jap la kan.. hihihi...
2 minggu lepas bawak Darwisy jalan-jalan.. Darwisy pantang sebut nak jalan-jalan..sanggup tak tido.. lagi kalau nampak kiter pakai tudung.. lagi tak tentu arah dibuatnya.. macam la mama nyer nak tinggalkan dier.. hihih..
Sekarang Darwisy dah x nak dok walker sangat.. sekejap sgt rasenyer naik walker.. dier prefer nak jalan sendiri.. atau bergerak sendiri.. hihihi..
 Cak...!!!
 Tengok tu.. kiter yang ikut mane yang Darwisy nak pegi.. hihihi.. siap nak suruh kiter lepaskan tangan lak tu..

nak turun lagi tu.. x nak dokong dh..
k la.. see u next entry.. ^_^

Dah Ada Gigi Dah...

Image
Assalamualaikum...
Selamat pagi.. Gadis harap semuanya sihat sejahtera hendaknyer..
Sebelum Gadis pegi keje ni Gadis update entry dulu la.. hihihi
Sebenarnyer dah lama nampak perkembangan terbaru Darwisy ni.. seronok tengok perkembangan anak-anak ni walaupun setiap anak perkembangan nya berbeza..
Tapi yang paling comelnye bila tengok Darwisy dah ada gigi.. rase macam lagi seronok.. sbb bila nak makan dier belajar mengunyah guna gigi.. pastu tayang tayang gigi dier...
kadang kadang marah kalau kiter nak tengok gigi dier.. hihihi...
Sekarang Darwisy dah hampir 10 bulan... sekejap nyer masa berlalu..
hye untie hye uncle.. Darwisy dah ada gigi..
ssh betul kalau nak amik gambar Darwisy senyum mcm ni.. ^_^

k la.. Gadis gtg dulu.. bersedia untuk bekerja.. see u nest entry ya..
p/s : mama nye dah eksited nak belikan berus gigi dan ubat gigi..hihihi..sbb dapat free macam-macam kalau beli ubt gigi budak2 ni..


Yang Diidamkan Dah Berada Ditangan...

Image
Assalamualaikum...
Setelah sekian lama Gadis tak berkongsi cerita suka duka dan lara kat dalam ni.. cewahhh...bajet retis je dak Gadis ni kan.. hihihi...
hari  ni Gadis akan start semula update apa yang berlaku sepanjang hidup Gadis.. In Shaa Allah..
Tengah bulan lepas.. Gadis dah dapat apa yang Gadis idamkan.. Akhirnya dapat jugak..
ini la dier... Samsung Galaxy Camera
sebenarnya Gadis takde camera.. harapkan camera hp je.. kadang kadang payah jugak.. hihihi..
nak review pasal camera ni.. Gadis masih tak pandai sangat nak guna.. tapi boleh la kalau nak edit macam-macam dalam ni..
sebenar nyer camera ni best.. sebiji dah macam smart hp.. tapi cuma tak boleh buat call jek.. boleh facebook..boleh youtube,boleh instagram dan macam2 lagi la..
gambar memang tip top.. gambar HD.. dah macam tengok astro beyond HD.. hihihi..
Alhamdullillah semua rezeki Allah yang beri.. Gadis bersyukur sangat-sangat atas nikmatNya..
k la.. Gadis Got to go.. see you next entry.. ^_^
p/s : semenjak keje ni..rancangan tv pun dh jarang tengok..…

Yeeehaaaa...!!!

Assalamualaikum...
Apa khabar jiran-jiran Gadis semua.. memang dah hampir sebulan Gadis tak jenguk blog kesayangan ni.. huhuhu..
memang tahap lama betul la.. balik keje je..nampak lappy memang rase nak menaip.. tapi bila dah mkn..bagi Darwisy mkn.. rehat terus tido skali dgn Darwisy...
Hari ni Gadis dapat menaip ni pun sbb Gadis mc hari ni.. sbb tak berapa sihat... dh macam sakit org tua lak ni.. tekanan darah tinggi naik.. huhuhu...
Alhamdullillah dah normal balik.. lepas ni In Shaa Allah Gadis akan update seperti biasa..
k laa.. Gadis got to go.. see u next entry yer.. ^_^

p/s : Dah lama tak update perkembangan Darwisy...grandma nyer je yang tolong update kan.. hihihi...dah semakin lasak dan lasak...